El tortell de Reis tradicional, de Les Délices de Laura

Els dolços que no poden faltar aquest Nadal a la teva taula

Les Délices de Laura ofereix un ampli assortit de productes per les festes I Participa en el sorteig d’un tortell de Reis de Les Délices de Laura
Les Délices de Laura és una pastisseria d'alta qualitat ubicada al Vendrell. | Cedida

 

Les festes de Nadal ja pràcticament són aquí i una de les tradicions que mai pot faltar són els àpats familiars. Per acompanyar els dinars o els sopars típics nadalencs, res millor que un assortit de dolços de primera qualitat, com els que ofereix la pastisseria francesa Les Délices de Laura, situada al carrer de la Ribera d’Ebre, 10, del Vendrell. De la mà de Laura Ladera i Stéphan Henwood, repassem alguns dels dolços de Nadal més destacats:

La ‘Galette de Rois’ i el Tortell de Reis

A banda del tradicional Tortell de Reis, la pastisseria vendrellenca també ofereix la seva variant francesa, la ‘Galette de Rois’, que té les seves particularitats. Es fa amb crema d’ametles, sobre una pasta de mil fulles i, en lloc d’una fava, amaga al seu interior una figureta, que tant pot ser un Rei, com un personatge d’animació, cotxes, camions o màscares venecianes. A França fins i tot hi ha gent que les col·lecciona. N’hi ha de tres mides, el tortell mini, per a dues persones, el de mig quilo, per a cinc o sis persones, i el de quilo, per a deu o dotze persones.

El tortell de Reis francès, de Les Délices de Laura
El tortell de Reis francès, de Les Délices de Laura | Cedida

Torrons artesans

Imprescindibles de totes les taules de Nadal són els torrons, que a Les Délices de Laura es fan de manera artesanal. A banda dels més habituals —de gema cremada, d’avellanes, ametlla o xocolata—, també en fan de varietats com el plàtan cruixent, els nabius vermells i pistatxo, o els de xocolata i torró de Xixona esmicolat. Els més llençats poden provar el ‘nougat’, el torró francès tou.

Una mostra dels turrons artesans que podeu comprar a Les Délices de Laura. | Cedida

Crêpes Dentelles i troncs de Nadal

Les Crêpes Dentelles són les neules que es mengen a França, de les quals també en fan una variant en forma de torró, que està caramel·litzada. Tampoc poden faltar els anomenats troncs de Nadal, que s’elaboren amb pa de pessic, crema de mantega i un toc de vainilla, xocolata o cafè. Si es demana, es poden fer amb forma de tió de Nadal.

Imatge d'un dels minitroncs de Nadal típics francesos de Les Délices de Laura. | Cedida

Varietat de dolços francesos

A la ‘boulangerie’ del Vendrell es pot trobar una àmplia varietat de dolços francesos ideals pel Nadal. Des de les ‘marrons glaces’ (un postres dolç de castanya glacejada), fins a les lioneses anomenades ‘chouquettes’. Cal no oblidar les trufes, les tartalettes dolces i salades o els assortits de bombons, xocolatines o piruletes de xocolata.

Pans de Nadal

Algunes de les novetats de la pastisseria són els pans de Nadal, amb diferents varietats pensades per encaixar bé amb el tipus de menjar que acompanyin; i els pans anomenats ‘pain apéro’ que porten una guarnició salada per l’aperitiu, només s’han d’escalfar al forn i partir en porcions individuals. Igualment, a Les Délices de Laura tenen ‘pain d’èpices’, un pa amb espècies com l’anís, la canyella, el gingebre o la clau; així com els brioixos amb fruita o xocolata. També hi ha el ‘pain surprise’, un pa que a l’interior amaga diferents Sandwich petitons.

Diferents varietats de pans pensades per encaixar bé amb el tipus de menjar que acompanyin
Diferents varietats de pans pensades per encaixar bé amb el tipus de menjar que acompanyin | Cedida

Des de la pastisseria destaquen els lots per regalar completament personalitzats que poden incloure productes artesans però també productes exclusius importats de França, i que són ideals pel tió o l’amic invisible. Això sí, recorden que sempre és millor encarregar abans els productes, especialment aquells que han de ser sense gluten, els productes bio, per a vegans o elaborats segons les intoleràncies o les al·lèrgies. Aviat tindran la seva pàgina web en marxa on es podrà consultar amb detall tota l’oferta.

El tortell de Reis tradicional, de Les Délices de Laura
El tortell de Reis tradicional, de Les Délices de Laura | Cedida

 

Sorteig d’un tortell de Reis de Les Délices de Laura

Des de TarragonaDigital volem premiar els nostres lectors sortejant des del nostre perfil d'Instagramun dels tortells de Reis de Les Délices de Laura. El guanyador podrà escollir entre un tortell de Reis francès o un tortell de Reis tradicional, de mig quilo, que haurà d'anar a recollir a la botiga del carrer Ribera d'Ebre, 10-12, del Vendrell.

Des del dimarts 10 de desembre, fins al pròxim dimarts 17 de desembre, teniu temps per participar a través del nostre perfil d'Instagram (@tarragonadigital). El sorteig s'activarà el dia 10 de desembre, a les 15.00 hores. Tots aquells interessats en participar-hi, només haureu de seguir els passos que us detallem a continuació:

— Us feu seguidors del perfil de Les Délices de Laura i de TarragonaDigital a Instagram

— Mencioneu un amic o amiga amb qui t'agradaria compartir el Tortell

— Feu like a la publicació.

— Per tenir més opcions, feu captura del post i pengeu-lo al vostre Stories mencionant a @tarragonadigital.

Estigueu molt atents als vostres missatges directes a Instagram, ja que si sou un dels guanyadors, us contactarem per aquesta via i ens haureu de respondre ràpidament. Molta sort a tothom!


Comentaris