L’EIC presenta el projecte educatiu per garantir l'escolarització el curs vinent

Ha preparat un model híbrid entre classes presencials i l’educació online per atendre les necessitats de tota la comunitat educativa
El centre EIC ha aconseguit implantar un model que pot combinar les classes presencials amb l’educació online | Cedida

Avui s'ha presentat, en una roda de premsa en línia, el projecte docent virtual integral que s'està portant a terme des de l'estat d'alarma a l'Escola Internacional del Camp (EIC), on també s'ha donat un enfocament pel proper curs escolar. La presentació ha estat conduïda per Jaume Vilella, director general de la Fundació Escola Internacional del Camp, i per Jonathan Day, el director de l’Escola Internacional del Camp. L'EIC, és un cas d'èxit com a projecte educatiu innovador educatiu recolzat en l'ús de la tecnologia per reforçar els objectius pedagògics.

L'escola fa vuit anys que ofereix aquest model educatiu propi i internacional i l'alumnat que va des de P1 fins a batxillerat, en la dualitat nacional i internacional. Actualment està reinventant-se per fer front a la situació actual i encarar el curs vinent amb un pla per garantir l’escolarització en tots els seus nivells, de P1 fins a Batxillerat (nacional i internacional). Després de dos mesos de confinament a causa de la crisi sanitària, l’EIC no ha deixat de donar servei a alumnat i famílies des del primer dia.

El pla ideat per la institució està funcionant i es podrà adaptar a qualsevol situació: escola presencial -com era fins ara-, escola virtual -com s’està fent en aquests dos darrers mesos- i híbrid -combinació d’escola presencial i virtual-. El sistema, que dona cobertura a tot l'alumnat des de P1 fins a BAT, funciona amb rutina i rigor des del primer dia, avançant matèria en la mesura en què és possible. L’alumnat té unes rutines instaurades des del primer dia, amb uns horaris establerts per a les classes, les tutories i les connexions individuals en el cas que sigui necessari.

Un model educatiu propi i tecnologic per seguir funcionant en temps de confinament

Que l'escola no hagi parat i seguixi funcionant durant tot el confinament ha estat possible gràcies a tres factors importants, comenta Vilella: 'Per una banda, el model educatiu propi que tenim fa que els alumnes treballin amb un sistema i unes eines que han fet possible el canvi a escola virtual d’un dia per l’altre. El segon factor important són els docents, que en aquest moment han demostrat més que mai la seva vocació, amb més hores de feina i amb unes circumstàncies que no són fàcils per a ningú. I la tercera pota important són les famílies i l'esforç, que s’han hagut d’involucrar encara més en el procés educatiu dels seus fills'.

Per la seva banda, el director de l’EIC, Jonathan Day, ha explicat que 'La vida de l'escola segueix i la tecnologia ha permès seguir el pla escolar, també hem adaptat el currículum per així poder obtenir una educació interactiva i inclusiva, amb més suport lingüístic, acadèmic i tecnològic. Seguim ajudant a les famílies més necessitades amb un equip especial de suport, ja que vivim una situació molt delicada. Tot i això hem assegurat un entorn segur per l'alumnat i pel personal docent'.

Les previsions pel retorn escolar

A causa de la incertesa en què vivim instal·lats la tornada a l'escola, si el marc legal ho permet, serà diferent però a la vegada segur i lliure de Covid-19. Per facilitar la conciliació familiar, l’EIC té intenció d’allargar el curs fins al juliol i començar el proper a partir de l’1 de setembre. D’aquesta manera, segons Vilella, es guanyen dies d’escolarització i també es dóna suport als pares que hauran de tornar a la feina. De totes les etapes de l’escola, els més petits (de P1 a P5) i els més grans (Batxillerat nacional i internacional) són els més afectats per la situació de confinament.

Per això, en la mesura del possible, l’alumnat de 2n de BAT i IB seria el primer a tornar aquest curs per preparar la Selectivitat i l’orientació cap a la universitat. Pel que fa als més petits, l’EIC es planteja que siguin els primers a tornar el proper curs, sempre amb espais duplicats i garantint totes les mesures de seguretat i higiene necessàries. En aquest sentit, l’escola està treballant en un pla 'COVID-19 free' que instaurarà les mesures d’espais, horaris, condicions de seguretat i higiene necessàries per a poder tornar a l’educació presencial quan això sigui possible.

Ajuts de la FEIC per a les famílies més necessitades

Tenint en compte la difícil situació econòmica per la qual estan passant algunes famílies, la FEIC ha decidit destinar tots els recursos que té per a beques i altres ajuts a les famílies que ho necessitin en aquest moment per continuar l’escolarització dels seus fills/es a l’escola. Per altra banda, el centre també està treballant en un pla per reduir les quotes per al proper curs i minimitzar així els problemes econòmics que la crisi sanitària està generant a les famílies.

"«Serà necessari acudir als tribunals per reclamar l'IRPH de l'hipoteca»" "Gastronomia: El peix fresc més a prop que mai, de Cambrils a la teva taula"