Cap de setmana amb força sol i calor amb una mica de vent

Divendres els xàfecs arribaran a força comarques, dissabte aniran a menys i diumenge serà el dia més plàcid amb un ambient per aprofitar a l’aire lliure

 

El temps seguirà amb canvis els propers dies però aquest cap de setmana la tendència serà que la calor s’imposi en conjunt. De fet, divendres serà el dia més inestable, dissabte els ruixats de tarda es concentraran al nord de Catalunya i diumenge serà la jornada més plàcida. Les temperatures experimentaran un altre pic de calor divendres, mentre que el cap de setmana serà de termòmetres normals pel maig.

 

Pel que fa a l’estat del cel, divendres al matí encara dominarà força el sol, però al llarg del dia arribaran bandes de núvols que deixaran el cel variable, tot i que tapat a gran part del Pirineu i Prepirineu, on a partir del migdia s’hi esperen xàfecs i tempestes. Els ruixats també arribaran a més comarques amb el pas de les hores, especialment de l’interior i del sud de Catalunya. Alguna tamborinada pot ser localment forta. Tot plegat és fruit de l’arribada d’una nova cua de front.

 

Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Dissabte el sol dominarà però les nuvolades de tarda deixaran nous xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona i nord de Barcelona. Tot i així, seran més dispersos i concentrats només en aquestes àrees. El vent de mestral bufarà a les Terres de l’Ebre i la tramuntana a l’Empordà amb algun cop fort. També el vent pot ser fort a Ponent.

 

De cara a diumenge, els ruixats de tarda desapareixeran amb força sol en conjunt, tot i que hi haurà alguns núvols baixos a la costa que, a tot estirar, poden deixar alguna gotellada puntual en moments de cel més ennuvolat.

 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Temperatures cap amunt

Després de la calorada de dimecres i la refrescada de dijous, aquest divendres tornen a pujar els termòmetres amb ganes a causa dels vents de l’oest i del sud amb moltes màximes al voltant dels 25º, superant aquesta xifra localment, tot i que a Ponent i a les Terres de l’Ebre es poden assolir de nou els 30º.

 

De cara al cap de setmana, els termòmetres es normalitzen més i la majoria de màximes es mouran entre els 21º i 26º amb una calor més normal per l’època, tot i que en alguns casos del sud i Ponent es superaran aquestes xifres lleugerament. Es nota que, poc a poc, ens anem apropant a l’estiu.

 

 

Inici de setmana vinent amb temps molt plàcid

Pel que fa a l’inici de la propera setmana, el temps es presenta molt tranquil amb sol, sense pluja i temperatures suaus. Un ambient típicament de maig però sense tempestes. Sembla que, de cara a finals de setmana, la situació es podria complicar una mica més, però encara queden força dies.