Concentració suport presos polítics Reus

Milers de persones es concentren a Tarragona per donar suport als presos polítics

A Tarragona, la concentració ha començat a la Subdelegació del Govern | La Mercadal ha acollit la concentració a Reus | A Valls s'han concentrat a la plaça del Blat

El primer dia del mes de febrer ha començat mogut amb el trasllat dels presos polítics des dels centres penitenciaris catalans en direcció Madrid,on començarà el judici de l'1-O el pròxim 12 de febrer, segons ha confirmat el Suprem. Arran del trasllat, a la regió de Tarragona, l'ANC ha convocat concentracions a tot el territori. 

A la ciutat de Tarragona un miler de persones s'han concentrat a la Subdelegació del Govern, des d'on s'ha començat la marxa. D'altra banda, a Reus s'han concentrat a la plaça del Mercadal. La plaça del Blat de Valls ha acollit la concentració a l'Alt Camp, així com hi ha concentracions a Montblanc.

GALERIA DE FOTOS: Concentració a Tarragona en suport als presos polítics

Milers de persones s'han concentrat a Tarragona per donar suport als presos polítics | Àngel Ullate

 

Un miler de persones es concentren a Tarragona

Un miler de persones s'han manifestat aquest divendres a Tarragona per exigir l'alliberament dels líders independentistes traslladats a Madrid i per denunciar la «farsa» del judici de l'1-0. Els manifestants s'han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol, on s'ha llegit el manifest unitari dels CDR, i han tallat durant una estona l'Imperial Tarraco. Tot seguit, han iniciat una marxa fins a l'antiga presó per sumar-se a l'acte que fa 62 setmanes consecutives que organitza el CDR de l'Eixample. Els manifestants han cridat consignes reclamant «unitat» als partits independentistes. «Continuem la lluita no violenta i intentem que el poble continuï actiu i mobilitzat perquè la injustícia del que ens està passant com a país és quelcom pel que hem d'estar orgullosos de lluitar», ha defensat Oscar Hijosa, de l'ANC de Tarragona.

Concentració suport presos polítics Reus
Pancartes de «#FakeJustice», en la concentració a la Mercadal de Reus | Jordi Olària

 

La Mercadal de Reus reuneix centenars de persones per donar suport als presos polítics

La concentració en suport als presos polítics ha començat en polèmica. El consistori reusenc no ha deixat penjar la pancarta on es llegia «#Fake Justice». En aquest sentit, centenars de persones que han anat fins a la plaça del Mercadal de Reus han realitzat crits de «Pellicer, la pancarta». Tanmateix, s'ha cantat els Segadors, així com s'han realitzat crits d'«unitat» i «1 d'Octubre, ni oblit ni perdó».

Concentració suport presos polítics Valls
Unes 400 persones es concentren a la plaça del Blat de Valls per donar suport als presos polítics | Jordi Vilanova

 

Unes 400 persones es concentren a la plaça del Blat de Valls

L'ANC de Valls ha congregat unes 400 persones, aquesta tarda de divendres, per mostrar el seu rebuig al trasllat dels presos independentistes a Madrid. Aquesta concentració ha coincidit amb les que s'han fet a totes les capitals de comarca i també a Barcelona, amb el lema 'Fake justice. Make a move' i que té com a objectiu, segons diuen des de l'entitat independentista, «mostrar al món que amb els judicis s'estan vulnerant drets bàsics de tots els catalans i que voler exercir el dret a l'autodeterminació no és cap delicte». L'acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors i crits d'Independència.

La plaça de l'Ajuntament de Montblanc reuneix unes 150 persones

L’ANC Conca de Barberà ha organitzat la concentració comarcal a la plaça de l’ajuntament de Montblanc congregant al voltant d’unes 150 persones. Durant l’acte s’ha cantat la cançó de Raimon ‘Diguem no’ i s’han alçat pancartes sota el lema ‘Self-determination is a right, not a crime’


Comentaris