Persones del pla d'ocupació de la Conca de Barberà

La Diputació de Tarragona impulsa dos plans d'ocupació a l'Alt Camp i la Conca de Barberà

Han donat feina a un total de 10 persones

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals de l'Alt Camp i de la Conca de Barberà, ha impulsat un any més els Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur  i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Pel que fa al Pla d'Ocupació de l'Alt Camp, que està en marxa des del 5 de novembre, els seus integrants estan treballant en la neteja i el manteniment d'entorns naturals i zones verdes en diferents municipis de la comarca. Les tasques inclouen el desbrossament, la poda d'arbres, l'arranjament de marges de camins i senders d'interès turístic i la neteja de vorals. Aiguamúrcia, Alcover, Alió, Bràfim, Figuerola del Camp, els Garidells, el Milà, Mont-ral, Nulles, Picamoixons, el Pla de Santa Maria, el Pont d'Armentera, Puigpelat, Querol, la Riba, Rodonyà, Valls i Vilabella són els municipis d'actuació.

Els integrants del Pla d'Ocupació de la Conca de Barberà, que està en marxa des del 9 de novembre, estan treballant en la neteja i l'arranjament d'espais naturals municipals i d'espais propers a les instal·lacions comarcals. També s'està efectuant l'embelliment i millora dels espais verds i jardins municipals mitjançant treballs de pintura i de paleta necessaris per a condicionar espais públics en tots els municipis de la comarca.

Sis mesos de feina i amb orientació laboral

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben  formació complementària  dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral.

A més, en finalitzar el pla, també hi haurà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de  80 persones  han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà, una quarantena de persones en cada comarca.