5 pobles de Tarragona amb encant per visitar aquest estiu

Un estiu per fer turisme local i descobrir totes les riqueses de les nostres comarques. Toyota Autoforum et mostra els millors racons per passar un dia diferent

Aquest estiu ens agafa de ple a l'entrada de la nova normalitat i serà diferent, però això no vol dir que no puguem gaudir-lo. La millor recomanació és quedar-nos a prop de casa i fer turisme local, una bona oportunitat per redescobrir els racons i pobles amb més encant i és que sovint marxem lluny quan tenim una gran riquesa que abraça la província de Tarragona.

De la mar a la muntanya, per platges i cingleres, trobem els pobles més bonics de Tarragona inserits màgicament en la varietat dels paisatges pròpia de la regió. Alguns, en zones muntanyoses de difícil accés avui ja deshabitats. Altres encara plens de vida i integrats en el dia a dia dels seus habitants. Us proposem un tastet per cinc pobles diferents, on poder passar el dia o bé fer-hi estada alguna nit per desconnectar. Una manera també de contribuir en la recuperació de l'economia local.

Toyota Autoforum t'ofereix els 5 pobles més bonics de Tarragona, perquè gaudeixis de la bellesa que tenim a casa nostra durant els dies d'estiu.

Descobreix 5 pobles de Tarragona amb encant per turisme local

1. Siurana

Hi ha un acord ampli en qualificar Siurana com el poble més bonic de Tarragona. Els carrers empedrats, les cases i el que queda de l'antiga fortalesa sarraïna (va ser l'últim reducte musulmà, inexpugnable, dels musulmans a Catalunya) queden suspesos sobre el pantà del riu que du el mateix nom i mirant cap a la imponent Serralada del Montsant.

Una llegenda ens parla de la tràgica fi de la Reina Mora i del seu Salt, i encara avui es rememora. Siurana forma part de Cornudella del Montsant, un terme que també comprèn, a l'altra banda de la vall i també encinglat, el poble d'Albarca, també d'una bellesa singular.

El poble de Siurana té una bellesa singular que no es pot deixar de visitar | Turisme Siurana

2. Conesa

Poble del nord de la Conca de Barberà, en la zona que es coneix com a Baixa Segarra, Conesa és una vila medieval que ha conservat gairebé tota la seva fesomia integrades de la seva fundació, amb un clos emmurallat i dues portes d'entrada i sortida.

L’any 2011 el nucli històric de Conesa, amb el seu carrer major singular, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Al mateix terme, en ple altiplà segarrenc i amb els seus sembrats i ondulacions de terreny característics hi trobem tres nuclis més, avui despoblats: Sant Pere de Sabella, Saladern i Torlanda.

Conesa, el poble medieval declarat Bé Cultural d’Interès Nacional | Isma Llanes

3. L'Ametlla de Mar

Cales úniques i d'aigües cristal·lines, castells de defensa contra els pirates o un port mariner completament integrat en el teixit urbà són alguns dels encants que ofereix l'Ametlla de Mar.

La localitat del Baix Ebre és el port tarragoní que ha sabut conservar millor la gràcia dels ports i les platges mediterrànies sense caure en la trampa del turisme de masses. A més, l'Ametlla és una de les tres llotges de peix més importants de la regió i un focus gastronòmic de primer ordre.

L'Ametlla permet gaudir de la gastronomia del port pesquer i de les platges úniques | Turisme Ametlla de Mar

 

4. Farena

Sobre la falda de les Muntanyes de Prades i a la riba del riu Brugent, hi trobem el poble muntanyenc de Farena. Forma part del terme de Mont-ral, a l'Alt Camp, i per causa dels seus carrers costeruts no s'hi pot accedir en cotxe.

Hi arribem des de La Riba a través d'una carretera forestal rica en flora i fauna. El poble és principalment un lloc d'estiueig on totes les cases de pedra natural han estat restaurades. S'hi conserven restes de l'antic Castell.

Farena és un lloc d'estiueig on totes les cases de pedra natural han estat restaurades | Turisme Diputació de Tarragona

5. Les Cases d'Alcanar

Al peu de la Moleta i a la badia dels Alfacs, hi reposen Les Cases d'Alcanar, potser l'últim reducte a Tarragona de cases de pescadors emblanquinades, que donen nom a la localitat.

La població del Montsià conserva tot l'encant del poble mediterrani mariner i és famós per la qualitat del seu peix i els seus arrossos.

Les Cases d'Alcanar és un destí pescador amb molt d'encant | Alcanar Turisme

"Les gestions telemàtiques han sigut un èxit per Aigües de Reus durant l'Estat d'Alarma" "Roger Pera parlarà de la lluita contra les drogues en una llibreria de Reus"