Concessionari Toyota Autoforum

La raó per la qual hauries d’avançar la compra del teu cotxe nou

Desembre sempre és bon moment per estrenar cotxe, però enguany hi ha un motiu més important

Pocs dies abans d'acabar el 2020, força gent ha decidit pitjar l'accelerador en el procés de compra del seu cotxe nou. I no, no té gaire cosa a veure amb els descomptes típics que podreu trobar a finals d'any.

I és que a partir de l'1 de gener de 2021, es posarà en marxa un nou criteri que afecta l'impost de matriculació i que podria fer variar sensiblement el preu del cotxe que t'estaves mirant.

Es tracta de la normativa WLTP, que és el criteri que determina les  emissions dels vehicles i que substituirà l'antiga norma NEDC, que ha quedat desfasada després de dècades d'antiguitat. La nova WLTP, que s'hauria d'haver activat al 2018, introdueix condicions de prova de conducció més similars i realistes, de manera que les xifres resultants en el mesuratge d'emissions, seran més ajustades al  rendiment veraç a la carretera d'un automòbil. I això, evidentment, afectarà els impostos de matriculació de tots els vehicles i de tots els fabricants.

Per què canviarà la manera de mesurar les emissions?

Cicles de prova. Les proves de circulació s'adaptaran per ser més representatives de la conducció real

Temps de testatge. Les proves duraran 30 minuts, un increment de 10 minuts respecte a les anteriors.

Distància de circulació. En total es faran 23,25 quilòmetres de distància, gairebé el doble de la distància que es recorria amb la normativa anterior.

Fases de conducció.  Els vehicles es provaran amb circuits més dinàmics, que inclouran 52% de recorregut urbà i un 48% de recorregut no urbà.

Velocitats mitjanes i màximes. S'assolirà una velocitat mitjana de 46,5 km / h (un increment de 12,5 km / h) i velocitat màxima de 131 km / h

Equipament opcional.  Les proves realitzades també es faran amb els diversos acabats de cada model i diverses variants d'equipament, fet que es traduirà en un menor o major impacte en el CO₂ i el consum, perfilant encara més les xifres i dotant-los d'un major criteri i detall.

Carretera amb cotxes
Moure'ns de manera més sostenible pel futur de la nostra societat | Toyota Autoforum

 

Com afecta això als qui volen estrenar cotxe?

Per tot això, a partir de l'1 de gener, es calcula que en termes generals, els preus dels vehicles podrien augmentar al voltant d'un 5%. Amb les noves mesuratges de CO₂, alguns dels models exempts de pagar aquest  impost hauran de començar a fer-ho. I els que ja pagaven l'impost, podrien trobar-se amb un increment notori. De fet molt pocs  vehicles  esquivaran aquesta pujada i són precisament els més buscats i no patiu, us en donarem alguns exemples més endavant. Són els que emeten menys de 120 gr/km CO₂.

Cotxes Toyota Autoforum
Hi ha vehicles que no es veuran afectats per la normativa WLTP | Toyota Autoforum

Els que és ben segur és que davant d’aquest nou escenari, els vehicles que emetin menys emissions segons la nova norma WTLP, es trobaran en una situació molt més favorable que altres vehicles amb sistemes de propulsió exclusivament gasolina o dièsel, i fins i tot que els microhíbrids. No només en el moment de matricular, també en el moment de vendre’l quan el vulguis canviar. I en particular, els avantatges dels híbrids elèctrics són els que més destacaran.

Ara més que mai, és important que prenguem consciència. És important augmentar la transparència de totes les nostres activitats per poder actuar i repercutir en conseqüència. I apostar per un entorn menys contaminant i per una millora de la sostenibilitat. No es tracta d’una moda, és una necessitat


Últims dies per sol·licitar les ajudes RENOVE 

A tots aquests motius cal sumar-ne un altre de més evident: els descomptes que molts concessionaris fan a finals d’any. Però el més important enguany, és la finalització de les ajudes del Pla Renove, que caduquen el pròxim  31 de desembre. Això significa que si matricules enguany, podries rebre una ajuda de fins a 2.000 €, en el cas d’estrenar un híbrid elèctric com els de Toyota

Tot apunta cap a la mateixa direcció: els darrers dies de desembre de 2020 seran un dels millors moments dels últims anys per adquirir un nou  cotxe. Però quina és la millor opció?

Els models que menys es veuran afectats

Deixant de banda els cotxes elèctrics, que de moment no s'adapten a les necessitats del públic general — pels mateixos motius que els híbrids endollables —, hi ha una opció que està creixent cada cop més al mercat: els híbrids elèctrics auto recarregables.

Toyota n'és la líder amb molta autoritat. Va ser la  pionera. La primera marca a estendre la tecnologia híbrida i portar-la a milions de conductors d'arreu del món.

Toyota es va avançar als canvis que està vivint actualment el sector i va marcar la diferència en comercialitzar el seu primer vehicle híbrid l'any 1997. Per això, amb aquesta llarga trajectòria, és també la més fiable en aquesta tecnologia.

Cotxe Toyota Autoforum
Toyota acaba de treure una versió de Prius amb plaques solars | Toyota Autoforum

Si bé queda poc per veure els primers models 100% elèctrics de la marca nipona als nostres concessionaris, el que cal destacar són els més de 15 milions d'híbrids que Toyota porta venuts a tot el món; 3 milions a Europa i 300.000 a tot l'Estat. En part, gràcies a la seva àmplia gamma de vehicles híbrids elèctrics auto recarregables, totterrenys, compactes, familiars o SUV's, que només comercialitza en aquest format. A més, en tots els seus  vehicles destaquen acabats i prestacions d'altíssim nivell i qualitat.

Aquesta gran acceptació per part de la societat, i el domini infal·lible de Toyota en aquesta tecnologia, demostra que els híbrids elèctrics auto recarregables segueixen sent la millor opció pels clients que busquen un cotxe eminentment sostenible, però que no els condicioni en circulació ni els faci parar a recarregar.

Cotxe Toyota Autoforum
El més nou de Toyota, disponible als concessionaris Toyota Autoforum | Toyota Autoforum

El nou Toyota Yaris, el Corolla i el SUV compacte C-HR, són els models de Toyota que, pràcticament en el 100% de les seves versions i acabats, es troben per sota dels 120 gr/km CO₂ i que esquivaran la pujada d'impostos de la nova normativa. Mentre que la resta de la gamma Toyota, en tractar-se de vehicles molt eficients, seran dels menys afectats.

Tens moltes opcions, però no molt de temps! No t'ho pensis més. Toyota Autoforum té el cotxe perfecte i promocions molt interessants per adquirir durant els últims dies de l'any.

I si encara tens dubtes, apropa't als concessionaris de Toyota a Tarragona, Reus, Tortosa, El Vendrell o Valls i podràs provar el model que més t'agradi.