Consells per conduir de manera segura en dies de baixes temperatures, pluges i nevades

Hyundai Augusta Car et porta alguns consells pràctics per descobrir si les rodes del cotxe necessiten un canvi o com poder fer un bon manteniment, sobretot en dies de fred, neu i pluja
La seguretat a la carretera comença per un bon manteniment | Hyundai

 

En ple temporal hivernal, la seguretat a la carretera comença per un bon manteniment, sobretot en les rodes. Els pneumàtics del teu vehicle són fonamentals a l'hora de garantir la teva seguretat i la dels teus, ja que és l'únic punt de contacte entre el vehicle i la carretera. Per aquest motiu, és vital fer un bon manteniment, conservar el bon estat i funcionament. La millor manera de saber l'estat dels teus pneumàtics i saber si necessiten un canvi és, demanar hora per a fer una revisió.

 

El taller de Hyundai Augusta Car en el servei postvenda, exclusiu per conductors de cotxes Hyundai, ofereix una verificació gratuïta de l'estat dels pneumàtics, marcant un adhesiu de color; verd (estat òptim), taronja (advertint que han de ser vigilats per la seva pròxima substitució) i vermell (recomanació de reemplaçament). Per la teva seguretat i la dels teus, cal substituir-los sempre que el desgast a la banda de rodament sigui menor d'1,6 mm.

 

Si has de viure o passar llargues temporades en contacte amb la neu, el fred, el gel i la pluja, el millor és fer un canvi de rodes i posar uns pneumàtics d'hivern, que s'agafen millor a l'asfalt i no necessites cadenes per circular sobre la neu.

 

Posar les cadenes de neu és més fàcil del que sembla, però ens falta pràctica

Sovint quan sentim la paraula cadenes de neu ens agafa pànic, perquè creiem que la complexitat del seu funcionament no ens deixarà seguir amb el viatge per la carretera. El problema principal no és la seva dificultat, sinó la falta de pràctica. Et portem uns tips molt senzills perquè puguis recordar com fer-ho cada vegada necessitis fer-ne ús.

 

Abans de posar les cadenes encén els llums d'emergència, busca un lloc segur per estacionar, abans de sortir del vehicle posa't l'armilla reflectant i per últim, posa el triangle de seguretat entre una distància de 30 a 50 metres.

 

El problema principal de les cadenes no és la seva dificultat, sinó la falta de pràctica. | Hyundai

 

Posar les cadenes, pas a pas: 

  • Recomanem que es facin servir guants per posar les cadenes
  • Estendre la cadena, més ample, i introduir un extrem per l'interior de la roda davantera
  • Quan hagi quedat ben centrada sobre el neumàtic, agafar els extrems de la cadena i tanca l'anella interior, de color, per la part superior de la roda.
  • Tancar les dues anelles exteriors, la superior i la inferior
  • Estreny bé el tensor i enganxar la cadena que sobra, perquè no quedi penjant

 

Conduir en dies de pluja

La conducció amb l'aigua no és la mateixa que la conducció amb neu o boira, cada temporal necessita precaucions diferents. Abans que res, si ens trobem en una situació de fortes pluges a la carretera, hem d'augmentar la distància de seguretat entre vehicles, amb l'aigua la distància de frenat és més llarga. Evitar les acceleracions i les frenades brusques, s'aconsella una conducció suau. Imprescindible posar les llums i/o antiboira, encara que sigui de dia per tal de fer-te més visible davant dels altres vehicles. Evita creuar rieres o trams inundats.

 

Davant d'una situació d'aquaplaning - gran acumulació d'aigua en la carretera en què el pneumàtic és incapaç d'evacuar-la i el cotxe rellisca- aixeca el peu de l'accelerador, subjecta amb fermesa el volant i no giris ni frenis.

 

Imatge del concessionari oficial de Hyundai a Reus. | Cedida

 

Tornen els Hyundai Days a Augusta Car amb descomptes excepcionals

Del 21 al 29 de gener podreu gaudir de grans descomptes a tota la gamma Hyundai. La trobareu aplicada a 58 vehicles de la marca, els quals gaudiran durant només vuit dies d'uns preus espectacularment baixos. Cotxes completament equipats, amb elevades garanties a disposició de tots vosaltres, amb uns descomptes brutals.

 

Si esteu pensant a començar l’any renovant el vostre cotxe, ara és el moment! Una excel·lent relació de qualitat preu en tots els vehicles de la marca Hyundai. Però, sobretot, no us adormiu, ja que les unitats incloses en la promoció seran limitades, així que el temps és or. Teniu fins al dia 29 per apropar-vos al concessionari d'Augusta Car Hyundai de Tarragona i veure en primera persona totes les prestacions. A la promoció trobareu des d'esportius, fins a familiars o compactes. Vehicles per a tots els públics en els Hyundai Days!

 

Si voleu endinsar-vos en aquesta marca, podeu visitar qualsevol dels concessionaris Augusta Car a Tarragona, Reus, Cambrils i Valls.