corolla

Toyota es converteix en la marca més sostenible amb el medi ambient a Espanya

El respecte al medi ambient és un dels factors més considerats alhora de comprar un vehicle

L'estudi independent 'Espanyols davant la Nova Mobilitat', elaborat per Pons Seguretat Viària amb Autofácil i Wible, en col·laboració amb Moovit, ha titllat a Toyota com la marca automobilística més respectuosa amb el medi ambient. Aquesta compta amb el 41% dels vots dels enquestats, la qual precedeix a Lexus, que ocupa la tercera posició del ranquing amb un 15%. Tot i això, els percentatges augmenten si tenim en compte els enquestats que pretenen comprar un cotxe durant aquest any, essent el de Toyota un 54% i el de Lexus un 23%.

Resulta de vital importància l'existència de vehicles que, cada vegada, siguin menys contaminants, ja que la sostenibilitat del medi ambient es veu greument afectada per la contaminació procedent dels carburants dels automòbils. Per aquest motiu, marques com Toyota o Lexus sumen els seus esforços per tal de poder garantir qualitat, seguretat i sostenibilitat en les seves diverses propostes.

La importància de la sostenibilitat mediambiental a l'hora de comprar un nou vehicle

D'entre tots els enquestats, només un 18% no ha considerat l'opció de comprar un vehicle menys contaminant. Per aquest motiu, resulta de vital importància continuar investigant la manera de fabricar automòbils més sostenibles, per tal que, en un futur, aquesta sigui l'única opció disponible al mercat. Els motius pels quals els enquestats s'han plantejat la compra d'un vehicle menys contaminant es redueixen a dos. El primer és la preocupació pel medi ambient (37% dels enquestats), mentre que el segon és la facilitat d'accés al centre de moltes ciutats que tenen vetada l'entrada als vehicles més contaminants (17%).

També cal destacar les diverses mesures anticontaminació actuals com a tercer motiu a l'hora de comprar un nou vehicle. Aquestes serien tingudes en compte per un 67% dels enquestats, percentatge que augmenta al 76% a Madrid i al 73% a Barcelona. Aquestes xifres mostren la responsabilitat de la gran majoria de la població, la qual vetlla per aconseguir un espai sostenible. Alhora, aquesta actitud anima a marques com a Toyota a continuar investigant per aconseguir —encara més— la sostenibilitat dels seus vehicles.

Toyota es proposa diversos objectius per les pròximes dècades

El passat 2015 es va llençar el Desafiament Mediambiental Toyota 2050. Es tracta d'un projecte en el qual es posen en manifest diversos objectius que la marca s'ha proposat assolir en les pròximes dècades. Entre aquests, cal destacar el compromís de reduir un 90% les emissions de CO2 dels seus vehicles i a zero les emissions de totes les fàbriques.