Una persona preparada per una competició de natació

‘Esport segur’, la crida a la responsabilitat i la confiança en la represa esportiva

Els Consells Esportius de Catalunya defensen que fer esport és segur, necessari i un bé essencial

Sabies que la pràctica esportiva és una de les maneres més efectives de reforçar el nostre sistema immunològic?

L'activitat física i els hàbits de vida saludable esdevenen els millors aliats per prevenir malalties i fer front a l'amenaça del sedentarisme, un dels principals problemes de salut mundial, segons l'Organització Mundial de la Salut.

Per això, és fonamental que els nostres nens i nenes integrin aquesta activitat a les seves vides i ho converteixin en un hàbit.

Amb l'objectiu de garantir l'accés a l'esport de tots els nens i nenes de Catalunya, els consells esportius proposen adoptar un Pla de xoc per l'esport escolar on tothom tingui garantida la pràctica esportiva escolar.

Practicar esport de manera segura davant la Covid-19 i garantir que tots els infants i joves de Catalunya tinguin accés a l'activitat física, independentment dels seus recursos econòmics; aquest és el compromís que els Consells Esportius de Catalunya han adoptat enfront de la crisi del coronavirus.

A través del Protocol de represa de les activitats esportives i competicions, els consells esportius han engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i de seguretat que permet practicar les activitats esportives, que organitzen els consells esportius, de manera segura.

— Obligatorietat de portar mascareta abans i després de la pràctica esportiva.

Controls als accessos i sortides de totes les competicions.

— Tots els entrenadors i entrenadores han signat una declaració de responsabilitat i tenen el compromís de vetllar perquè s'acompleixin totes les mesures.

— Control de la traçabilitat de tots els jugadors i jugadores per poder actuar ràpidament, si es detecta algun cas de Covid-19.

Persones participant en una competició d'atletisme
El model esportiu que es proposa des dels consells es basa en la transmissió dels valors i de la salut | UCEC

Els consells esportius han presentat una proposta de Pla de xoc per fer front a les desigualtats a través d'una distribució justa dels recursos que garanteixi l'accés a l'esport dels 250.000 infants i joves de Catalunya de l'esport escolar. Segons Jaume Domingo, president de la UCEC, «la crisi del coronavirus accentua les desigualtats i agreuja la situació econòmica de moltes famílies. No podem permetre que això sigui un impediment perquè els fills i filles d'aquests nuclis familiars tinguin accés a l'esport».

La campanya 'Esport segur' tindrà difusió arreu del territori català i també en l'àmbit digital, donant visibilitat als valors positius de l'esport i als beneficis que l'activitat física té per als més petits a l'hora d'aprendre i divertir-se a través del joc.

En paraules d'en Jaume Domingo, «hem d'actuar amb responsabilitat i de manera cívica davant una situació que requereix la col·laboració de tota la ciutadania».


Comentaris