GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El nostre paisatge i patrimoni a través de les rutes a les Muntanyes de la Costa Daurada

L'interior del Baix Camp acull una xarxa de més de 300 quilòmetres de camins amb una gran diversitat de propostes temàtiques
Les Muntanyes de la Costa Daurada amaguen paisatges naturals i mediterranis únics | Rafael López-Monné
 

El Baix Camp interior, també conegut com les Muntanyes de la Costa Daurada, és una de les destinacions predilectes per als amants del senderisme. La zona acull nombroses rutes i camins que porten a descobrir autèntics tresors naturals. Mar i muntanya es fusionen en molts punts en l'horitzó, mostrant així la plenitud del paisatge mediterrani de les nostres comarques.

 

El Consell Comarcal va senyalitzar el 2015 una xarxa de camins de 300 quilòmetres que lliga tots els pobles del Baix Camp a través de rutes tradicionals. Gràcies a aquestes senyalitzacions s'han establert vint-i-una rutes de quilometratges molt diversos que van des d'unes hores de durada fins als 6 dies de recorregut. Això sí, totes les rutes tenen un nexe en comú: gaudir i descobrir el paisatge i patrimoni d'interior del Baix Camp.

La xarxa de 300 quilòmetres connecta tota la zona de l'interior del Baix Camp amb rutes de senderisme | Rafael López-Monné

 

Experiències de temàtiques diverses a l'interior del Baix Camp

En parella, en família, en grup, per a esportistes, per a gourmets o per a senderistes. Si no sabeu per on començar a recórrer les Muntanyes de la Costa Daurada, a la seva pàgina web han elaborat diverses propostes dividides per temàtiques i nivells de dificultat. A la web de les Muntanyes de la Costa Daurada podreu organitzar la vostra experiència de manera completament personalitzada, només heu de clicar en cadascuna d'aquestes opcions per començar a planificar la vostra pròxima sortida a la muntanya.

 

La ruta dels Miradors, rutes a peu pels camins del Baix Camp, rutes en bicicleta, propostes per als amants de la gastronomia, escapades de cap de setmana o per passar el diumenge amb visites al nostre patrimoni, descobrir la bellesa de les ermites d'interior..., una infinitat d'opcions per a tots els gustos i per a totes les edats!

 

Les 3 rutes indispensables a les Muntanyes de la Costa Daurada

Conèixer les muntanyes de Prades és bàsic en el senderisme de les Muntanyes de la Costa Daurada.

 

— Una de les rutes indispensables és la sortida que es pot fer des del poble de Capafonts, des d'on inicialment es resseguirà el riu Brugent fins a arribar a coronar el Tossal de la Baltasana, el cim de les Muntanyes de Prades. Una ruta de 17 quilòmetres i mig que compta amb 6 hores de durada, que tot i la seva durada val molt la pena experimentar.

 

El Riu Brugent és el punt de partida de moltes de les rutes a través de les muntanyes de Prades | Rafael López-Monné
 

— La Serra de Llaberia acull nombrosos senders per endinsar-se en un territori desconegut i, alhora, completament identificatiu de l'agricultura característica del Camp de Tarragona. La ruta ofereix un paisatge que no deixarà ningú indiferent, allunyat de la ciutat i del soroll de la vida urbana actual. Les Muntanyes de la Costa Daurada ofereixen una ruta d'altura a través dels dos cims de la Serra de Llaberia: la Mola de Colldejou i la Miranda. Aquesta ruta té una durada de 4 hores i mitja i requereix de reserva prèvia.

 

Les Muntanyes de la Costa Daurada ofereixen rutes de dificultats molt diverses   | Rafael López-Monné

 

— Per últim, la zona de la Plana és un altre dels indispensables del Baix Camp. Els seus camins us endinsaran en terrenys d'allò més excitants per tots aquells que sapigueu apreciar la màgia del senderisme. També podreu gaudir d'uns paisatges inigualables que us acompanyaran durant tot el vostre recorregut. A més, aquesta zona acull nombroses rutes de dificultats diverses. Així doncs, només heu d'escollir la vostra i endinsar-vos en la naturalesa del Baix Camp.

 

Les Muntanyes de la Costa Daurada acullen, també, moltes altres activitats

El senderisme no és l'única opció que us ofereixen les Muntanyes de la Costa Daurada. Existeixen un sens fi d'activitats per a poder gaudir en solitari, en família o amb qui vosaltres escolliu. L'interior del Baix Camp n'aplega diverses per a convertir un diumenge qualsevol en una jornada diferent, o bé, en una d'aquelles que s'allarguen durant dies.

 

El senderisme no és l'única opció que  ofereixen les Muntanyes de la Costa Daurada  | Rafael López-Monné

 

Excursions a cavall, travesses nocturnes, vols en parapent, paintball, sortides amb hidropedals, escalades a les muntanyes més emblemàtiques de la zona, paddle surf, jornades gastronòmiques i molt més. Les activitats que ofereix aquesta zona són molt riques en varietat, en paisatges i en puresa mediterrània. Podeu descobrir-les totes a la web de Les Muntanyes de la Costa Daurada