Imatge d'una aixeta rajant aigua sobre una mà

Un pacte social per transformar el model de gestió de l'aigua

Millorar la gestió de l'aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania implica conèixer el seu veritable valor

És vital que la humanitat  reconnecti amb la realitat física, química i socioeconòmica de l’aigua i de la seva importància, no sols per a nosaltres, sinó per a tots els ecosistemes i éssers vius del planeta.

El valor de l'aigua és molt més que el seu preu. Aquest recurs té un valor enorme per a les nostres llars, la cultura, la salut, l'educació, l'economia i la integritat del nostre entorn natural

La forma en la qual valorem l'aigua determina com es gestiona i es comparteix. La situació d'excepcionalitat que ha provocat la pandèmia del coronavirus ha comportat el pitjor daltabaix econòmic que ha viscut el nostre país, s'han agreujat enormement els reptes sanitaris, econòmics i socials, que s'afegeixen als que ja estaven encarant abans de la pandèmia, com l'emergència climàtica, posant de manifest el valor de l'aigua com a recurs bàsic i essencial per a contenir la propagació de la Covid-19 i moltes altres malalties infeccioses.

Imatge publicitària de COMAIGUA
La forma en la qual valorem l'aigua determina com es gestiona i es comparteix | Comaigua

Davant d’aquest context, i amb la mirada posada en el present i en el futur, des de Comaigua tenen el repte i objectiu de reforçar l’aposta per una transició ecològica  i  digital per ser més sostenibles i resilients davant les amenaces actuals, futures, i sense deixar ningú enrere. 

Com a companyia socialment compromesa i sostenible, impulsa un pacte social comarcal, una iniciativa que busca actuar en tres eixos: la solidaritat, per garantir l’accés a l’aigua a tots els col·lectius vulnerables; l’ocupació, per generar llocs de treball de qualitat, i la reconstrucció verda, per impulsar la transició ecològica.

Per a assolir les iniciatives del Pacte Social, basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, serà més necessari que mai la col·laboració pública i privada, amb voluntat de sumar esforços creant espais de debat i de  reflexió profunds, amb una visió interdisciplinària per reforçar encara més el seu compromís  amb el territori i la ciutadania amb l’objectiu de continuar aprofundint en el diàleg i l’escolta activa. 

Només aconseguirem progressar i protegir el nostre estat de benestar si tots els agents aconsegueixen que aquest pacte social esdevingui un repte comú.