Les recomanacions de les millors lectures del mes de maig amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca

Ens trobem a les portes de l'últim cap de setmana de maig, falta menys d'un mes perquè comenci l'estiu i és un bon moment per endinsar-se en una nova lectura a l'aire lliure, prenent el sol o l'ombra. La Llibreria Galatea, com cada mes, ens ho posa fàcil i ens prepara una selecció amb els millors títols, novel·les fresquetes per combatre els dies calorosos.

Trobareu la llibreria reusenca al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de la seva pàgina de Facebook, així com comprar  els vostres llibres de manera online, a través de la seva pàgina web; l'entrega del servei a domicili pels municipis de Reus i Cambrils, és gratuït.

Les recomanacions de llibres del mes de maig

Dones que no perdonen

1Dones que no perdonen

Autor: Camilla Lackberg

Editorial: Amsterdam

Pàgines: 208

Preu: 18,00€

Resum: Tres dones poden ser sotmeses per separat, però juntes són una arma mortal. Torna la millor Camilla Läckberg amb un thriller excepcional i addictiu sobre la venjança i el poder femení. A ulls del món, les seves vides són perfectes, però totes tres viuen sotmeses a la voluntat i al desig dels seus marits. Fins que arriba un dia que, sense haver-se conegut, troben el pla perfecte per aconseguir la llibertat. L’autora dels crims de Fjällbacka s’endinsa en la història de tres dones que no estan disposades a ensorrar la seva vida per culpa d’un home. Una trama perfecta per a un thriller ple de suspens, feminisme i sororitat.

També editat en castellà

El primer capità

2El primer capità

Autor: Enric Calpena

Editorial: Edicions 62

Pàgines: 352

Preu: 20,90€

Resum: Barcelona, tardor de 1898. Un jove suís, Hans Gamper, arriba en tren a l’estació de França. Per primera vegada en molt de temps se sent feliç. La ciutat bull d’activitat i com que ha trobat feina de comptable, ha decidit quedar-se. Només troba a faltar una cosa: l’esport.                                                

Ell era campió de futbol a Suïssa. Però aquesta nova pràctica anglesa, tan de moda a Europa, no acaba de quallar a Barcelona. Però la il·lusió i determinació d’en Gamper per formar un bon equip, i fins i tot fundar un club, no té límits. I el novembre del 1899 el Foot-Ball Club Barcelona queda constituït. Més que un club, un espai de llibertat i democràcia, d’esperit divers i cívic, on gent de tot arreu s’expressi lliurement i on tothom se senti barceloní. Un club que amb el temps ha aconseguit condensar els somnis, les il·lusions, les crispacions i les decepcions de tot un país.

 

Una novel·la que ressegueix les implicacions entre la història de Catalunya d'inicis del segle XX i els inicis del Barça, dos temes centrals d'interès, i alhora amb les llums i ombres d'uns personatges pioners tan decisius com Hans Gamper.

Mar d’estiu

3Mar d’estiu

Autor: Rafel Nadal

Editorial: Univers

Pàgines: 224

Preu: 18,50€

Resum: Una aproximació sentimental al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten.

En Mar d’estiu, Nadal ret homenatge a la mar de la seva infància i joventut en un llibre dividit en tres parts. A la primera, l’autor explica per què necessita parlar de la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell. En una segona part, Nadal relata els seus viatges per diversos llocs del Mediterrani, com Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat. La descripció de cada un d’aquests espais l’acompanya amb el relat de les experiències, records i reflexions que li evoquen. En la tercera i última part del llibre, l’autor narra el retorn, una reflexió sobre l’experiència del viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.

També editat en castellà

L’illa de les dones del mar

4L’illa de les dones del mar

Autor: Lisa See

Editorial: Univers

Pàgines: 474

Preu: 20,00€

Resum: Ambientada a l'illa coreana de Jeju, L'illa de les dones del mar és la història de l'amistat entre la Mi-ja i la Young-sook, dues joves d'origen molt diferent, que aviat van ser arrossegades pel curs inexorable de la història. La seva amistat va ser testimoni del colonialisme japonès dels anys trenta i quaranta del passat segle, així com de la Segona Guerra Mundial i l'adveniment d'unes noves tecnologies que havien de canviar el món en què havien crescut. La Mi-ja i la Young-sook no sabien fins a quin punt la història posaria en perill una amistat que estava destinada a superar totes les adversitats.

També editat en castellà

El teu gust

5El teu gust

Autor: Isabel-Clara Simó

Editorial: Bromera

Pàgines: 198

Preu: 19,95€

Resum: El teu gust és una gran història d’amor. Per damunt de tot, hi ha la relació entre la protagonista i la Roser, que acaba quan la Roser mor en un accident imprevisible i desgraciat. Abans i després, hi ha la història dels petits amors que té la protagonista amb diferents homes. Però la novel·la és, també, una història sobre les decapitacions. Sobre la pèrdua, la passió, l’esperança, el desig… que ens fan perdre el cap, que ens retornen al passat quan ja som vells, que ens dissimulen el futur quan encara som joves.

Amb el seu estil inconfusible, l’autora obre de bat a bat les portes del seu món literari i ens explica la vida d’una dona que evoca, amb ironia, un trajecte vital fet de retalls i pedaços, amb la sensació que el cos i el cap se separen, perquè tot i que les forces defalleixin, la passió roman intacta.

Una passió enorme per l’art i per la vida que es proclama amb força en aquesta darrera novel·la d’Isabel-Clara Simó.

Reír es la única salida

6Reír es la única salida

Autor: Andreu Buenafuente

Editorial: HarperCollins

Pàgines: 304

Preu: 21,90€

Resum: Andreu Buenafuente ha escrit un apassionat diari amb dibuixos on bolca l'adrenalina de les seves nits al Late Motiv, reflexions sobre els seus dies a Madrid i una mirada sobre aquella Barcelona que ha après a observar amb certa distància. Reír es la única salida és un diari que li costa ser-ho, i és també un collage de persones, personatges, situacions, anhels, pors, frustracions, èxits gojosos i projectes de futur.

Con el amor bastaba

7Con el amor bastaba

Autor: Máximo Huerta

Editorial: Planeta

Pàgines: 288

Preu: 19,90€

Resum: Ícar viu amb resignació la decadència del matrimoni dels seus pares, l'angoixa de la seva mare pel futur que hauran d'afrontar sols, la confusió del seu pare, la inquietud de tota la família. Però, mentre el nen desperta a la sexualitat gràcies a la complicitat d'un company de col·legi, un dia també descobreix amb sorpresa que té un do: és capaç de volar. Això el converteix en una persona admirada pels seus veïns, però també en algú diferent. Enmig de les seves revoltes, els pares el volen protegir, però l'única cosa que ell necessita és comprensió, acceptació i afecte per completar la seva educació emocional i encarar l'estret passadís que ens condueix de l'adolescència a la maduresa.

Una emocionant novel·la que posa el focus en l'única via de salvació enfront dels desacords, enfront de les diferències: l'amor.