Edifici sostenible amb plaques solars energètiques

L’ús de materials aïllants als habitatges pot ajudar a reduir emissions de CO2

L'eficiència energètica a la teva llar per un futur més sostenible

Reduir la petjada de carboni  està sent tot un procés de canvi d'hàbits i d'implicació. No tan sols per les empreses, sinó també per les persones que, de manera individual, han hagut de conscienciar-se i substituir algunes de les rutines i activitats en el seu dia a dia. Un dels llocs on es pot actuar de manera particular és a les cases. Utilitzar eficientment l'energia a les llars ens ajudarà a contribuir en un futur més sostenible.

El consum energètic derivat de la calefacció i la refrigeració dels habitatges és un dels principals focus d'emissió de gasos d'efecte hivernacle a les ciutats europees.

Des de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ens expliquen que la química fabrica  materials aïllants, com el poliuretà, capaços de reduir  fins al 80% el consum energètic dels habitatges, convertint-se en una de les armes més poderoses en la  lluita  contra el canvi climàtic. L'ús generalitzat a Europa de materials aïllants en els habitatges evitaria l'emissió de 370 milions de tones de CO₂.

El poliuretà el millor aliat per la nostra llar

Aquest material està format per una  resina sintètica  que s'obté a través de la condensació de polièsters. Una de les seves principals característiques és la seva baixa densitat, per aquest motiu és molt utilitzat com  aïllant tèrmic. Actualment s'utilitza en vehicles, en mobiliari de la llar, en soles de calçat, en empaquetatges, en la indústria de construcció, en els preservatius i en múltiples aplicacions més.

Casa recoberta de material aïllant poliuretà
L’ús de materials aïllants als habitatges pot evitar l’emissió de CO2 | Redacció

 

L'AEQT, compromesa a contribuir en el desenvolupament sostenible

L'AEQT,  associació d'empreses químiques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, vetlla pels interessos comuns de la Indústria Química del Camp, així com pel desenvolupament sostenible del territori. El seu objectiu principal és millorar la competitivitat de la indústria química de la zona per esdevenir un referent per als inversors. Per poder acomplir-lo treballa per potenciar la correcta evolució del medi i, conseqüentment, la qualitat de vida de la societat.

Així doncs, col·labora amb empreses, institucions i associacions del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre d'àmbits molt diversos, per tal de poder oferir un servei òptim. El Port de Tarragona, l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST), els sindicats CCOO i UGT, la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'Institut d'Investigació Química de Catalunya (ICIQ) i el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC) són les principals.