Explosi贸 dels colors de tardor a molts boscos de Tarragona aquests dies

Molta gent aprofita aquests tres dies de festa de Castanyada per gaudir d鈥檜n paisatge espectacular a diversos punts del territori
Imatge dels colors de tardor a la Vall d'en Bas aquests dies | MeteoMoi脿

 

 

Aquest any est脿 costant que la tardor s鈥檌nstal路li a casa nostra, per貌 en algunes zones ja es manifesta de forma m茅s clara i, aquests dies, especialment aquest cap de setmana llarg de Castanyada en qu猫 molta gent t茅 festa tres dies seguits, podem gaudir de paisatges espectaculars amb boscos tenyits dels impressionants colors tardorencs, alhora que anem a buscar bolets al bosc despr茅s de les 煤ltimes pluges.

 

No obstant, aquest paisatge no es pot veure encara a tot el territori, i ens hem de centrar a zones boscoses elevades del prelitoral, Pirineu i Prepirineu o a la zona dels Ports. Aquests s贸n els principals llocs on podrem gaudir d鈥檃quests colors espectaculars, especialment a partir al voltant dels 800 metres d鈥檃ltura, tot i que moltes altres 脿rees tamb茅 llueixen ja de forma m茅s modesta el canvi de fulla.

 

L鈥檈spectacle 茅s especialment intens les fagedes de l鈥檌nterior, com ara la Fageda d鈥檈n Jord脿 o les que hi ha als Ports, al Montseny o a les cotes baixes del Pirineu. En aquestes zones, els colors marr贸, taronja, vermell, verd o groc de les fulles es mesclen oferint un paisatge preci贸s que, a poc a poc, anir脿 desapareixent amb l鈥檃propament de l鈥檋ivern, aix铆 que no badeu si el voleu veure. Aquests s贸n algunes de les imatges m茅s impressionants d鈥檃quests dies, moltes de les quals ens les heu fet arribar:

 

 

El fred de plena tardor ja arriba

Despr茅s d鈥檜n inici d鈥檈staci贸 molt irregular amb temperatures que de dia han estat at铆picament altes, sembla que la setmana que ve s鈥檌nstal路lar脿 definitivament el fred de tardor amb term貌metres per sota dels 10潞 a tot arreu i m脿ximes fresques amb alguns ruixats. Un ambient que far脿 arribar els colors de tardor a tot arreu i que ens apropar脿 una mica m茅s a l鈥檋ivern.

 

 

Tamb茅 et pot interessar

"馃摳鉀 IMPACTANTS IMATGES: Una eina mostra l'abans i el despr茅s dels danys dels aiguats" "馃寠Els punts de Catalunya que patiran m茅s inundacions per l'augment del nivell del mar"