ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

El plurilingüisme i la innovació, les bases educatives de l'EIC en Educació Infantil

L'Escola Internacional del Camp ofereix una immersió total als seus alumnes en la llengua anglesa
Alumnes d'Educació infantil de l'Escola Internacional del Camp | Cedida

 

En un entorn internacional, l’EIC de Salou acull els seus alumnes (des de P1) amb amabilitat, confiança i respecte, entenent que tots som diferents i que la diferència és una oportunitat. Alumnat, famílies i mestres es comuniquen en un entorn obert i estimulant que ofereix ambients preparats per aprendre, adaptats als ritmes, necessitats i interessos d’aprenentatge dels infants mitjançant un edifici modern d’escola del segle XXI, amb espais oberts, flexibles, lluminosos i variats, per poder desenvolupar les múltiples intel·ligències, despertar la capacitat d’indagar, investigar i descobrir, on l’infant, curiós per naturalesa, troba en el mestre de l’EIC el seu millor acompanyant.

 

El cervell de l’infant, a partir dels 3 mesos, està preparat per aprendre una nova llengua a més de la materna, ja que, durant els primers  anys de vida, pot assimilar i absorbir qualsevol so de qualsevol idioma, en el nostre cas, l’anglès. A l’EIC la immersió és total, multisensorial i natural. L’infant es comunica en anglès sense necessitat de traduir les seves idees, donat que es comunica en aquesta llengua des de P1.  

Alumnes d'Educació infantil de l'Escola Internacional del Camp | Cedida

 

Les activitats d’aprenentatge s’organitzen en centres d’interès, projectes i corners amb el grup de referència, així com també amb agrupacions flexibles entre P1 i P2 i P3, P4 i P5, tant a l’aula com als patis, biblioteca, zones comunes, amb materials que promouen la curiositat, la descoberta, l’experimentació, entre d'altres. Sempre desenvolupant globalment l’infant amb activitats que promouen el pensament divergent, les habilitats lògico-matemàtiques, psicomotrius, creatives, comunicatives, la creativitat, etc.

 

El dia a dia de l'EIC

Els alumnes, de bon matí, s’asseuen en el circle time per compartir amb la mestra anècdotes i records del que van fer el dia anterior. Escolten la docent, que explica l’objectiu d’aprenentatge, els estimula i obre el desig d’aprendre mitjançant la lectura pausada del conte, la història o el repte a partir del qual comença el dia.

Alumnes d'Educació infantil de l'Escola Internacional del Camp | Cedida

 

Després, mitjançant grups flexibles (grups petits, mixtes, etc.), l’infant descobreix els racons, els centres d’interès, les activitats d’experimentació i indagació, les activitats diferenciades i significatives, que inclouen totes les habilitats, ritmes d’aprenentatge i interessos del nostre alumnat.

 

Amb els grups mixtes, els nens i nenes aprenen conjuntament uns dels altres i amb els altres, amb l’acompanyament i mirada atenta de la mestra, sempre a punt per activar aquesta cooperació i intercanvi, actitud que es reflecteix també durant el temps de dinar i descans (tranquil i respectuós).

Alumnes d'Educació infantil de l'Escola Internacional del Camp jugant amb papers de colors | Cedida

 

EL RWI, projecte d’aprenentatge de la llengua anglesa, juntament amb el treball amb “Phonics” i ambients preparats per estimular la comunicació i expressió, permet a l’infant aprendre l’anglès amb naturalitat i curiositat introduint-se en la pre-lectoescriptura en anglès amb la mateixa facilitat que ho podria fer en la seva llengua materna.

 

Un entorn internacional amb el plurilingüisme com a base educativa

En un entorn internacional amb mestres, famílies i companys/es de diferents nacionalitats, llengües, cultures i costums, i el valor afegit del plurilingüisme, amb ple domini de l’anglès, l’alumnat adquireix la cultura i autoconfiança que li permet obrir la seva ment a les oportunitats infinites que li ofereix el món. L’intercanvi amb altres escoles internacionals comença ja a Preschool, facilitant nous vincles amb infants d’altres països.

Alumnes d'Educació infantil de l'Escola Internacional del Camp observant un experiment | Cedida

 

La comunicació i activa participació de les famílies al llarg de tot el procés educatiu garanteix una perfecta sintonia entre el trinomi: professorat — alumnat — família.

 

FITXA TÈCNICA

Carrer Salvador Espriu, s/n. Salou

Tel. 977 325 620