Les recomanacions de les millors lectures del mes de gener amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca
Galatea compleix trenta anys a Reus. | Laia Solanellas

 

Després de l'empatx de les festes nadalenques, i juntament amb el fred de l'hivern, el millor remei és una bona lectura, tranquil·litat, sofà i manta. Així que la Llibreria Galatea, com cada mes, ens ho posa fàcil i ens prepara una selecció amb els millors títols per gaudir dels dies de gener, que tot i ser freds, tenen el seu encant. Trobareu la llibreria reusenca, per excel·lència, al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de la seva pàgina de Facebook, així com comprar els vostres llibres de manera online, a través de la seva pàgina web.

Les recomanacions de llibres per al mes de gener

1

Gina

Autor: Maria Climent

Editorial: L’altra editorial

Pàgines: 184

Preu: 17,90 €

Resum: «Quan ets menuda, no t’imagines que res pot anar malament. Lo futur és un bufet lliure infinit, és tot teu, és inabastable, és etern, i morir-te et passarà, però en una altra vida. Hi ha gent que ja ho sap, que ho té fotut, perquè han tingut la mala sort d’haver nascut en un país en guerra o un entorn desfavorable. En este món de merda per desgràcia en tenim milions i milions i milions d’exemples, de xiquets amb un futur complicat. Però no era el meu cas. Jo donava per feta la vida fàcil. La felicitat, potser. Sí, donava la felicitat per segura. A mi, la vida m’aniria de cara.»

Que la vida va de debò la Gina ho descobreix de cop: encara té l'adolescència a prop, i l'edat adulta, amb tots els compromisos, li cau molt lluny. Però un dia es desperta amb una sensació estranya al cos i després de mesos de proves i espases de Dàmocles, li cau a sobre un diagnòstic mèdic greu i inesperat. I necessita començar a prendre decisions. Escrita amb delicadesa i molt sentit de l'humor, i amb una profunditat sorprenent i il·luminadora, Gina és una novel·la original i poderosa, plena d'una vitalitat molt contagiosa.

També editat en castellà

2

Farem castells de sorra

Títol: Farem castells de sorra

Autor: Blanca Soler

Editorial: Columna

Pàgines: 362

Preu: 19 €

Resum: La Clara celebra el seu 60è aniversari amb l’Eduard, el seu home, i tota la família. El matrimoni, a punt de jubilar-se, s’assabentarà que la seva filla està embarassada i esperen el seu primer net. Una notícia que canviarà per sempre les seves vides.

Per molts anys!, van cridar gairebé tots. Algú va afegir, salut! Els joves hi feien broma des dels seus vint anys insolents. La Clara se’ls mirava a tots, un per un, agraïda de tantes mostres d’afecte i amb ganes de cridar, aneu a fer punyetes, els féssiu vosaltres, seixanta! Però estava contenta de tenir tota la família al voltant d’aquella taula—que ja era dels seus pares—, tota, els vells i els joves. I tots havien vingut per ella. Això sí que és d’agrair.

3

Els anys

Autor: Annie Ernaux

Editorial: Angle Editorial

Pàgines: 224

Preu: 18,90 €

Resum: A Els anys, Annie Ernaux construeix una narració personalíssima de sis dècades de la seva vida: dona veu a objectes, cançons, titulars de notícies o anuncis de cada moment històric, intercalant-hi textos del seu diari o la descripció de fotografies familiars. Crea, així, un model singular d'autobiografia, alhora subjectiva i impersonal, alhora privada i col·lectiva, amb un estil tan apassionat com aparentment objectiu. De fet, el fluir del temps és el gran personatge del llibre, en el qual totes les veus, imatges i fets conflueixen, brillen, passen i es dilueixen sense remissió. Considerat un clàssic contemporani des de la seva publicació, Els anys ha constituït un enorme èxit literari i de vendes a França. Els anys ha guanyat els premis Marguerite Duras, Acadèmia Francesa, Lectors de Télégramme i Strega Europeu. Ha estat finalista del Man Booker Internacional. Ernaux ha merescut els premis Marguerite Yourcenar, Llengua Francesa i Formentor 2019 per la seva trajectòria literària.

