La línia de satèl·lits del projecte Starlink

Els satèl·lits del projecte Starlink sobrevolen el cel de Catalunya

Centenars de ciutadans han quedat atònits en veure el fenòmen

Centenars de ciutadans s'han fet la mateixa pregunta el vespre d'aquest divendres, 4 de desembre, en aixecar la vista cap al cel nocturn: Què són aquesta línia de punts brillants que es mouen a gran velocitat? Són extraterrestres? Satèl·lits? Aquest vespre ha passat per sobre del territori català una línia recta formada per diversos satèl·lits que travessaven el cel davant la mirada atònita dels catalans i catalanes. Es tracta del projecte Starlink d'Space X, un sistema de constel·lacions de satèl·lits que té l'objectiu de donar cobertura d'Internet de forma global.

Els ciutadans, sorpresos, han abocat els seus dubtes a les xarxes i han publicat diversos missatges preguntant si algú més havia vist la línia de satèl·lits sobrevolant el cel aquest vespre. Eren una dotzena, en perfecta fila recta, movent-se alhora. Els més entesos el tema han donat la resposta: els satèl·lits Starlink. No patiu, doncs, que no eren ovnis. Els objectes espacials orbiten a uns 400 quilòmetres de la Terra, són fàcilment perceptibles a primer cop d'ull, i triguen uns 90 minuts a fer una volta completa al globus terraqüi.

Internet d'alta velocitat a tots els racons de la Terra

Starlink és un projecte creat per multimilionari Elon Musk i la seva empresa SpaceX, per fer arribar cobertura d'Internet d'alta velocitat a tot el món, incloses aquelles on l'Internet per cable no arriba. El maig del 2019 van llençar els primers 60 satèl·lits que formen una xarxa que orbita la Terra. L'objectiu és que el projecte Starlink acabi format per ni més ni menys que 12.000 satèl·lits.


Comentaris