GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Joves d'un camp de treball realitzen tasques de rehabilitació al poble abandonat de Castelló

El nucli, abandonat als anys cinquanta, s'està restaurant des de l'any 1997 gràcies a l'Associació Masia de Castelló
La vintena de joves participants en els camps de treball han ajudat en les tasques de reconstrucció del poble. | cedida

 

Des del passat 30 de juny, el poble deshabitat de Castelló, situat entre Vandellòs i Masboquera —un altre nucli petit que té una vuitantena d'habitants, acull una vintena de joves que participen en un nou camp de treball organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana de Joventut. Gestionat per l'Associació Masia de Castelló, que des de l'any 1997 s'ocupa de restaurar i donar vida al poble, el camp de treball ha servit per dur a terme tasques de manteniment i rehabilitació.

 

Els joves han realitzat tasques de rehabilitació al poble

Els vint joves participants en el camp de treball, d'entre 14 i 17 anys, s'estan ocupant, fins aquest 14 de juliol, de tasques com l'arranjament de murs de pedra seca, la reconstrucció d'un abeurador per animals, el manteniment del poble i el seu entorn (millora dels carrers, conservació dels diferents elements ornamentals i de seguretat) i el cultiu d'un hort i la cura i neteja dels animals de la Masia.

 

Els joves van rebre aquest passat dijous, 11 de juliol, la visita de la coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, Carmina Blay; del regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet —que col·labora juntament amb l'empresa Lo Tossalet en la gestió del camp—, Diego García; de la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz; i del president i vicepresident de l'Associació Masia de Castelló, Santi Nomen i Santiago Guirro; que els van lliurar els diplomes que acrediten la seva assistència i participació en aquesta activitat de voluntariat.

 

Castelló porta més de vint anys endinsat en un projecte de reconstrucció. | cedida

 

«Participar en el camp és una oportunitat molt enriquidora»

«Hem encarat molt el camp de treball als preparatius del Pessebre dels Estels, per ampliar i condicionar l'espai», ha explicat el president de l'Associació Masia de Castelló, Santi Nomen. Per la seva banda, el regidor de Joventut, Diego García, ha assegurat que per al col·lectiu juvenil, «participar en aquest camp és una oportunitat molt enriquidora, perquè poden conviure i compartir valors com l'amistat i el respecte per l'entorn; i per nosaltres, és molt beneficiós que contribueixin a rehabilitar el nostre patrimoni». 

 

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha col·laborat en la part més lúdica del camp, facilitant als joves l'ús de les instal·lacions esportives municipals i organitzant visites guiades al patrimoni històric i cultural del municipi. I no haurà estat l'únic, ja que, només a la regió de Tarragona, s'estan duent a terme un total de 12 camps de treball, on participen més de 260 joves.