Coneix la comarca del Baix Camp: Una Terra d’Artistes

El Baix Camp i les Muntanyes de la Costa Daurada et proposen un viatge a la cultura catalana més exquisida
Joan Miró és un dels artistes catalans més universals del segle XX | Viquipèdia

Alguns dels artistes contemporanis més importants i reconeguts van ser nascuts la comarca del Baix Camp. Les seves obres, per tant, van estar fortament inspirades en els seus paisatges de mar i muntanya.

Espais naturals impressionants, colors vius i il·luminacions que enamoren... Paisatges amb camps i conreus que van influir fortament a Joan Miró, Antoni Gaudí, Joan Perucho, Joaquim Mir o Gabriel Ferraté, entre molts altres.

Al Baix Camp hi trobareu i hi reconeixereu pobles i paisatges, llums i tonalitats detectables en les obres d'artistes cabdals per a la cultura del nostre temps.

Per exemple, les pintures de Joan Miró de Mont-roig i el seu entorn, la vila vermella de Prades o les pintures de Joaquim Mir de l'Aleixar i Maspujols. També els elements naturals com roques, cingles o plantes van inspirar l'arquitectura de Gaudí i el petit poble de Pratdip va inspirar a Joan Perucho per escriure la seva novel·la fantàstica "Les històries naturals".

Apropa't a la Terra d'Artistes

Tota la informació sobre les activitats i les visites al web oficial de Muntanyes Costa Daurada | Flickr

El Baix Camp i les Muntanyes de la Costa Daurada et conviden a fer un viatge a la cultura catalana més exquisida i proposen tota mena d'activitats amb relació a aquesta terra d'artistes.

Visita el Mas Miró i Mont-roig. Mont-roig i els seus paisatges es van convertir en punt d'atracció, model i inspiració de bona part de la primera producció pictòrica de Joan Miró. 

Descobreix el Gaudí Centre. El Gaudí Centre Reus és l’homenatge que la ciutat natal de Gaudí dedica al seu fill més universal.

Atreveix-te amb la Ruta Mir-Manet. Tot passejant, coneixereu vint indrets que van motivar trenta-dues pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

— Fes la Ruta dels Genis en BTT. Mas Groc ofereix una escapada per als amants de la BTT que inclou una ruta d’un dia sobre rodes recorrent els camins que van fer de petits els genis Antoni Gaudí i Joan Miró.

Descobreix El Paisatge dels Genis. Una proposa turística per descobrir l’essència del paisatge de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que va inspirar l’obra i la personalitat dels quatre grans genis universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

Gaudeix de la Ruta Antoni Gaudí a cavall. Una ruta a cavall guiada, seguint la vorera de la riera i altres camins rurals. Amb la visita al Mas de la Calderera, lloc on Gaudí va passar la seva infància, el poble en el que va nàixer i la Plaça de l’Arbre. 

Fes l'excursió 'El 'Retorn del Dip'. Un itinerari pel territori del misteriós Dip, el vampiresc ésser que té atemorits els habitants de la Serra de Llaberia. A Històries Naturals, la novel·la més reconeguda de Joan Perucho, l'autor s'inspira en la llegenda dels Dips i ubica el seu vampir a Pratdip.

Visita el Collet Rodó. La natura era, per Antoni Gaudí, una font inesgotable d'inspiració. Ara, observant els elements geològics del collet Rodó i el coll de la Desenrocada, entre els municipis de l'Argentera i Vilanova d'Escornalbou, és possible entendre aquesta afirmació.

Atreveix-te amb l’Escape Room: Operació Mont-roig. Una experiència única que us transportarà a un món de fantasia durant 60 minuts. L’activitat s’acaba completant descobrint l’entorn natural, gaudint del paisatge i aprofundint d’una manera divertida en el coneixement del territori.

Coneix les Històries Naturals a la Terra dels Dips. Les novel·les de vampirs són un clàssic de la literatura fantàstica i de terror. A Històries Naturals, la novel·la més reconeguda de Joan Perucho, l'autor s'inspira en la llegenda dels Dips i ubica el seu vampir a Pratdip.

Si vols conèixer en profunditat aquesta Terra d'Artistes que va inspirar a alguns dels artistes contemporanis més importants, trobaràs tota la informació sobre les activitats i les visites al web oficial de Muntanyes Costa Daurada.

"Descobreix els cotxes familiars millor equipats per la tornada a les aules!" "Més de 6.000 km de fibra òptica es desplegaran per tota Catalunya!"