Les claus per estalviar combustible en viatges llargs amb el teu vehicle aquest estiu

Toyota Autoforum ens explica com fer més quilòmetres amb menys carburant per aprofitar al màxim les vacances
Toyota Autoforum ens explica com fer més quilòmetres amb menys carburant | Toyota Autoforum

L’estiu que tot just acabem d’encetar segurament no serà com l’havíem imaginat a principis d’any, però no per això serà menys intens. Molts aprofitarem per fer turisme nacional i de km.0, per descobrir indrets de proximitat que fins ara desconeixíem. I de retruc, més enllà de gaudir i desconectar, contribuirem a reactivar l'economia local.

Viatjar en cotxe és una de les opcions estrella d’aquest any. Ens aporta moltes comoditats, sobretot si viatgem amb família, amics o parella. Però una de les despeses que cal organitzar i valorar és el consum, juntament amb els preus del carburant. 

Es pot estalviar en trajectes llargs? Hi ha uns petits trucs que pots aplicar abans de sortir de viatge, durant la conducció i en el mateix fet de posar gasolina. Tenir la revisió a punt, planejar la millor ruta, conduir a un ritme constant i controlar els proveïments són algunes de les claus que ens porta Toyota Autoforum, per tal d'estalviar i maximitzar el nostre dipòsit.

Una bona furgoneta com aquesta és ideal per al dia a dia i per als viatges d’oci en família. | Toyota Autoforum

Destinació, maleta a punt, motor preparat... no et deixis res!

Invertim molta estona a preparar les maletes, fer una llista de llocs que volem veure, però.... Si anem en cotxe, també hem d'assegurar-nos que aquest està en perfectes condicions o podem tenir algun ensurt que ens esguerri el viatge idíl·lic que havíem planificat. Moure'ns amb la màxima seguretat no només estalvia males passades, sinó temps i diners. Què cal fer?

  • La pressió dels pneumàtics. Els canvis de temperatura són els seus grans enemics. Procura comprovar, almenys un cop al mes, la pressió de les rodes. Si no és la correcta, l'excés de fricció amb l'asfalt, disparà el consum. I això multiplicat per desenes o centenars de quilòmetres, es notarà i molt. 
  • La revisió, a punt. Aconseguir una combustió eficient és més senzill si mantens els filtres d'aire i oli en perfecte estat. Protegeixen i hidraten el motor i com que no són elements de fàcil accés, val més que realitzem una revisió que ens garanteixi que estan en bones condicions abans d’iniciar el viatge. El teu vehicle i la teva butxaca t'ho agrairan.
  • Pes de l'equipatge, el just. Un cotxe amb excés de càrrega dispara el consum. Pren només el que és necessari i el que el teu  vehicle estigui preparat per transportar. Tingues en compte que portar baca consumeix un 2% més de carburant, una xifra que arriba fins al 35% si es va amb equipatge. I si no tens un altre remei, distribueix-lo de manera raonable al maleter. 
  • La ruta, preparada. Planifica el viatge abans de posar-te en marxa i comprova quina ruta és la més eficient. També és bo verificar l'estat del temps que farà durant el trajecte i  les hores més conflictives per evitar embussos de trànsit.

Arranquem motors; destí: vacances!

Un cop ens trobem a la carretera és important saber com podem optimitzar l'estalvi amb petits gestos dins del cotxe o bé a l'hora de posar benzina. Semblen detalls sense importància, però si es combinen, l’estalvi en un viatge llarg pot ser significatiu.

  • Conducció a ritme constant. Mantingues una velocitat prudent i respecta la distància de seguretat sempre per evitar les acceleracions i frenades sobtades, que poden suposar un augment en el consum de fins al 15%. Són especialment útils els sistemes de control de creuer adaptatiu com els que porten els Toyota d'última generació. Aquest sistema et permetrà mantenir una velocitat programada, constant, sense haver de pitjar l'accelerador evitant estrebades. Però el més útil és que detecta si hi ha vehicles davant que circulen a menys velocitat que el nostre i automàticament redueix la velocitat en cas necessari, i la recupera quan desapareix l'obstacle. Un sistema molt còmode i pràctic que ajuda a mantenir una conducció més constant i segura.
  • La temperatura òptima. En viatges llargs evita sempre circular amb les finestres baixades. L'aerodinàmica disminuirà i ens restarà força al vehicle augmentant l'esforç per avançar. Aquest esforç extra, augmenta el 5% el consum. És preferible utilitzar l'aire condicionat o climatitzador, sempre amb una temperatura superior als 20 graus.
  • Triar bé la benzinera. Abans de posar gasolina, revisa els preus de les estacions de servei. Hi sol haver petites oscil·lacions, que es noten a l'hora d'omplir el dipòsit.
  • La tapa del dipòsit, ben tancada. Sembla obvi però no sempre es fa correctament. Assegurar-te que la tapa del dipòsit estigui ben tancada, és vital. Ja que la gasolina és un líquid que també s'evapora i especialment amb la calor i les altes temperatures que pateixen els vehicles aquests dies d'estiu.
Escollir un model i un motor adient, és clau per a la teva comoditat i el consum durant el teu viatge. | Toyota Autoforum

El motor també juga un paper fonamental a l'hora d'optimitzar el combustible. Aquest consell és important tenir-lo en compte sobretot abans de comprar un vehicle oi si estàs pensant a fer-ho. Triar bé el motor i provar diverses tecnologies t'ajudarà a decidir-te. Els dièsel i gasolina, són opcions vàlides, però actualment tenen consums molt semblants. Mentre que els híbrids poden suposar estalvis de fins a un 36% en combustible, que s'afegeix a un baix cost de manteniment, especialment en el que fabrica Toyota.

Més estalvi, fins i tot, abans d'engegar motors

Si et decideixes per un Toyota híbrid elèctric autorecarregable, obtindràs beneficis en pagar l'impost de matriculació, que es pot reduir fins a un 100%, ja que la immensa majoria de la seva gamma de vehicles híbrids no supera els 120gr/km de CO₂.

A més, podràs beneficiar-te de baixos impostos de circulació (en funció del teu ajuntament), perquè la majoria de les ciutats apliquen un descompte als vehicles híbrids. Un punt més per decantar-te per un Toyota híbrid!

  

Però això és només el principi. Perquè des que treguis el teu Toyota híbrid de concessionari, estalviaràs diners. Si decideixes viatjar a una gran ciutat, per exemple Madrid o Barcelona, podràs fer-ho per carreteres de peatge per un preu reduït. Saps que si tens un Toyota híbrid, pots comptar amb un 30% de descompte?  

Hi ha molts avantatges addicionals per decantar-se per un híbrid elèctric autorecarregable com els que ofereix Toyota Autoforum. Però si a més hi afegeixes les promocions actuals i la possibilitat de començar a pagar quotes a la tardor, estrenar cotxe aquestes vacances, serà un dels millors records d'aquest estiu.