festival-gai-art

Les Piles reivindica el col·lectiu LGTBI en l'entorn rural amb el Festival Gai-Art

L'objectiu del festival és reivindicar la presència d’identitats i desitjos no normatius als pobles i l’entorn rural a través de produccions artístiques

El dissabte 21 de setembre se celebrarà la primera edició del Festival Gai-Art al poblet de Sant Gallard, al terme municipal de Les Piles. Aquest festival és fruit de la inquietud de sis persones del col·lectiu LGTBI que tenen una vinculació personal amb Sant Gallard. L'objectiu és reivindicar la presència d’identitats i desitjos no normatius als pobles i l’entorn rural a través de produccions artístiques fetes per membres d’aquest col·lectiu. 

Per aquest motiu, durant un dia es vol convertir Sant Gallard en un espai de convivència i diàleg entre artistes, veïns i veïnes i tothom qui s’hi vulgui acostar, i omplir les cases i els racons del poble de veus i imatges de realitats massa sovint silenciades. 

La inauguració del festival tindrà lloc a les 11.00 h, i mitja hora més tard Selina Worsley oferirà el taller de veu Lliberar la teva veu natural. A les 13.00 es durà a terme un vermut micropoètic amb Madò Idò. Per la seva banda, l’Estació Vegana preparà un menú per al dinar popular de les 14.00 h. Els tiquets es podran adquirir amb antelació al Tafaner o al correu associaciogaiart@gmail.com.

A les 17.00 h es projectarà el documental Lesbofòbies i a les 18.00 h hi haurà un recital poètic Pianto de Sílvia Bel Fransi i Isabelle Laudenbach. Tot seguit, l’actor Francesc Camins representarà el monòleg La infanticida de Víctor Català. La jornada acabarà amb un sopar popular i música a càrrec de les DJ Las Locamenti.

Durant tot el dia estaran obertes les exposicions fotogràfiques «Som així! Quotidianitats lesbianes» i «Maricón perdido» i una escultura vegetal Teixint la meva sexualitat. Hi haurà també Estació vegana, que oferirà dinar i entrepans al vespre, barra de begudes i zona chill-out.

La presentació del festival va tindre lloc el divendres 13 de setembre al Castell de Santa Coloma amb la projecció del documental De Berta a Teo, amb l'assistència del protagonista i productor, Teo Valls. Per la seva banda, el dissabte 14 de setembre es va presentar a les Piles i també es van projectar els curtmetratges. En tots dos actes hi va haver un debat en finalitzar. 


Comentaris