Les Délices de Laura convida a descobrir el tortell de Reis francès i altres aperitius de Nadal

La pastisseria del Vendrell presenta una completa gamma de productes relacionats amb les festes. Sortegem un deliciós tortell de Reis de Les Délices de Laura!

 

El tortell de Reis francès, de Les Délices de Laura. | Cedida

 

Les Délices de Laura, la pastisseria francesa situada al carrer de la Ribera d’Ebre, 10, del Vendrell, encara amb força el seu primer Nadal a la capital del Baix Penedès, amb un seguit de productes de primera qualitat, com en ells és habitual, relacionats amb les festes nadalenques. Un dels productes més atractius és el tortell de Reis francès, és a dir, la ‘Galette de Rois’, que es pot demanar per encàrrec, i que difereix una mica del tortell de Reis tradicional que coneixem aquí.

 

«És un tortell que es fa amb crema d’ametlla, sobre una base de pasta de mil fulles, i que a França es menja ja des d’un mes abans del dia de Reis, i fins gairebé un mes després de les festes», explica Laura Ladera, la responsable de la ‘boulangerie’ juntament amb el seu company Stéphan, que és el pastisser. A diferència d’aquí, el tortell de Reis francès no té una fava a l’interior, però sí que hi té una figureta, que tant pot ser un Rei com diferents personatges d’animació, cotxes, camions o màscares venecianes. De fet, hi ha gent que fins i tot les col·lecciona.

 

Les Délices de Laura és una pastisseria d'alta qualitat ubicada al Vendrell. | Cedida

 

 

Tal com explica Ladera, «la tradició francesa marca que és el més petit de la família el que reparteix els talls, o bé sota la taula, o bé amb els ulls tapats». Després, «al que li toca la figura és coronat, però també ha de comprar el següent tortell, i no ha d'esperar a l’any següent com fem aquí sinó que es compra aquell mateix any». A la pastisseria vendrellenca es pot demanar el tortell en tres mides, el tortell mini, per a dues persones, el de mig quilo, per a cinc o sis persones, i el de quilo, per a deu o dotze persones. Els que no vulguin moure’s de la zona de confort, també hi poden trobar el tortell de Reis tradicional.

 

El tortell de Reis tradicional, de Les Délices de Laura. | Cedida

 

Àmplia gamma d’aperitius de Nadal dolços i salats

Però l’oferta de Les Délices de Laura per aquest Nadal no s’acaba aquí, ja que en l’àmbit de la pastisseria, disposen d’una àmplia gamma d’aperitius nadalencs dolços i salats. Com ara els torrons artesans, siguin els que tots coneixem aquí (de xocolata amb avellanes o ametlla) o també les varietats «de plàtan cruixent, de Crêpe Dentelle caramel·litzada, de nabius vermells i pistatxo o, fins i tot, de xocolata i torró de Xixona del tou esmicolat», puntualitza Ladera.

 

Una mostra dels turrons artesans que podeu comprar a Les Délices de Laura. | Cedida

 

 

A França no es mengen polvorons, però sí que tenen les seves particulars neules, conegudes com les ‘Crêpes Dentelles’. Tampoc pot faltar el brioix francès, similar al Panettone italià, amb fruita confitada, xocolata o simplement amb perles de sucre. Ni els troncs de Nadal, fets amb pa de pessic, crema de mantega, i un toc de vainilla o de xocolata, i que els fan també si es desitja amb forma de tió de Nadal. Un altre producte destacat són els canapès, on s’hi inclouen les tartalettes dolces i salades, les quiches en format mini i també els ‘chouquettes’, que serien les nostres lioneses. I el ‘pain d’èpices’, el pa amb espècies com l’anís, la canyella, el gingebre o la clau, i que pot tenir forma d’arbre de Nadal o d’estrella.

 

Assortit de bombons, xocolatines i piruletes

A tot això cal sumar-hi un assortit de bombons, xocolatines i piruletes ben variat, posats dins de pots o tasses amb motius nadalencs, i que, segons Ladera, poden resultar «un regal diferent i original pel tió o per l’amic invisible». Per últim, però no menys important, trobem el ‘pain surprise’, un pa que a l’interior amaga diferents Sandwich petitons. Tots els aperitius i productes nadalencs s’han de demanar per encàrrec de forma prèvia, segons apunten des de la botiga.

 

Tot això sense oblidar l’àmplia varietat de pastisseria i pans francesos habituals, als quals s’han sumat els últims mesos el pa de sarraí, el pa integral de llavors de lli, el pa de ceba caramel·litzada i el pa de farina de castanya amb figues. De la mateixa manera, Les Délices de Laura disposa de pa, pastisseria i brioixeria salada sense gluten. Els dies 22 i 23 de desembre mostraran els seus productes al Mercat de Nadal que es farà a la Rambla del Vendrell.

 

Imatge d'un dels minitroncs de Nadal típics francesos de Les Délices de Laura. | Cedida

 

Sortegem un tortell de Reis de Les Délices de Laura

Des de TarragonaDigital volem premiar els nostres lectors amb sortejant al nostre perfil a Instagram un dels tortells de Reis de Les Délices de Laura. El guanyador podrà escollir entre un tortell de Reis francès o un tortell de Reis tradicional, de mig quilo, que haurà d'anar a recollir a la botiga del carrer Ribera d'Ebre, 10-12, del Vendrell. El divendres 21 de desembre es donarà a conèixer el nom del guanyador. Per participar al sorteig que farem al nostre Instagram només heu de seguir aquests senzills passos: 

 

— Feu-vos seguidors del nostre Instagram @TarragonaDigital.

— Buscar el post del sorteig, fer un «M'agrada» i deixar un comentari etiquetant els amics o familiars amb qui compartireu aquest deliciós tortell!

— Per tenir més opcions, feu captura del post o de l'Stories del sorteig i pengeu-ho al vostre Stories mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per participar fins al divendres 21 de desembre. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes, perquè si sou el guanyador/a us contactarem per aquesta via. Molta sort!