GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les recomanacions de llibres més destacats del mes de maig amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més venuts d'aquest mes a la llibreria reusenca
La Galatea de Reus us presenta les recomanacions de maig | Laia Solanellas

Acabem aquest mes de maig amb un recull dels títols que més han triomfat a la llibreria reusenca. La Galatea Llibres us ofereix un bon plec de literatura per a tots els gustos que no deixarà a ningú sense el seu llibre perfecte. Si voleu descobrir el vostre, el podreu trobar al carrer de Jesús 5-7 de Reus. A  més, podeu seguir tota l'actualitat de Galatea Llibres fent-vos seguidors de la seva pàgina a Facebook. També podeu consultar l'agenda, els llibres i comprar-los de forma online a la seva pàgina web.

 
 

1

Canto jo i la muntanya balla

Autor: Irene Solà

Editorial: Llibres Anagrama

Pàgines: 168

Preu: 16,90 euros

Resum: Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. Canto jo i la muntanya balla és una novel·la en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Premi Llibres Anagrama de Novel·la

2

La sinfonía del azar

Autor: Douglas Kennedy

Editorial: Arpa

Pàgines: 626

Preu: 22,90 euros

Resum: Nova York, anys vuitanta. Embriaguesa i excessos. Alice Burns, una prometedora editora al Manhattan de l'era Reagan, s'enfronta a la trentena, a la seva complicada vida sentimental i a un manuscrit massa tècnic sobre la psicologia familiar. Un fragment la commou d'una manera especial: «Totes les families són societats secretes. Regnes d'intriga i de guerres internes regits per les seves pròpies regles». ¿Serà perquè la seva pròpia família, composta de personatges complexíssims que es comuniquen a base de mentides, acaba de trencar-se en mil trossos?

3

La quinta víctima (segona part d''El cuarto mono')

Autor: J. D. Barker

Editorial: Ediciones Destino (Planeta de Libros)

Pàgines: 608

Preu: 20,90 euros

Resum: La vertiginosa seqüela de El cuarto mono. El passat d'Anson Bishop i una nova onada d'esgarrifossos crims. No pots jugar a ser Déu si no coneixes bé al diable. L'FBI ha retirat del cas Anson Bishop (l'assassí de El Cuarto Mono) a Porter i el seu equip, que aviat s'enfronten a una nova sèrie d'assassinats: després d'estar desapareguda durant tres setmanes, el cos d'Ella Reynolds apareix en un estany del Jackson Park, encara que l'aigua fa mesos que es va gelar. A més, porta la roba d'una altra jove desapareguda fa tan sols dos dies. Porter i el seu equip comencen a reconstruir les pistes d'aquest nou cas i, al mateix temps, en secret, Porter segueix el rastre d'Anson. Quan els seus superiors ho descobreixen, Porter queda suspès de les seves funcions mentre Clair i Nash busquen l'assassí del llac. La pista d'Anson durà a Porter des de Chicago fins a Nova Orleans i a Carolina del Sud. A cada pas que dóna, Anson sembla estar manipulant els esdeveniments, sempre un pas per davant, i Porter s'adona que l'únic lloc més fosc que la ment d'un assassí en sèrie és la de la mare que li va donar la vida.

 

4

Records del futur

Autor: Siri Hustvedt

Editorial: Edicions 62

Pàgines: 408

Preu: 21,00 euros

Resum: Siri Hustvedt es posa en la pell d’una escriptora ja gran que, esperonada per la trobada d’un quadern de notes antic, evoca els records del seu primer any a Nova York, el 1978, quan acabada d’arribar de Minnesota, sola i sense ni cinc, descobreix les múltiples possibilitats que li ofereix la ciutat. A més, les converses misterioses d’una veïna, la Lucy Brite, que la jove sent a través de la fina paret de l’apartament, l’intriguen. I com que cada cop són confessions més íntimes i sinistres s’obsedeix a descobrir la veritat de la dona que viu a la porta del costat. Construïda a partir de la reelaboració en el present del temps passat, Records del futur crea un diàleg entre dècades i s’expandeix en múltiples relats. A més de la misteriosa vida de la veïna, assistim sobretot al retrat d’una jove que troba el seu camí com a dona i com a escriptora, inscrita en un ambient elèctric, el Nova York de finals dels anys 70.

 

Editat en català i en castellà.

5

La mort lenta

Autor: Xavier Mas Craviotto

Editorial: L'Altra Editorial

Pàgines: 256

Preu: 18,00 euros

Resum: Imagina’t l’Aram, que a dins hi té tot un món d’ombres i abismes i precipicis. Imagina’t la Lena, que fa veure que és forta, com totes les persones del món. Imagina’t el pare, que mai no hi és. Imagina’t la mare, que fa temps que ja no és la mare. Imagina’t una carretera de bosc recta i plena de boira. Imagina’t els arbres dels vorals, alts i amb arrels grosses com tentacles. Imagina’t la llum del món, que entra molt a poc a poc pels vidres i es refugia en un pis de Sants. Imagina’t un balcó, com una boca oberta a la ciutat. Imagina’t la vida quan s’encalla i se’ns fa fang a sota els peus. Imagina’t la mort, que és líquida com l’aigua i ens navega lentament les esquerdes de la culpa i de la por.

 

Premi Documenta 2018

6

Algún día, hoy

Autor: Ángela Becerra

Editorial: Planeta de Libros

Pàgines: 816

Preu: 22,90 euros

Resum: Torna l'Ángela Becerra amb una bellíssima novel·la de sentiments. En una nit de tempesta i fang neix una nena bastarda a la que, creient-la morta, bategen amb el nom de Betsabé. Ningú sap que al seu interior porta la força de la feminitat, així com la màgia i la rebel·lia que la faran superar tots els obstacles. Crearà un vincle indissoluble amb la seva germana de llet, Capitolina, una pobra nena rica, i cap quedarà indiferent a la seva mirada de foc. Ni tan sols Emmanuel, el revolucionari francès sortit del Montparnasse més artístic que, en conèixer-la, caurà malalt d'amor. Algún dia, hoy, basada en un fet real esdevingut al 1920 a Colòmbia, narra la història de la Betsabé Espinal, que amb només vint-i-tres anys es converteix en l'heroïna d'una de les primeres vagues femenines de la història. Ángela Becerra construeix un monument a l'amistat més pura embolicant als seus protagonistes en un apassionant cercle d'amor que tindrà un sorprenent final.

 

7

Largo pétalo de mar

Autor: Ángela Becerra

Editorial: Plaza & Janés Editores

Pàgines: 384

Preu: 22,90 euros

Resum: En plena Guerra Civil espanyola, el jove metge Víctor Dalmau, al costat de la seva amiga pianista Roser Bruguera, es veuen obligats a abandonar Barcelona, exiliar-se i creuar els Pirineus rumb a França. A bord del Winnipeg, un navili noliejat pel poeta Pablo Neruda que va portar a més de dos mil espanyols rumb a Valparaíso, embarcaran a la recerca de la pau i la llibertat que no van tenir al seu país. Rebuts com a herois a Xile -aquest «llarg pètal de mar i neu», en paraules del poeta xilè-, s'integraran a la vida social del país durant diverses dècades fins al cop d'Estat que va enderrocar el doctor Salvador Allende, amic d'en Victor per la seva comú afició als escacs. En Víctor i la Roser es trobaran novament desarrelats, però com diu l'autora: «Si un viu prou, tots els cercles es tanquen». Un viatge a través de la història del segle XX de la mà d'uns personatges inoblidables que descobriran que en una sola vida hi caben moltes vides i que, de vegades, el difícil no és fugir sinó tornar.