Les recomanacions dels llibres més destacats del mes de setembre amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca
Galatea Llibres et porta les millors recomanacions per la tornada a la rutina | Twitter

Amb el mes de setembre torna la rutina, i en el cas d'enguany, la 'nova normalitat'. Des de Galatea Llibres han preparat una selecció amb els millors títols per evadir-se de la rutina del dia a dia, del retorn de les jornades laborals i l'escola, amb llibres per a tots els gustos. A més a més, si voleu seguir de ben a prop tota l'actualitat de Galatea Llibres, només heu de buscar-los a la seva pàgina de Facebook o a Twitter, i també podeu consultar l'agenda, els llibres i comprar-los de forma online a la seva pàgina web — galateallibres.com —.

Les recomanacions de llibres del mes de setembre

1

Les tenebres i l’alba

Autor: Ken Follett

Editorial: Rosa dels Vents

Pàgines: 912

Preu: 24,90 €

Argument: Trenta anys després de la publicació de la seva obra mestra, Ken Follett embarca el lector en un viatge èpic que acabarà on comencen Els pilars de la Terra.

Any 997, finals de l'edat fosca. Anglaterra s'enfronta als atacs dels gal·lesos per l'oest i dels vikings per l'est. Aquells qui ostenten una mica de poder l'exerceixen amb contundència i, sovint, entren en conflicte amb el rei mateix. En aquests temps turbulents, tres vides s'entrecreuen: el jove constructor de vaixells, l'Edgar, a punt d'escapolir-se amb la dona que estima, descobreix que el seu futur serà molt diferent del que havia imaginat quan la seva llar és atacada pels vikings; la Ragna, la filla rebel d'un noble normand, acompanya el seu marit a una nova terra a l'altre costat del mar, i l'Aldred, un monjo idealista, somia transformar la seva humil abadia en un centre de saviesa que tota Europa admiri. Tots tres es veuran abocats a un perillós enfrontament amb el despietat bisbe Wynstan, decidit a augmentar el seu poder costi el que costi.

També editat en castellà

 

2

Paraula de jueu

Autor: Martí Gironell

Editorial: Columna

Pàgines: 432

Preu: 21,50 €

Argument:  Després de l’èxit d’El pont dels jueus, una de les novel·les històriques més venudes en català, arriba la seva continuació més esperada, Paraula de jueu.

El mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansio? i la posicio? comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.

També editat en castellà

3

Escac al destí

Autor: Lluís Llach

Editorial: Univers

Pàgines: 296

Preu: 20,00 €

Argument: Regne de Magens. La reina Bal de Guifort, segona esposa del rei Ebrart d'Albir, ha estat assassinada en un moment en què el regne ha de pensar en designar el successor al tron de Magens.

El candidat natural és el fill gran del príncep Jan, però hi ha qui pensa que està més preparat el seu germà, el príncep Inian. Hi ha un germà més gran descartat, el prevere Orenç, fill bastard d'Ebrart (la seva mare va ser la primera esposa del rei, destronada i desterrada) i canonge de la Reial Capella Castell, residència de la família reial. Orenç serà l'encarregat d'investigar la mort de la reina a petició del rei.

A l'octubre, també editat en castellà

4

La vida mentidera dels adults

Autora: Elena Ferrante

Editorial: La Campana

Pàgines: 368

Preu: 19,90 €

Argument:  «Dos anys abans de marxar de casa, el meu pare va dir a la meva mare que jo era molt lletja.» Així comença aquesta novel·la extraordinària sobre el descobriment de la mentida, de l'amor i del sexe, narrada per la inoblidable Giovanna, una jove que s'entesta a conèixer la seva tieta Vittoria, incomprensiblement desapareguda de les converses i dels àlbums de fotografies familiars. Amb això desencadenarà, sense saber-ho, l'enfonsament de la seva família intel·lectual i burgesa, perfecta només en aparença.

Mestra absoluta de la intriga, Ferrante nodreix la trama de sorpreses i lliga prodigiosament la misteriosa història familiar i amorosa a un braçalet que passa de mà en mà.

També editat en castellà

5

Como polvo en el viento

Autor: Leonardo Padura

Editorial: Tusquets

Pàgines: 672

Preu: 22,90 €

Argument: El dia comença malament per l’Adela, una jove novaiorquesa d'ascendència cubana, quan rep la trucada de la seva mare. Porten enfadades més d'un any, perquè l’Adela no sols s'ha traslladat a Miami, sinó que viu amb en Marcos, un jove habanero nouvingut als Estats Units que l'ha seduït per complet i al qual, pel seu origen, la seva mare rebutja. En Marcos narra a l’Adela algunes històries de la seva infància a l'illa, abrigallat per un grup d'amics dels seus pares anomenat el Clan, i li mostra una foto de l'últim menjar de vint-i-cinc anys enrere. L’Adela, que pressentia que el dia s'anava a torçar, descobreix entre els rostres a algú familiar. I un abisme s'obre sota els seus peus.

