Yaris 2020 a la platja del Miracle de Tarragona

Els 7 consells de Toyota Autoforum per protegir el teu cotxe a la platja

A l'estiu el teu cotxe necessita protecció extra: Descobreix els consells de Toyota per gaudir d'un dia de platja perfecte

A les zones de costa hem de parar especial atenció a la cura dels nostres  cotxes, ja que la brisa marina i la sal poden ser molt corrosives per la pintura i altres components del vehicle.

Tant si ets dels que ja has tornat de les teves vacances, com si encara estàs gaudint amb el teu cotxe de camí a la platja, has de tenir en compte una sèrie de consells que de ben segur li aniran bé al teu vehicle.

És innegable que el mar, la sorra i els xiringuitos són l'autèntica meravella de l'estiu. Però aquests petits plaers de la vida poden portar més problemes dels que creus. Des de Toyota Autoforum, l'objectiu és que gaudeixis de la vida a bord del teu cotxe, així que et portem tot el que has de saber per què la salut del teu vehicle no pateixi en absolut.

Recorda que encara que el cotxe 'no es queixi', anar a la platja no sempre és tan divertit per a ell com per a tu. Per aquest motiu, si vols cuidar-lo i mantenir-lo en perfecte estat, Toyota Autoforum t'ofereix aquests senzills consells per protegir-lo mentre gaudeixes d'un dia de platja.

7 Consells per protegir el teu cotxe a la platja

Toyota Corolla
Toyota Corolla | Toyota Autoforum

— Sembla una obvietat, però va molt més enllà de passar calor al tornar al cotxe. Sempre que puguis, Intenta aparcar a l'ombra, on el sol no pegui de ple, així evitaràs que elements com la pintura i l'electrònica pateixin.

— També és molt important utilitzar sempre un para-sol. A més d'evitar que et cremis en tocar el volant o la palanca de canvis, sobretot protegirà els acabats de l'interior del vehicle que amb el sol es puguin fer malbé.

— En aparcar, intenta orientar el capó cap al costat contrari a la costa o en algun lloc on l'aire o la brisa marina no bufin. Si és possible, cobreix-ho amb una  lona. D'aquesta manera evitaràs que la  sorra produeixi micro rascades en la pintura del teu  cotxe. Potser no són visibles ara mateix, però amb el pas del temps ho notaràs.

— Sí, ja sabem que el primer que faries és encendre l'aire de gom a gom. Però podria ser contraproduent, ja que a més de gastar molt combustible, expedirà aire molt calent. En entrar, no ho enceguis al màxim. Primer ventila l'habitacle durant uns minuts baixant les finestres i posa en marxa el ventilador a baixes revolucions durant tres o quatre minuts. Una vegada surti aire fresc, ja pots augmentar la velocitat del ventilador. D'aquesta manera reduiràs consum i augmentaràs el confort.

Neteja regularment el cotxe amb aigua a pressió i sabó, sense fregar i assecant-ho. El salnitre que es troba en l'aigua de la mar afavoreix la corrosió dels materials metàl·lics. Pot danyar la carrosseria i fins i tot l'interior del vehicle o el motor. No menys nociva és la sorra, que s'enganxa a la pintura i pot esgarrapar-la. Si després d'un dia de platja, estàs desitjant entrar a la dutxa, el teu cotxe no pot ser menys!

— Si condueixes amb roba mullada, protegeix la tapisseria, ja que en cas contrari podries danyar-la, especialment si la humitat és d'aigua salada. Recorda que els  teixits que hi ha al teu cotxe no són com el teu banyador i no s'assequen tan fàcilment. D'aquesta manera els protegirem de la  humitat i les olors indesitjades.

— Cap d'aquestes mesures serveixen de molt si deixes objectes de valor a l'interior del cotxe. Evita qualsevol possible ensurt guardant tots els objectes temptadors al maleter o fora de la vista. Això farà que el dia de  platja sigui perfecte i que cap ensurt t'ho esguerri.

Toyota Corolla
Toyota Corolla | Toyota Autoforum

I quan tornis a casa…

Si ja has tornat dels teus dies de desconnexió, és el moment de fer una neteja intensiva, tant exterior com interior, per eliminar la sorra, la sal i els desagradables insectes en format de calcomania de la carrosseria del teu vehicle.

Toyota Autoforum
Toyota disposa d'una multitud de productes per la cura i tractament dels espais interiors i exteriors del vehicle | Toyota Autoforum


Per despreocupar-te dels inconvenients que puguin provocar els passatgers plens de sorra o menjant gelats, pots utilitzar el netejador de tapisseria de Toyota d'acció ràpida, el qual t'ajudarà a  eliminar  taques i marques. A més d'aquest esprai multiusos per la cabina, amb la que podràs netejar totes les superfícies de l'interior del cotxe, pots complementar-lo amb un raspall de truges gruixudes i un aspirador per a les catifes.

Siguem sincers, és complicat tornar de les vacances i no trobar una  rascada sorpresa al  cotxe. Per desgràcia, fins i tot una petita marca pot convertir-se en un problema més important si no es tracta a temps. En qualsevol cas Toyota disposa d'una multitud de productes per la cura i tractament dels espais  interiors i exteriors  del teu vehicle.

Els StickerFixx de Toyota, un pinzell i un aerosol per retocar la carrosseria, són molt fàcils d'utilitzar, còmodes i molt útils.

Toyota Autoforum
Una petita marca pot convertir-se en un problema més greu amb el temps | Toyota Autoforum

Més enllà del que podem percebre a simple vista, i tant abans com després de sortir de  vacances, és recomanable revisar l'estat intern del teu vehicle. Fer el manteniment pot semblar pesat, tant o més que l'operació biquini, però una vegada realitzat, els resultats s'agraeixen i es noten amb el pas del temps. Per això et recomanem visitar els tallers oficials de Toyota Autoforum a la província de Tarragona.

És recomanable demanar cita prèvia i ho podeu fer a través de la mateixa pàgina web de  Toyota amb només un clic.

Una vegada fet aquest manteniment ja podreu començar el nou curs, amb les piles carregades i el vostre cotxe en perfectes condicions!