El Mercat al Mercadal tornarà a portar la plaça reusenca al passat

Ara ja com a acte pràcticament previ de la Festa Major de Sant Pere, Bravium Teatre recupera, un any més, la iniciativa de recreació històrica

Imatge d'arxiu del Mercat al Mercadal de Reus
Imatge d'arxiu del Mercat al Mercadal de Reus | Laia Solanellas
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:04h
La plaça del Mercadal de Reus tornarà a acollir el Mercat a l'antiga aquest dissabte, tres de juny, a les sis de la tarda. Amb l'impuls de Bravium Teatre es rememorarà l'època en la qual era a la plaça principal de la ciutat, davant de l'Ajuntament, on s'instal·laven les parades de producte fresc. Amb la presentació de la Festa Major de Sant Pere a tocar, aquest esdeveniment de recreació històrica ja comença a preparar l'ambient.

De fet, l'estructura del Mercat al Mercadal ja va ser la base sobre la qual es va aixecar la recreació de la festa modernista Reus 1900 a la mateixa plaça. No van ser pocs els participants i visitants que es preguntaven, aleshores, si aquesta versió del mercat no corresponia a la Festa Major. Efectivament, encara que dins del capítol d'actes previs, molt probablement encetarà el programa festiu d'enguany.

Les parades, amb alguns paradistes del Mercat Central de Reus, i la recreació d'oficis i elements d'època seran els protagonistes de la plaça del Mercadal aquest dissabte. No serà l'únic acte, ja convertit en tradició, que aquest cap de setmana doni entrada al mes de juny. Una mica més amunt, a la plaça de la Llibertat, la Reus Viu el Vi tornarà també a marcar que s'acosta l'estiu.

Ho farà amb una edició que vol igualar les xifres rècords de visitants i tastos venuts a les quals es va arribar l'any passat. Els organitzadors i els assistents a la fira del vi, però també al Mercat al Mercadal, ben segur que miraran de reüll la previsió meteorològica els pròxims dies. Si bé encara no és clar, podria arribar a ploure i, malgrat la falta que fa, no deixaria d'esguerrar els plans previstos.