Transformen neveres portàtils velles en refugis càlids perquè els gats s'hi resguardin a l'hivern

Ho fa Philip Rogich, a l'estat nord-americà de Utah, on converteix la brossa d'altres persones en petites cases per a felins del carrer
El gat dorm en una caixa reciclada que li ha construït el seu amo | Pxhere

La setmana que ve comencem desembre, el mes que inicia l’hivern, una època de l’any difícil per als animals urbans que passen les inclemències del temps com poden. El fred i les gelades es converteixen en el pa de cada dia per aquests éssers que intenten sobreviure al carrer amb l’ajuda de ciutadans solidaris.

A una ciutat com Barcelona o Tarragona no costa gaire passar la temporada més freda perquè no hi arriba a gelar gaires dies. On han de superar situacions meteorològiques més greus és als Estats Units o al Canadà. A l’estat d’Utah hi viu Philip Rogich que transforma la brossa d’altres persones en petites cases per als gats de carrer.

El ‘manetes’ que construeix refugis de gats amb objectes reciclats

Philip agafa les neveres portàtils velles que ningú vol i les transforma en refugis càlids i secs perquè aquests animals tinguin on resguardar-se del fred i les pluges. Exposa en una entrevista a la revista ‘Bored Panda’ que es va inspirar en un projecte semblant que va trobar a les xarxes socials: va decidir demanar als seus contactes de Facebook si podien donar-li les neveres portàtils velles o espatllades que no volien.

Imatge dels refugis fabricats amb neveres portàtils | Facebook/ Philip Rogich

La seva demanda va tenir molt èxit i es va posar a reparar les neveres com a refugis de gats. Aquest amant dels animals ha construït fins ara 77 refugis i altres 15 estan pendents d’acabar. La seva idea és animar a més gent a què segueixin el seu exemple, i per això, ha decidit fer públic el manual d’instruccions per fabricar-los.

També et pot interessar

"🦀 El Cranc Blau del Delta de l'Ebre, protagonista al menú de la Cimera del Clima" "📸🌅FOTOS: Preciosos cels rogents i la vista de Mallorca des de les muntanyes de TGN!"