Avui fa un any, una gran nevada va emblanquinar el Camp de Tarragona

Els flocs de neu van caure als municipis tarragonins des del 27 de febrer fins al dia 28
La neu també caure a la ciutat de Reus | Laia Solanellas
 

No és gens habitual veure caure flocs de neu en alguns municipis de la regió de Tarragona. Si més no, aquest fet tant excepcional, ara fa un any, va succeir arreu del territori, des de mig matí del 27 de febrer del 2018 fins al migdia del dia 28. Durant més de 24 hores, la neu va estar present en diferents indrets de les comarques tarragonines deixant estampes d'allò més màgiques i impressionants. Ara, un any després d'aquest fet insòlit, recordem la gran nevada que va haver-hi amb les imatges que es van fer des de TarragonaDigital, totes les situacions que van succeir durant aquest dia i recuperant el minut a minut amb un seguiment especial del temporal, amb les afectacions i les imatges dels lectors. 

El dilluns 26 de febrer, el Servei Meteorològic de Catalunya va llençar diversos avisos de risc per neu, els quals indicaven que s'agreujaven les previcions per neu al Camp de Tarragona. En aquest sentit, es van activar diversos protocols amb equips preventius per la nevada, així com màquines llevaneus o camions carregats de sal en diverses carreteres. Tanmateix, Protecció Civil va emetre diversos consells per si s'havia d'agafar el cotxe. 

La neu va tenyir de blanc diferents indrets del Baix Camp | Laia Solanellas

 

Els primers flocs de neu, però, no es van deixar veure fins a mig matí, als voltants de les onze del matí del dia 27 de febrer. A Reus i Tarragona, de manera tímida, començava a enfarinar-se el terreny. La cota va començar a 400 metres sobre el nivell del mar (msnm) al Camp de Tarragona i, a mesura que anaven passant les hores, anava baixant. Als voltants de les dotze del migdia, va començar a nevar amb més intensitat a Reus, però els flocs no es quedava.

Els vehicles i els arbres començaven a emblanquinar-se a cotes de 300 msnm, però no quedava a terra, tot i no parar de nevar. Així doncs, en diferents indrets de les comarques tarragonines, hi havia molta neu, però no acabava de quedar, com al Monestir de Poblet, o hi havia dos dits de neu, com al Coll de la Batalla, a l'Aleixar.

L'ermita de Sant Antoni d'Albinyana. | M.G.

 

Els flocs de neu van seguir emblanquinant els municipis de les comarques tarragonines i deixaven grans estampes, les quals no s'acostumen a veure al territori. Tot i això, la matinada del 27 al 28 de febrer, les nevades no van afluixar i van seguir enfarinant el paisatge. Aquest cop, però, va quedar arreu del territori i s'havia d'anar més amb compte. 

La neu va seguir caient fins a aproximadament les tres de la tarda del 28 de febrer de l'any passat, deixant boniques imatges, les quals no són gaire comunes al territori. Localitats com Reus, Albinyana, el Montmell o Valls, van viure una jornada amb grans nevades i espectaculars imatges. 

Galeries de fotos de la nevada del 27 i 28 de febrer:

"Alerten de canvis de temps «molt intensos» al Pirineu en els pròxims deu anys" "IMATGES: Inusual boira la d'aquest dimecres a Tarragona"