Arriba de cop la calor de ple estiu a Catalunya, i ho fa per quedar-se

La fresca inusual d’aquest mes de juny s’acabarà de cop al llarg dels pròxims dies
La calor d'estiu i el temps de platja arribaran a partir de diumenge | Europa Press

 

Després d’una primera quinzena del mes de juny més atípic dels últims anys, amb ruixats i tempestes que han fet acte de presència pràcticament cada dia amb temperatures pròpies del mes d'abril, sembla que el temps més estiuenc i assolellat vol arribar de cara a la setmana vinent. La calor d'estiu arribarà de cop a partir de dissabte i això coincidirà amb l'arribada de l'estiu astronòmic aquest pròxim dissabte, 20 de juny a les 23:44h.

 

On i quan farà més calor?

El temps seguirà mogut fins dissabte, però a partir de llavors, tots els mapes del temps insisteixen que la calor d’estiu guanyarà protagonisme a marxes forçades, sobretot a partir de diumenge. Els ruixats de tarda desapareixeran de gran part de Catalunya i només quedaran restringits al Pirineu. El sol prendrà el protagonisme a gran part del territori català.

Els termòmetres s’enfilaran per sobre dels 30ºC a molts punts de l’interior ja el mateix diumenge i es podrien assolir els 32 o 33ºC cap al pla de Lleida i també zones interiors de la vall de l’Ebre. Tanmateix, a la costa, les marinades seguiran presents i això farà que el termòmetre quedi al voltant dels 25 a 27ºC, però també tendiran a pujar en dies posteriors.

 

L’estiu s’intensificarà la setmana vinent

Tot apunta que l’arribada del temps totalment assolellat i estiuenc no serà puntual, sinó per quedar-se ja amb nosaltres i deixarem enrere l’ambient tan primaveral i atípic que hem tingut aquesta primera quinzena de juny.

Les temperatures pujaran cada dia més a mesura que avanci la setmana vinent i a meitats de setmana ja es podrien fregar o superar els 35ºC a punts de ponent i les terres de l’Ebre. A la costa també pujaran els termòmetres a mesura que vagi avançant la setmana amb valors que podrien fregar els 30ºC. En definitiva, la calor i xafogor de ple estiu que s’instal·larà a casa nostra i trencarem almenys durant unes setmanes el període tan plujós que hem tingut fins al moment.