MINUT A MINUT

ūüĒīNova manifestaci√≥ improvitzada al centre de Tarragona

URGENT

‚Ěó El jove ferit per una pilota de goma al Prat perd l'ull

Els 6 imprescindibles culturals de la temporada a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

La temporada de funcions de l'Auditori Josep Carreras (AJC) de Vila-seca arrenca fort amb la nova programació de tardor
Nova programació de tardor de l'Auditori Josep Carreras (AJC) de Vila-seca. | Cedida

 

Tres mesos de tardor, juntament amb els dies de nadal per gaudir d'onze grans concerts i actuacions molt variades que aniran des de propostes orquestrals al cant coral passant per la m√ļsica de cambra a l'auditori Josep Carreras (AJC) de Vila-seca.

 

Una fant√†stica programaci√≥ que continua amb el gran llegat musical i hum√† de Guinjoan en el Cicle Joan Guinjoan de M√ļsiques del Nostre Temps amb els concerts: Scherzo-Guinovart: Cor Femen√≠ Scherzo i Albert Guinovart i Les veus del dest√≠ "Es muss sein": Quartet Gerhard.

 

Aquesta temporada l'Auditori fa una forta aposta pels grups de proximitat, del nostre territori que s√≥n a la vegada protagonistes en m√ļltiples auditoris i teatres d'arreu de Catalunya i tamb√© del m√≥n, rebent aix√≠ la visita dels ve√Įns de l'Orquestra de les Terres de l'Ebre.

 

L'octubre donar√† la benvinguda a l'Auditori el dia 4, amb un espectacle inoblidable i aclamat per milers de persones arreu del m√≥n, el Barcelona Guitar Trio, que homenatjar√† a Paco de Luc√≠a, un espectacle aclamat per milers de persones arreu del m√≥n i que omple el Palau de la M√ļsica a cada concert que √©s programat. El dia 18, el cor femen√≠ Scherzo que celebra el seu 30√® aniversari amb Albert Guinovart al piano. El mes conclour√† el dia 27, amb el Quartet Gerhard en un nou concert dins de la seva resid√®ncia art√≠stica a l'Auditori.

 

L'auditori Josep Carreras a Vila-Seca | Cedida

 

El novembre arrencar√† el dia 15, amb l'Ensemble Vila-seca ens oferir√† un espectacle on conjugaran so, imatge i paraula, inspirant-se en una novel¬∑la de l'escriptor austr√≠ac Stefan Zweig 'Els ulls del germ√† eter'. Els dia 17, l'Orquestra Simf√≤nica de les Terres de l'Ebre ens oferir√† un concert amb joves int√®rprets i entrada invertida. Direm adeu al novembre el dia 22, amb l'esperada Gala Ben√®fica a benefici de la Fundaci√≥ Josep Carreras, per a la Lluita contra la Leuc√®mia i que tindr√† el luxe de tenir en el seu programa el contratenor Xavier Sabata, la soprano holandesa Judith Van Wanroij i Vespres d'Arnad√≠, una de les orquestres barroques de refer√®ncia a Catalunya.

 

Desembre arribar√† amb una programaci√≥ carregada de concerts. El dia 1, el concert de "Se√≠smic", el septet de jazz acompanyat de piano, contrabaix i bateria amb Iv√°n S√°ez. El dia 13, les pianistes Heidrun Bergander i Diana Baker, compartiran plaers a quatre mans amb el seu concert. El dia 20, Nelsa Bar√≥ i Luis Cojal, d'origen cub√† ens faran viatjar per diferents pa√Įsos g√®neres i estils, amb el seu piano, veu i contrabaix. En plena celebraci√≥ de nadal, el dia 26 hi haur√† l'esperat i tradicional concert de Sant Esteve amb la Coral Nova Uni√≥ i l'Orquestra H√§ndel. Per finalitzar la temporada, el dia 29, gaudirem del concert de la Jove Orquestra Intercomarcal amb el concert "Un conte de Nadal".

 

Una programaci√≥ per gaudir al m√†xim de la m√ļsica durant aquests mesos de tardor i del nadal.

Els 6 concerts imprescindibles d'aquesta temporada a l'Auditori Josep Carreras

Homenattge a Paco de Lucía: Barcelona Guitar Trio

Tres guitarristes de gran prestigi internacional, els mestres Manuel González, Xavier Coll i Luis Robisco uneixen les seves guitarres a una de les parelles de ball flamenc més brillants d'Espanya. Paco de Lucía, el flamenc i el ball com a eix comú d’un espectacle que ha voltat per tot el món i que, a casa nostra, omple el Palau de la Música de Barcelona a cada concert que és programat.

Data: 4 d'octubre 

Hora: 21,00 hores.

Les veus del destí “Es muss sein”: Quartet Gerhard

En aquest concert podrem sentir música de Mozart i Beethoven amb la influència els patrons més Haydnians. Alguns cants òrfics, 2n quartet de corda (2013) serà l’obra del “Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps” que presentarà el quartet de la mà del compositor Joan Magrané.

Data: 27 d'octubre 

Hora: 19,00 hores.

 Scherzo - Guinovart: Cor Femení de Scherzo i Albert Guinovart

La celebració del 30è aniversari del Cor de Cambra Femení Scherzo, és un dels grans actes amb una part del concert dedicada a algunes de les peces més representatives d’aquest període. De la mà de la figura i l’obra d’Albert Guinovart, amb l'estrena, entre d’altres peces, d'una obra escrita expressament per a aquesta ocasió sobre un poema de Josep Carner, titulada "Retorn a Catalunya".

Data: 18 d'octubre 

Hora: 21,00 hores.

L’OSTE A L’AJC: Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre

L’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (OSTE) és el convidat de proximitat de la temporada, que representarà la realitat musical del territori i proposarà crear un espai on reunir músics amateurs, estudiants i professionals dins d’un projecte orquestral focalitzat en la interpretació del gran repertori simfònic. 

Data: 17 de novembre 

Hora: 19,00 hores.

Gala Benèfica: Xavier Sabata, Judit van Wanroij i Vespres d’Arnadí

Com cada any, una gala molt especial a benefici de la Fundació Josep Carreras, per a la Lluita contra la Leucèmia i que tindrà un atractiu programa compost pel contratenor Xavier Sabata, la soprano holandesa Judith Van Wanroij i Vespres d'Arnadí, una de les orquestres barroques de referència a Catalunya.

Data: 22 de novembre 

Hora: 21,00 hores.

 

Concert de Sant Esteve: Coral Nova Unió i Orquestra Händel

El tradicional concert de Sant Esteve amb la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel, que des de fa molts anys es manté viu i se celebra a Vila seca resseguint la llarga tradició de concerts de Nadal que s’organitzen arreu de Catalunya per a aquesta festivitat.

Data: 26 de novembre 

Hora: 19,30 hores.

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris