Passeig en llaüt per l'Ebre

Descobreix l’essència de l’Ebre de ben a prop

L’Ajuntament d’Ascó ofereix 3 activitats de lleure que no et pots perdre

L’Ajuntament d’Ascó, la vila medieval típica de ribera protegida pel seu castell templer, dona la benvinguda a la primavera amb tres activitats que no us podreu perdre.

El pròxim  dissabte 3 d’abril, tindreu l’oportunitat de gaudir de la natura d’Ascó, des de la muntanya o bé des de l'aigua del riu Ebre.

Atreviu-vos amb aquestes tres propostes i endinseu-vos en la geologia, morfologia, vegetació i fauna d'aquest municipi de la comarca de la Ribera d'Ebre  per descobrir la seva essència  de ben a prop.

Sortida ornitològica

Acompanyats dels tècnics, coneixereu l'espectacular geologia i morfologia del riu, així com la vegetació i la  fauna que anireu observant al llarg del recorregut.

Navegareu pel riu Ebre  amb el llaüt  Lo Roget, arribareu a un dels  paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d’Ebre, el Pas de l’Ase.

A més de les paraules dels guies, els visitants també tindreu a la vostra disposició material d'observació  com ara telescopis, prismàtics o guies visuals per tal d’identificar, amb imatges, les espècies de  fauna que viuen en aquest tram del  riu.

Acabareu amb un aperitiu de productes locals i un tastet de  Lutra, una cervesa artesana molt ben arrelada al territori gràcies als seus sorprenents ingredients: la menta i la regalèssia.

La  sortida es realitzarà el dissabte 3 d’abril a les 9.30 hores des de l’embarcador d’Ascó.

Sortida ornitològica per l'Ebre
Els usuaris tindran accés a prismàtics, telescopis i guies visuals | Aj. Ascó

Vermut a bord del llaüt Lo Roget

Gaudiu de l’espectacular paisatge que envolta Ascó i sentiu l’Ebre més a prop tot degustant un vermut a bord del llaüt  Lo Roget.

La passejada us portarà fins al Pas de l’Ase, el pas més estret de l’Ebre català i us tornarà a l’embarcador d’Ascó.

L’activitat inclou:

— Una copa de vermut o refresc

— Patates xips

— Olives

— Embotit casolà

La sortida es realitzarà el dissabte 3 d’abril a les 12.30 hores des de l’embarcador d’Ascó.

Imatge a bord del llaüt Lo Roget
La sortida comença i acaba a l'embarcador d'Ascó | Aj. Ascó

Sortida senderista: La punta de l’Àguila més salvatge

Amb 447 metres d'altura, la punta de l'Àguila  és el cim més característic d’Ascó, per aquest motiu, gaudeix d'unes espectaculars panoràmiques sobre la Ribera d'Ebre i la seva vall. 

Al collet que hi permet l'accés es diu que hi havia un punt de guaita i comunicació amb la resta de castells i fortificacions de la Ribera d'Ebre i del Priorat que permetia la ràpida organització de la població en cas d'atacs armats i altres amenaces. 

El vessant d'Ascó de la muntanya, a la zona de Mas de Prades, estava també conreada, tal com denoten els marges i el camí obrat  que puja cap a dalt de la serra, les restes d'un aljub i d'una era on batien el blat.

A  Mas de Prades hi trobareu l'ermita de Santa Paulina, patrona d'Ascó, inaugurada el 2003. Les restes de la vella construcció estan situades sobre un antic poblat iberoromà a la vora del riu, on diu la tradició que la santa, que anava riu avall, es va agafar a una roca i es va aturar.

Característiques de la ruta:

— Distancia: 8 km

— Temps de caminar: 2 h 35 min

— Desnivell positiu acumulat: +450 m

— Dificultat: mitjana

— Apte per a fer a peu

La sortida es realitzarà el dissabte 3 d’abril a les  9.00 hores des de l’Ermita de Santa Paulina.
 

Imatge d'una sortida senderista per Ascó
La punta de l'Àguila és el cim més característic d’Ascó | Aj. Ascó

Per participar en qualsevol de les activitats serà necessari realitzar la compra de tiquets a través del web oficial d’Ascó Turisme.

Per a més informació, consulteu directament amb l’Oficina de Turisme d’Ascó o contacteu a través de l’email — turisme@asco.cat — o per telèfon al 977 406 583.