Les millors vistes del Baix Camp amb la ruta dels miradors de les Muntanyes de la Costa Daurada

Descobreix els indrets més amagats, amb les vistes més privilegiades de la comarca del Baix Camp
Les Muntanyes de la Costa Daurada tenen uns miradors amb vistes privilegiades al mar. | Cedida
 

La Costa Daurada ens fa pensar amb l'estiu i amb el mar però en el seu interior amaga indrets sorprenents, envoltats de paisatges rocosos, perquè la Costa Daurada també és muntanya. Un entorn de ple de natura amb unes vistes privilegiades on des de la muntanya pots veure el mar.

Les Muntanyes de la Costa Daurada, també conegudes com el Baix Camp interior, són un indret ideal per practicar senderisme. La zona acull nombroses rutes i camins que porten a descobrir autèntics tresors naturals. Mar i muntanya es fusionen en molts punts en l'horitzó, mostrant així la plenitud del paisatge mediterrani de les nostres comarques.

Descobreix un món de natura, història i patrimoni al costat de casa. La comarca del Baix Camp és un territori que acumula la història del pas del temps, la marca dels elements naturals i de com l'home ha lluitat per adaptar-s'hi durant segles. Un patrimoni que conserva les seves característiques més pures, digne de ser revelades.

Us proposem una ruta de miradors per les Muntanyes de la Costa Daurada, pensada tant per les persones que volen gaudir de l'experiència completa fent senderisme i gaudint de les privilegiades vistes, com pels que volen accedir-hi amb vehicle i gaudir d'una panoràmica paisatgística. Cada un dels miradors proposats a la ruta, disposa d'una zona de descans i de mobiliari d'interpretació del paisatge.

Coneix la geologia, geografia i naturalesa del Baix Camp a través de la Ruta dels Miradors

A través de la ruta dels Miradors, coneixereu les característiques de les Muntanyes de la Costa Daurada i la cultura rural dels nostres pobles.

 | Cedida
 

Miradors de les Muntanyes de Prades

l'Albiol

Els castells decoren l'entorn d'aquest territori, símbol de poder feudal i que a la primera meitat de segle XII va formar part del territori peninsular en poder dels àrabs (al-Àndalus). Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—Restes del Castell

—Vistes del Baix Camp.

Arbolí

El poble, a més de 714 m d'altitud, estar envoltat per una vasta extensió de pins i alzines. A les seves muntanyes hi ha el puig del Gallicant de 1.008 m i gràcies a la seva particular orografia Arbolí és una de les zones més destacables pel que fa a barranquisme de tot l'Estat. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—El Campament dels Castillejos.

—La Mussara.

—Centre d’Interpretació de l’escalada.

Prades

La població de Prades es troba en un altiplà d'uns 950 m sobre el nivell del mar al centre del massís muntanyós conegut com a Muntanyes de Prades.

L'especial orografia del massís i la seva alçada li proporcionen una climatologia peculiar que s'allunya del típic sistema mediterrani de la costa, definint-se com un clar clima continental d'alta muntanya. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—La vila de Prades.

—Ermita de l'Abellera.

—La Roca Foradada.

—Tossal de la Baltasana.

—Centre d'interpretació de les Muntanyes de Prades.

  

la mola | Cedida
 

Miradors de la Terra dels Dips:

Colldejou

Municipi localitzat al sector muntanyós del Baix Camp, on la Mola de Colldejou és un punt de referència excursionista i hi ha restes d'un fortí de les guerres carlines. A l'estar rodejat de pics i costes fa que la vila tingui uns terrenys desnivellats i abruptes. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—La mola de Colldejou.

—Ermita de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon de Penyafort a Mont-roig del Camp.

—Centre d'interpretació de la Serra de Llaberia a Pratdip.

—L'ermita de Santa Marina a Pratdip.

—Serra de Llaberia.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El Municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant presenta un preciós paisatge on la muntanya es fon amb el mar i on es pot gaudir d'un lloc ple de contrastos. El litoral presenta unes platges pràcticament verges i a pocs minuts hi trobem les muntanyes. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—Masia de Castelló.

—Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer.

—El molí de Vandellòs. Centre d'interpretació de l'oli.

—Ermita de Sant Roc.

—Mirador del turó del Castell.

x | Cedida
 

Miradors dels paisatges de l'avellana:

Alforja

El poble esta situat a la vall del seu nom, que s'obre entre el cingle Roig i la muntanya del Mirador, al límit amb el Priorat, amb el qual es comunica pel coll d'Alforja. Fou centre d'una baronia i conserva vestigis de les muralles i el castell. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—L'església.

—L'ermita de Sant Antoni.

—Santuari de la Mare de Déu de Puigcerver.

—La creu de terme.

Almoster 

Està situat al peu dels darrers contraforts de les muntanyes de Prades, sota el Puig d'en Cama. S'hi ha trobat restes neolítiques a les masies i al barranc del Picarany, a més d'àmfores romanes i sepultures al Pontarró, algunes d'elles refetes al museu de Reus. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—Església parroquial de Sant Miquel.

—Cases Senyorials.

Les Borges del Camp

És una vila situada al peu dels darrers contraforts de la serra de la Mussara i les muntanyes de Prades. El terme és drenat per la riera d'Alforja de curs normalment sec i per diversos barrancs. El poble disposa de dos miradors que ens ofereixen una descoberta directa i senzilla d'alguns dels paisatges més típics de la contrada tarragonina: la plana agrícola, els camps d'avellaners, els contraforts muntanyosos i la mar Mediterrània. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—Església parroquial de l'Assumpció.

—Ermita de la Mare de Déu de la Riera.

Riudecols

Poble situat en un terreny força muntanyós i amb els agregats de les Irles i les Voltes. L'origen de la vila la trobem en la reconquesta cristiana. Després de fer fora els sarraïns de la serra de Prades i Ciurana l'any 1153 va passar a formar part de la baronia d'Alforja. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—L'església.

—Les Irles.

—Les Voltes.

  

La Cala Califòrnia des de la Ruta dels Miradors | Cedida
 

Mirador de Mont-roig i Miami Platja:

Mont-roig i Miami Platja

El nucli de Miami Platja que ocupa la principal façana marítima del municipi, té nou cales serpentejants i unes platges extenses i poc massificades. Indret bell, singular i poc conegut de la Costa Daurada. Els llocs més interessants i característics de la zona són:

—Búnquers.

—Camins històrics i singulars.

—El Torreó de Miami platja.

Si vols saber més informació detallada sobre les rutes dels miradors, pots fer-ho a través del web de Muntanyes de la Costa Daurada, enviant un correu electrònic a: info@muntanyescostadaurada.cat o bé trucant al 977 327 155.

"🎵AGENDA: Arrenca la programació forta del Festival Accents!" "🌿Coneix tots els detalls de la nova botiga física de Freshly Cosmetics"