6

No diguis res

Autor: Patrick Radden Keefe

Editorial: Periscopi

Pàgines: 544

Preu: 22,90 €

Argument: El desembre del 1972, a Belfast, uns homes amb passamuntanyes es van emportar Jean McConville de casa seva. No la van tornar a veure. Tenia trenta-vuit anys i era mare de deu fills. Aquest és només un dels molts episodis ocorreguts durant el conflicte que es coneix com els Troubles.

Aquest llibre sobre el conflicte nord-irlandès i les seves repercussions utilitza el cas McConville com a punt de partida per mostrar una societat devastada. La violència brutal no només va deixar marca en persones com els fills de McConville, sinó també en membres de l’IRA ressentits per una pau que estava lluny d’aconseguir una Irlanda unida, i els va obligar a plantejar-se si les morts que havien provocat no eren sinó mers assassinats.

7

El bosque de los cuatro vientos

Autora: María Oruña

Editorial: Destino

Pàgines: 416

Preu: 20,90 €

Argument: A principis del s. XIX, el doctor Vallejo viatja de Valladolid a Galícia amb la Marina, la seva filla, per servir com a metge en un poderós monestir d’Ourense. Allà descobriran un món i uns costums molt particulars i viuran la caiguda de l’Església i el final definitiu de l’Antic Règim. La Marina, interessada en la medicina i en la botànica però sense permís per estudiar, lluitarà contra les convencions socials que la seva època li imposa sobre el saber, l’amor i la llibertat, i s’embrancarà en una aventura que, sense pretendre-ho, guardarà un secret de més de mil anys.

A l’actualitat, en Jon Bécquer, un peculiar antropòleg que treballa localitzant peces històriques perdudes, investiga una llegenda. Només començar les seves indagacions, a l’hort de l’antic monestir apareix el cadàver d’un home vestit amb un hàbit benedictí típic del s. XIX. Aquest fet farà que en Bécquer, juntament amb el sergent Xocas, s’interni en els boscos de Galícia buscant respostes i descendint pels sorprenents esglaons del temps. 

També editat en castellà

 

8

Las siete llaves

Autors: Álex Rovira i Fernando Trías de Bes

Editorial: Zenith

Pàgines: 304

Preu: 16,00 €

Argument: Després del fenomen de vendes de La bona sort, Álex Rovira i Fernando Trías de Bes creien haver aconseguit l'èxit i, amb ell, la llibertat per a viure conforme als seus desitjos. No obstant això, encara els quedava un llarg camí fins a aconseguir una cosa més important: la llibertat vital.

En aquest llibre, els autors ens descobreixen les claus per a desprendre’ns de creences limitants i com aconseguir les set claus que ens permetran viure conforme a la nostra essència: la clau de la creença, la clau del judici, la clau de l'assoliment, la clau del gaudi, la clau del lliurament, la clau de la identitat i la clau de l'ésser.

9

L’infinit dins d’un jonc

Autora: Irene Vallejo

Editorial: Columna

Pàgines: 448

Preu: 24,95 €

Argument: Aquest llibre tracta sobre la història dels llibres. Un recorregut per la vida d’aquest fascinant artefacte que vam inventar perquè les paraules poguessin viatjar per l’espai i el temps. La història de la seva fabricació, de tots els tipus que hem assajat al llarg de gairebé trenta segles: llibres de fum, de pedra, d’argila, de joncs, de seda, de pell, d’arbres i, els últims d’arribar, de plàstic i de llum.

A més, és un llibre de viatges. Un fil que uneix els clàssics amb el vertiginós món contemporani, connectant-los amb debats actuals. Però, sobretot, aquest llibre és una fabulosa aventura col·lectiva  protagonitzada per milers de persones que, al llarg del temps, han fet possibles i han protegit els llibres: narradors orals, escribes, il·luminadors, traductors, venedors ambulants, mestres, savis, espies, rebels, monges, esclaus, aventurers...

10

En marxa cuina!

Autor: Marc Ribas

Editorial: Cossetània

Pàgines: 160

Preu: 18,90 €

Argument: Aquest nou llibre de Marc Ribas, el cuiner més popular de TV3, ens ofereix més receptes brutals saboroses, fàcils i sorprenents de cuina tradicional catalana sense oblidar aspectes actuals, amb productes frescos i de proximitat. Sobretot, però, el cuiner destapa el seu cantó més personal i deixa entrar el lector a la seva cuina, a través de vivències úniques i divertides, fins i tot extravagants, que li han passat davant dels fogons i amb els clients dels restaurants on ha treballat.

Ens parla, per exemple, de les improvisacions que cal fer quan de sobte s'omple la sala de comensals que no s'esperaven, de clients excessivament bromistes que fan passar una mala estona als cambrers o d'altres amb poca cultura gastronòmica que es pensen que en saben més que ningú, d'adaptacions a les noves tendències com el veganisme o a situacions com les al·lèrgies, de comensals que no es volen aixecar de taula, dels recursos davant els petits accidents de cuina, de les peticions curioses d'alguns clients, entre d'altres. De fet, cadascuna de les històries deriva en dues receptes relacionades, plenes de rock'n'roll, que faran les delícies del lector.

"Les crispetes dolces més sorprenents arriben a Ocine amb l'estrena de Pinocho" "No et perdis els 5 actes imprescindibles de la Festa Major de Santa Tecla a TGN!"