Un parquímetre de la Rambla Lluís Companys de Tarragona

Evita els parquímetres amb l’aplicació mòbil ‘Aparcar’

L’adaptació de la mobilitat a les ciutats és un punt clau per la recuperació de la normalitat

La crisi global generada per la pandèmia ha suposat que la societat hagi d'afrontar nous reptes, provocant un canvi en els hàbits de  convivència  en els que prima la seguretat i la salut.

Per tant, l'evolució i adaptació de la mobilitat  a les ciutats  suposa un punt clau en la recuperació de la normalitat.

Si ets usuari de les  zones blaves  de Reus, has de saber que tens a l'abast els avantatges d'una modalitat de  pagament  que evita tota classe de contacte amb els parquímetres situats al carrer.

Amb l'aplicació 'Aparcar' per a telèfon mòbil t'estalvies haver d'anar fins al  parquímetre i fer càlculs mentals per endevinar quant de temps hi seràs estacionat. Amb l'appmòbil pagaràs només pel temps real d'estacionament, indicant només l'hora d'inici d'estada i l'hora final un cop marxis amb el teu vehicle.


Només cal que et registris la primera vegada i ja la podràs fer servir sempre que vulguis i, gràcies al sistema de  geolocalització, l'app localitzarà automàticament el  carrer on s'ha estacionat i la tarifa corresponent en cada cas.

Imatge d'un cartell de zona blava a Reus
Amb l'app 'Aparcar' pagaràs només pel temps real d'estacionament | Redacció

Poc a poc, l'app 'Aparcar' s'ha fet un lloc al mercat i, a banda dels aparcaments de Reus, actualment també gestiona els de Cambrils, Tarragona,  Valls i Salou.

A més a més, l'aplicació permet donar d'alta més d'un  vehicle amb un mateix compte d'usuari, en aquest cas només caldrà escollir la matrícula i el vehicle aparcat abans d'activar el període d'estacionament.

Per una altra banda, els propietaris de vehicles elèctrics també podran utilitzar l'aplicació per localitzar els punts de recàrrega de cada municipi. Els usuaris només hauran de registrar el  vehicle  marcant-ho com a elèctric i des de l’aplicació podran triar entre iniciar estada de zona blava o bé  iniciar recàrrega.

Si encara et queda cap dubte sobre el funcionament de l'app 'Aparcar', l'Ajuntament de Reus va difondre aquest vídeo explicatiu: