ÚLTIMA HORA

Calafell tapia un dels blocs ocupats, però apareixen més ocupes a dins

Zona Fitness t'ajuda a prevenir i afrontar lesions esportives

Una bona rutina d'exercicis, juntament amb l'hàbit i la constància del treball són la clau per poder prevenir i afrontar les lesions esportives
El gimnàs Zona Fitness de Torredembarra t'ofereix un servei de prevenció i rehabiitació de lesions esportives | Cedida

 

Si esteu buscant un centre polivalent on poder realitzar pràctiques esportives i a la vegada pugueu gaudir de pràctiques complementàries com serveis de nutrició, massatge, entrenador personal, rehabilitacions de lesions esportives, entre altres. El gimnàs Zona Fitness de Torredembarra, és l'opció més indicada, situat al carrer de la Capella número 3, al centre de la localitat, us ofereix una variada oferta de serveis esportius i complementaris. 

  

En definitiva un espai a l'abast de totes les necessitats que engloben l'activitat física i l'esport. Quan es va al gimnàs, sovint, es té el costum de treballar sense haver estat assessorat prèviament per un expert de l'activitat física, la salut i l'entrenament. La gent segueix consells de persones que no estan especialitzades i no tothom necessita les mateixes rutines, els mateixos esforços, ni els mateixos pesos. El perill que comporta no executar una bona pràctica de l'esport, és que després surten les lesions esportives.

 

La varietat d'aparells a la sala de musculació és una de les grans apostes de Zona Fitness | Cedida

  

Ja sigui perquè hi ha gent més propensa a lesionar-se o perquè s'ha realitzat una rutina inadequada, la rehabilitació amb exercicis serà vital per curar una lesió. Tot i que encara és més important prevenir-la i aquest és un dels problemes més freqüents de la gent que practica esport, que no es pren consciència plena en la prevenció.

  

Raül Romero llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport i màster d'activitat física, salut i entrenament esportiu. És el monitor de la sala de Zona Fitness i entrenador personal, ens explica que «les lesions no es tracten, sinó que s'han d'aprendre a gestionar». Moltes vegades les lesions sorgeixen a conseqüència de gestos repetitius, males postures, mals hàbits, per sedentarisme, per haver practicat esports bruscos i no haver pres precaució o també, per no haver fet una recuperació constant.

 

Els exercicis de rehabilitació i prevenció de lesions esportives es realitzen mitjançant estiraments i maquinària | Cedida

Pautes bàsiques per la prevenció de lesions

Des de Zona Fitness el Raül ens recomana unes pautes, per tenir presents a l'hora de realitzar activitat física i poder prevenir lesions:

 

— Practicar exercicis cardiovasculars durant 30 minuts al dia, és indiferent que l'exercici sigui seguit o alternat.

— Practicar exercicis d'estiraments, és una qüestió molt important, la majoria de les lesions són a causa de sedentarisme, quan no s'estira hi ha rigidesa muscular.

— Practicar alguns exercicis de tonificació

— Realitzar l'entrenament amb objectius factibles, no voler abusar. L'ideal seria començar amb un entrenament de 3 dies a la setmana i anar augmentant gradualment.

 

Zona Fitness Torredembarra compta amb professionals especialitzats en prevenció i rehabilitació de lesions esportives

Al gimnàs torrenc treballen les lesions amb unes pautes rigoroses, perquè et puguis anar recuperant progressivament. Partint d'una cita amb l'usuari, per saber quines són les patologies i un cop detectades es començaran els treballs, realitzats mitjançant exercicis funcionals, treballs musculars, isomètrics i de flexibilitat. Totes aquestes pràctiques les porten a terme juntament amb el monitor i a través de diferents tècniques com gomes elàstiques o la paret per a realitzar estiraments, també fan servir màquines musculars amb diferents pesos i moviments guiats.

 

Sala d'exercicis de rehabilitació a Zona Fitness | Cedida

 

Les lesions més comunes que s'acostumen a trobar al gimnàs Zona Fitness són les de cervicals, patologies d'espatlla, colze de tenista, monyeques, lumbars, malucs, genoll i turmell, sense deixar de costat les contractures musculars. Per aquestes últimes s'aconsellen el massatge i l'estirament, per treballar la flexibilitat o l'electroestimulació, i posteriorment en les seves cases es podran aplicar gel o calor.

 

 

Quan les lesions es treballen de manera constant i sota la supervisió d'un professional van evolucionant favorablement, de manera que a poc a poc es podrà tornar a la rutina de manera habitual.

  

A zona Fitness treballen amb diferents grups d'usuaris en funció de les necessitats i també de l'edat. Des de nens amb problemes de creixement, com joves i adults per lesions esportives i laborals, articulars, lesions comunes de les activitats de la vida diària o bé lesions cròniques o artrosis. 

 

El gimnàs obre de dilluns a divendres ( 07,00 a 22,00 hores ) i els dissabtes ( 9,30 a 14,00 hores ). Podeu posar-vos-hi en contacte a través del telèfon 977 64 56 26, correu electrònic a info@zonafitness.cat o bé visitant les instal·lacions.