Evita les avaries al teu vehicle més freqüents de l'estiu amb els consells de Toyota

La calor, les altes temperatures i els centenars de quilòmetres poden malgastar el teu vehicle
Els viatges per carretera es multipliquen quan arriba la temporada d'estiu | toyota.es

 

Les vacances d'estiu són un dels moments més esperats per la majoria. I és que és típic agafar el cotxe i fer centenars de quilòmetres per anar a gaudir de platges fantàstiques, o bé, retrobar-se amb la frescor típica de la muntanya. Per aquest motiu, el vostre vehicle és el company de viatge més fidel en unes dates tan assenyalades com les actuals. Moltes famílies pugen al seu cotxe i comencen l'aventura de la millor manera possible: a la carretera!

Però el cert és que la calor, les altes temperatures i els centenars de quilòmetres poden afectar negativament al vostre vehicle. Per aquest motiu, Toyota us presenta les quatre avaries més comunes i diverses maneres de prevenir-les. D'aquesta manera, viatjar amb el vostre cotxe no serà un problema i podreu gaudir de manera completa de les vacances!

Cal destacar, també, la importància de revisar el vehicle abans de submergir-se en un llarg viatge. Posar-lo a punt al vostre taller de confiança ajudarà a prevenir nombrosos problemes que, a la llarga, poden convertir-se en autèntics malsons. 

És molt important posar a punt el vostre vehicle abans de sortir de viatge   | Toyota.es

Les 4 principals avaries

1. Sistema de climatització

El millor amic de tothom a l'estiu: el sistema de climatització del cotxe. Però el cert és que fer-ne un mal ús pot espatllar-lo i convertir el vostre estiu en un vertader infern. Per aquest motiu, Toyota us recomana realitzar un correcte manteniment i ús i evitar aquest tipus de situacions. Així doncs, podreu estalviar-vos problemes amb el filtre de l'aire, que té partícules com el pol·len, o bé amb el manteniment de peces en mal estat que poden produir l'espatllament de tot el sistema. 

Un altre dels grans consells és regular el flux de l'aire de manera manual, evitant posar-lo a màxima potència i, per tant, fer-ne un consum excessiu. Així doncs, serà important que refresqueu l'interior del vehicle amb les finestres baixades durant una estona i, quan la temperatura hagi disminuït, engegar el sistema de climatització.

2. Embragatge

Existeixen nombroses accions molt quotidianes a l'hora de conduir que poden avariar l'embragatge del vostre vehicle. El cert és que aquest és un dels pilars fonamentals del cotxe, ja que permet canviar de marxa i, per tant circular correctament. Així doncs, Toyota proposa petites accions que poden allargar la seva vida i estalviar-vos més d'un mal de cap. Trepitjar a fons el pedal, no reposar el peu al damunt, evitar accelerar mentre es canvia de marxa, etc. 

Si voleu evitar tenir aquests problemes, també teniu l'opció d'adquirir un dels vehicles de la gamma híbrida de Toyota, els quals tenen canvi automàtic e-CVT, consumeixen menys combustible i, per tant, us permetran estalviar diners en el seu manteniment.

La bateria és la principal font d'energia del vehicle   | toyota.es

 

3. Punxada d'un pneumàtic

Una pedra, una petita punxa, un pneumàtic en mal estat, etc. Poden ser múltiples les causes d'una punxada, però el cert és que és una situació comú. A més, cal tenir en compte que amb l'augment de temperatura la pressió pot variar i, per tant, espatllar la roda. Per aquest motiu és molt important que abans de sortir a la carretera —sobretot si es tracta d'un viatge llarg— es revisin els pneumàtics per a gaudir del viatge sense preocupacions.

4. Bateries

Toyota Care és una opció per a garantir el correcte manteniment de la bateria del vostre vehicle. A més, durant els quatre primers manteniments tindreu la cobertura garantida, un servei preferent al taller i, fins i tot, una gestió integral de la carrosseria. La vida de les bateries no acostuma a allargar-se més de cinc anys. Per això, és de vital importància que, per evitar problemes, reviseu el vostre cotxe per tal d'evitar problemes.

"🎆ACTES I HORARIS: Els millors plans pel cap de setmana de Sant Pere a Tarragona!" "‼Vols ser un dels primers en provar el nou Land Rover Evoque? Doncs això t'interessa!"