Una usuària escanejant en codi QR d'un contenidor de Valls

Valls, un dels primers municipis catalans en apostar per RECICLOS

Aquesta iniciativa és una aposta per la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social, tant dels barris com de les ciutats

Des de l’octubre de l’any passat, els habitants de Valls compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia i donar una nova vida als envasos reciclant-los en un dels 126 contenidors grocs  dels carrers de la localitat, ara podran també contribuir a millorar l'entorn de Valls  a través de les recompenses  que obtenen en reciclar.

Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible, o bé també accions de caràcter social, com és la donació a Càritas Arxiprestal  de Valls i l’Alt Camp de material sanitari per prevenir la Covid-19 en  famílies  en risc d'exclusió social.

Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament  per la iniciativa RECICLOS, el primer Sistema de Devolució i Recompensa de reciclatge en l'Estat espanyol desenvolupat per Ecoembes.

Per fer ús d’aquest sistema, les  vallenques i  vallencs només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen  reciclar  i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran els punts denominats RECICLOS, que podran canviar per diferents  incentius.


 

El sistema de RECICLOS és molt senzill i tothom pot sumar-se a aquesta iniciativa per la cura del medi ambient

1— Registra’t al webapp

2— Escaneja amb el teu mòbil el codi de barres d’una llauna o una ampolla de plàstic de begudes.

3— Porta els envasos al contenidor groc per donar-los una segona vida i escaneja el codi QR que hi trobaràs allà mateix.

4— Acumula els punts RECICLOS  i canvia’ls per donacions a projectes socials i per participacions per a participar en sortejos de premis sostenibles.

Valls va ser un dels primers municipis catalans — i el primer a la província de Tarragona — a apostar per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil i premia als ciutadans amb incentius.

Gràcies al bon funcionament d’aquesta iniciativa, es preveu que aquest pioner sistema de reciclatge arribi durant el 2021 a totes les regions de l'Estat espanyol, comptant tant amb contenidors grocs que incorporin la seva tecnologia com amb màquines situades en altres espais públics. 

La cura del planeta i el respecte pel medi ambient és un repte de tots. És per això que és important fomentar iniciatives com RECICLOS, que fan una aposta per la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social, tant dels barris com de les ciutats. Si encara no has provat aquesta nova forma de reciclatge sostenible, accedeix al webapp i suma’t a RECICLOS.