Autoforum Tarragona ens porta les claus per entendre l'essència d'un cotxe híbrid

Recomanacions imprescindibles per protegir el teu cotxe del coronavirus

Toyota Autoforum ens explica quines són les claus per fer una correcta neteja del teu vehicle i prevenir el contagi de coronavirus

La crisi sanitària causada per la Covid-19 ha provocat que estiguem al capdavant de la quarta setmana de confinament a casa. La situació ja s'ha anunciat que s’allargarà, com a mínim, fins a finals d’abril. Durant l’estat d’alarma no es pot conduir però hi ha casos, respectant les limitacions de circulació, que no ens queda altre remei que agafar el nostre vehicle. És per aquest motiu que us portem uns consells i trucs, a través de Toyota Autoforum, líders en vehicles híbrids i experts en tota mena d'automòbils, per desinfectar el nostre cotxe.

En el cas excepcional que hàgim d’utilitzar el vehicle, és imprescindible netejar l’interior del cotxe de manera insistent abans i després de cada ús per prevenir qualsevol contagi de coronavirus. A més, és recomanable utilitzar mascaretes, guants de làtex o líquids higiènics quan hàgim d’abandonar el vehicle sigui per posar gasolina, fer la compra o pagar un peatge, per exemple.

També és molt important retirar els guants abans de tornar a entrar al vehicle. Els agents infecciosos poden mantenir-se hores i inclòs dies sobre algunes superfícies, especialment les que més toquem.

Les superfícies més vulnerables al coronavirus

La regla d’or és minimitzar o evitar al màxim el contacte amb persones, superfícies i objectes, però si has de fer un desplaçament necessari, és impossible no tocar molts dels elements del cotxe per dur a terme la conducció de manera segura. Cal recordar que, a banda de certes excepcions, cal anar sol al vehicle i sempre intentant protegir-se al màxim.

A l’hora de netejar el cotxe i evitar el contagi per coronavirus, s’han de desinfectar totes les superfícies abans i després del viatge.

Gràfic Toyota.
Gràfic amb les zones amb major risc en un vehicle. | Toyota Autoforum
 

Les més utilitzades i amb un major risc són les següents: volant, canvi de marxes, fre de mà, manetes de les portes i el botó d'obrir i tancar el cotxe, ràdio o bé pantalla tàctil, climatitzador, cinturó, manetes ubicades a la columna de direcció com ara els intermitents o el neteja parabrises, el reposabraços, els ajustos de posició del seient, la superfície de contacte exterior, com els marcs de les portes o el maleter i la clau del vehicle.

Com netejar l'interior del cotxe

Per netejar l'interior del nostre vehicle es poden utilitzar una àmplia varietat de productes. Els més recomanats són els següents:

 • Aigua i sabó, sempre en una quantitat raonable per evitar decoloracions o males olors
 • Productes que continguin, com a mínim, un 70% d'alcohol
 • Productes comercials fets específicament per netejar l'interior del vehicle
 • Netejar amb ozó, aquest gas té una acció microbicida, oxigenant i desodorant
 • Esprais desinfectants específics per a l'aire condicionat

El que no s'ha de fer en cap cas és netejar l'interior del cotxe amb lleixiu o aigua oxigenada, perquè amb tota seguretat es poden fer malbé les superfícies de l'habitacle. Tampoc és recomanable utilitzar solucions com amoníac.

Interior vehicle.
Toyota Autoforum recomana seguir tots els passos per mantenir el vehicle en bones condicions. | Cedida

Consells per prevenir possibles avaries

Per una altra banda, si has de tenir el vehicle aturat durant el confinament, és aconsellable seguir les següents recomanacions per conservar el cotxe de la millor manera possible i minimitzar els efectes d'aquesta situació d'aturada, que s'està allargant i a la qual els cotxes no estan acostumats. Per mantenir-lo en perfecte estat durant el confinament el més recomanable és tenir una sèrie de precaucions:

 • Cuidar l'interior del vehicle i mantenir-lo net
 • Desconnectar la bateria, per evitar que es descarregui al llarg dels dies de confinament.
 • Si no és possible fer-ho, intentar engegar el cotxe durant 10 minuts un cop per setmana.
 • Deixar el dipòsit com a mínim a la meitat de la seva capacitat per evitar avaries
 • Si no heu de fer servir el cotxe, també podeu col·locar un drap en el tub d'escapament per evitar l'entrada d'agents externs. Sobretot, recordeu treure'l si en algun moment heu d'agafar el cotxe!

Tot i que no és imprescindible, els conductors més entesos també podeu fer...

 • Comprovar la pressió dels pneumàtics, les rodes es desinflen més ràpidament amb el cotxe aturat.
 • Revisar els líquids com l'oli o la benzina regularment  per evitar fuites o bé que s'evaporin.
 • Verificar l'estat de les corretges i si fos necessari netejar-les, per evitar humitats i males olors.

 

Contacteu amb Toyota Autoforum

De totes maneres, és aconsellable que després d'un temps amb el cotxe aturat reserveu cita prèvia al vostre taller per fer una revisió de l'estat general del vehicle quan torneu a engegar motors. Actualment les instal·lacions de Toyota Autoforum romandran tancades fins a proper avís, tot i que el taller de Tarragona ofereix en cas d'urgència serveis mínims amb un horari de dilluns a divendres, de 08.00 a 14.00 hores.

Podeu contactar-hi trucant o enviant un WhatsApp als següents telèfons: 623 122 953 i 623 155 991 o enviant un correu electrònic a gruppons@gruppons.com


Comentaris