Dos dels turistes que van agredir un taxista a Salou, en llibertat

El tercer turista belga implicat en l’agressió continuarà a presó ja que el jutge considera que va tenir «dol de matar»
La Font Lluminosa de Salou on es va produir l'agressió   | Isma Llanes

 

Dos dels tres turistes belgues que van agredir un taxista a Salou queden en llibertat. Així ho ha sentenciat la titular del jutjat número 6 de Tarragona. La víctima ja va ser donada d’alta, després d’ingressar al juliol a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Els dos turistes belgues que queden en llibertat són Kevin O. i Alan E.

 

D’altra banda, s’ha decidit mantenir a la presó el tercer involucrat en l’agressió, Baykar O, pels delictes d’homicidi en grau de temptativa o lesions, atemptat en concurs real amb lesions i lesions. La jutgessa també considera que hi ha «dol de matar» en la seva acció en llençar la víctima a l’aire amb el perill que hi havia que caigués de cap. El testimoni de dos taxistes que també van resultar ferits va ser clau per assegurar que l’autor va ser Baykar O., al qual van identificar pel color de la samarreta que portava.

Prohibit abandonar el país i visites al jutjat cada quinze dies per dos dels tres turistes belgues que van agredir un taxista a Salou

La jutgessa valora l’arrelament de Kevin i Alan a Espanya, ja que les seves famílies tenen segona residència a Cambrils, fet que contraresta el risc de fuga. Per deixar-los en llibertat, ha tingut en compte que al taxista no li queden seqüeles i la consignació dels implicats en afrontar responsabilitats. Tot i això, els manté la prohibició d’abandonar el país, la retirada del passaport i les citacions presencials al jutjat cada quinze dies.  Alguns testimonis i els Mossos d’Esquadra consideren que els tres turistes belgues, de 20,23 i 30 anys, van actuar en grup, tot i que no està encara confirmat.

 

L’agressió es va produir la matinada del diumenge 8 d’agost, al voltant de tres quarts de sis a la parada de la Font Lluminosa de Salou. El taxista, de 30 anys, s’hauria negat a portar els joves perquè s’havien saltat la cua, passant per davant d’altres persones que esperaven el seu torn per agafar el servei. Davant d’aquesta negativa, els joves van apallissar el conductor, fins al punt que un d’ells el va arribar a aixecar i llençar contra el terra.

"Torna el Nomad Festival a Miami Platja amb una nit especial sota la lluna plena" "ATENCIÓ: 11 anys de presó per intentar matar la seva parella amb un martell a Cambrils"