1 de 10
Alt Camp

L'Hospital de Valls incorpora un nou tractament per a intervencions de pròstata

El centre calcula que amb la nova tècnica s'intervindran més d'un centenar de pacients a l'any

Imatge d'una intervenció | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 31 de maig de 2023 a les 11:42 |
El servei d'Urologia del Pius Hospital de Valls ha incorporat un làser d'Holmi d'alta potència que permet intervencions de pròstata menys invasives, evitant incisions abdominals i reduint el risc de complicacions. El nou procediment quirúrgic s'ha implantat en el marc del conveni de col·laboració amb l'Hospital XXIII de Tarragona i suposa un salt qualitatiu en el tractament dels pacients que pateixen hiperplàsia benigna de la pròstata (HBP).

Es tracta d'una afecció amb una alta incidència, sobretot, entre la gent gran, que provoca símptomes molt molestos que afecten la vida personal, laboral i social d'aquells que la pateixen. Es calcula, que amb el nou làser, l'hospital vallenc podrà intervenir més d'un centenar de pacients a l'any.


La nova tècnica permetrà que la majoria de pacients puguin ser donats d’alta sense sonda i, aproximadament, dos dies després de la intervenció. Amb la cirurgia tradicional, els usuaris havien de romandre ingressats entre cinc i set dies. A més, el nou procediment evita efectuar una incisió abdominal i, per tant, es redueix el risc de sagnat i complicacions.
Participació