GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una ruta guiada permetrà visitar tres llocs emblemàtics de la Conca relacionats amb la Guerra Civil

La presó comarcal de Montblanc, la plaça 1 d’octubre o l’antic balneari Vil·la Engràcia de l’Espluga de Francolí seran els punts de visita d’aquesta ruta que tindrà lloc el 12 d’octubre
La plaça 1 d'octubre de Montblanc és una de les parades de la visita. | google maps

 

Enguany es commemora el vuitantè aniversari del final de la Guerra Civil. Per recordar aquell període històric el Consell Comarcal ha organitzat pel dia 12 d'octubre una visita guiada a tres espais emblemàtics relacionats amb fets destacats que van tenir lloc en aquell moment, sota el nom de ‘Paisatges de la Guerra Civil a la Conca de Barberà’.

 

El primer lloc que es visitarà serà l'antiga presó comarcal de Montblanc (actualment seu del Centre  d'Interpretació de l'Art Rupestre). En aquest espai es recordarà especialment dos fets destacats que van tenir lloc els primers dies de la Guerra com van ser l'empresonament i mort del bisbe Borràs i la detenció i posterior alliberament del cardenal Vidal i Barraquer de la presó de Montblanc.

 

Posteriorment, a la plaça de l'1 d'Octubre, on hi ha el monument a mossèn Pau Queralt, s'exposarà la biografia d'aquest clergue i home de cultura montblanquí que va ser assassinat també els primers dies de la Guerra.

 

Última parada, l’Espluga de Francolí

Per últim, els participants es desplaçaran fins a l'Espluga de Francolí, on es visitarà l'antic balneari Vil·la Engràcia (avui alberg Jaume I), que durant el conflicte va ser habilitat com a hospital de campanya i va acollir, l'any 1938, l'acte de comiat oficial de les Brigades Internacionals. Aquells que ho desitgin podran quedar-se a dinar a les instal·lacions del mateix alberg.

 

Les visites són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament a l'Oficina Comarcal de Turisme, ja sigui per via telefònica (977 87 12 47) o per correu electrònic (oturconca@concadebarbera.cat).

 

Aquesta activitat, organitzada pels serveis de Cultura i Turisme del Consell Comarcal, compta amb el suport del Museu Comarcal de la Conca de Barberà i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat. També forma part dels actes de les Jornades Europees de Patrimoni que tindran lloc arreu de la Unió Europea els dies 11 a 13 d'octubre.