Grup complicat per al Reus Deportiu a la 'Champions'

El conjunt ganxet queda enquadrat en el grup C i s'enfrontarà al Lodi italià, el Porto portuguès i el Saint Omer francès

No ha tingut gaire sort el Reus Deportiu en el sorteig de la fase de grups de la Lliga Europea realitzat aquest matí a la seu de la CERS. El conjunt entrenat per Jordi Garcia ha anat a parar al grup C al costat de dues potències europees com el Lodi d'Itàlia i el Porto de Portugal, a més de l'humil Saint Omer que serà, teòricament, la ventafocs de la lligueta.

Primer anàlisis dels rivals

Tot i que el grup B on han anat a parar l'Sporting, el Liceo i el Forte dei Marmi es pot considerar el grup de la mort, el grup C on hi és el Reus Deportiu no es troba gaire lluny d'aquesta denominació. El club del Carrer Gaudí ha quedat enquadrat amb un actual campió com és el Lodi i una potència mundial com el Porto, qui va finalitzar el torneig lusità en la tercera plaça a només dos punts de la primera posició. El Saint Omer de França, país on l'hoquei es troba uns esglaons per sota del primer nivell global, va acabar segon en el seu torneig a només un triomf de ser campió de lliga.

El Lodi, tot i que ha perdut peces claus com el reusenc Adrià Catala i l'italià Giulio Cocco, és un dels conjunts més potents del país transalpí. La temporada passada va acabar primer de la lliga italiana amb 60 punts en 26 partits gràcies a divuit victòries, dos empats i només sis derrotes. Pel que fa al Porto, destinació precisament l'anteriorment esmenat Cocco, va tancar la seva lliga amb 67 punts en 26 partits gràcies a 22 victòries, un empat i només tres derrotes, mostrant-se intractable en el seu pavelló on només va cedir un empat en els tretze partits disputats. I el Saint Omer va sumar 53 punts en 22 partits gràcies a setze victòries, cinc empats i una única derrota que li va impedir sumar el títol de campió.

La resta de grups, decidits

Pel que fa a la resta de grups, l'A ha quedat definit amb la presència del Barça, l'Oliveirense portuguès, el Follonica italià i el Dinan Quevert francès. El B el formen l'Sporting portuguès, el Liceo, el Forte dei Marmi italià i l'Herringenn alemany mentre que el D el formen el Benfica de Portugal, el Noia, el Monza italià i el Montreux francès.

Les dates

La fase de grups de la Lliga Europea 2018-2019 donarà inici el pròxim 20 d'octubre amb la disputa de la primera jornada mentre que la darrera cita de la fase prèvia serà el 9 de març del 2019. Els quarts de final, que mantindran el format de doble partit, es disputaran el 23 de març i el 6 d'abril i deixaran pas a una 'Final Four' que es disputarà l'11 i 12 de maig.