També editat en castellà

4

El tango de Dien Bien Phu

Autor: David Castillo

Editorial: Edicions 62

Pàgines: 286

Preu: 20 €

Resum: Des de la sortida de les columnes llibertàries per la frontera el 1939 fins a la desfeta fran­cesa al Vietnam el 1954, El tango de Dien Bien Phu és una novel·la coral que explora en les biografies de personatges anònims tots els accents dels lluitadors que no van tenir por de la derrota.

A través de les investigacions de Dani Cajal, a qui ja coneixíem per les novel·les El cel de l’infern (premi Crexells 1999) i No miris enrere(premi Sant Jordi 2001), el relat reconstrueix, a partir de testimonis directes, llibres de memòries i documents d’arxius militars, tota la peripècia d’una generació que va patir la Guerra Civil, els camps de concentració francesos, la Segona Guerra Mundial i, en molts casos, la continuació en els conflictes de la postguerra.

L’excusa de la recerca de la lletra d’un tango de Gardel, que va ser l’himne d’Argelers, li serveix al narrador per revisitar escenaris i moments gairebé oblidats d’alguns dels episodis més sagnants del segle XX, que van tenir com a protagonistes molts dels nostres ascendents. Sense cap voluntat de revenja, la novel·la desfà les interpretacions heroiques i, sense jutjar, ofereix un retrat dels comba­tents sense aspiració de glòria.

Premi Joanot Martorell

Editat també en castellà

5

Progenie

Autor: Susana Martín Gijón

Editorial: Alfaguara

Pàgines: 432

Preu: 19,90 €

Resum: Sevilla, onada de calor. Tot el que pot fuig a la platja. No així Camino Vargas, cap accidental del Grup d'Homicidis des del tiroteig que va deixar en coma a l'inspector Arenas. I tampoc els criminals. Algú ha atropellat salvatgement a una dona i s'ha donat a la fuga. Aquest assassinat es transformarà en el focus d'atenció mediàtica quan es filtri una dada encara més pertorbadora: l'homicida li va introduir un xumet a la boca abans de donar-se a la fuga. Tots els indicis apunten a l'exparella, un maltractador psicològic, i les estadístiques no estan del seu costat. No obstant això, quan l'autòpsia reveli que la víctima estava embarassada i els assassinats comencin a succeir-se amb el mateix modus operandi, les coses ja no estaran tan clares i Camino s'haurà d'enfrontar al cas més dur de la seva carrera.

6

El largo camino a casa

Autor: Alan Hlad

Editorial: Espasa (Planeta)

Pàgines: 480

Preu: 20,90 €

Resum: Una novel·la fascinant basada en una inoblidable història real. Un testimoni del poder del coratge en les nostres hores més fosques: una història commovedora d'amor i sacrifici.

Al setembre de 1940, mentre les bombes alemanyes cauen sobre la Gran Bretanya, la jove Susan i el seu avi Bertie troben consol criant i entrenant coloms missatgers que l'Exèrcit farà servir per a transmetre informació sobre els moviments dels nazis a la França ocupada.

A milers de quilòmetres, a Estats Units, un jove pilot anomenat Ollie decideix unir-se a la RAF, la Reial Força Aèria britànica, entrant així en contacte amb el Servei Nacional de Coloms, on coneix a la Susan. Després de fer-se inseparables, tots dos seran seleccionats per formar part d'una missió secreta que pot portar al país a la victòria. No obstant això, quan l'avió de l’Ollie és derrocat en línies enemigues, la Susan sap que les possibilitats de reunir-se de nou són remotes. Però Duquessa, la seva estimada i fidel colom, demostrarà a tothom que mai hem de perdre l'esperança.

Basada en la veritable història de l'Operació Columba, ideada per Winston Churchill i en la qual es van utilitzar milers de coloms durant la guerra, El llarg camí a casa és una fascinant i èpica novel·la que homenatja els éssers anònims que van canviar el rumb de la història.