El programa d'actes de Corpus 2023 a Reus

Tots els actes per la celebració de Corpus 2023 a Reus

L'ou com balla tornarà a ser protagonista per Corpus a Reus.
L'ou com balla tornarà a ser protagonista per Corpus a Reus. | Laia Solanellas
31 de maig del 2023
Actualitzat el 06 de juny a les 12:58h

Dimecres 7 de juny


A les 18:00 h, a la plaça de la Llibertat, presentació del nou vestit de la Vitxeta, regal de Reus Transport, amb motiu del seu 25è aniversari.


DIJOUS 8
LA COCA AMB CIRERES

A les 9.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.
 
9.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 
De 10.30 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 
A les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.
 
19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de les gralles i el timbal. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.
 
 

DIVENDRES 9

De 10.30 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 
16.45 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, VIII Ral·li Costa Daurada Legend Reus 2023. Organitza: Escuderia Baix Camp.
 
17.00 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, Festa del Voluntariat LECxit. Cloenda amb els voluntaris i voluntàries del Baix Camp participants al projecte LECxit (lectura per a l’èxit educatiu) de la Fundació Jaume Bofill.
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, Club feminisme i Club de lectura LGTBI: Señoras que se empotraron, de Cristina Domènch.
 
19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Eugeni Perea Simón: escriptor, historiador, arxiver i poeta, a càrrec de Josep Murgades.
 
19.30 h, al CENTRE CULTURAL EL CASTELL, xerrada "Les músiques genuïnes del Corpus Christi" a càrrec de Mn. Jaume Gené Nolla, director de Música Sacra de l'Arquebisbat de Tarragona. Organitza: Confraria de La Verònica de Reus.
 
 

DISSABTE 10

08.30 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, VIII Ral·li Costa Daurada Legend Reus 2023. Organitza: Escuderia Baix Camp.
 
A partir de les 10.00 h, al PASSEIG DE SUNYER (tram entre c. de Prat de la Riba i pl. de Joan Rebull), Epíleg 2023, fira de llibres & idees radicals, amb parades de llibres en català. Organitza: Casal Despertaferro.
 
De 10.30 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 
10.30 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila dels Nanos petits, la Mulassa petita, els Gegants petits i l’Àliga petita i, de manera excepcional, els Gegants petits del Pi de Barcelona.
 
11.00 h, al PASSEIG DE SUNYER, dins la Fira Epíleg, actuació de Mestres Àvies Recuperadores de Contes.
 
11.30 h, des de l’ESTACIÓ ENOLÒGICA (pg. de Sunyer 4-6), ruta La petjada de Lluís Domènech i Montaner, dins la Ruta del Modernisme. Visita per conèixer i sentir de manera participativa i lúdica les façanes modernistes més emblemàtiques i el batec de la ciutat on va néixer Gaudí, descobrir les obres de Lluís Domènech i Montaner i soprendre’s amb les de Pere Caselles. Durada: 90 min. Activitat de pagament amb adquisició prèvia d’entrades a https://ticket.reusturisme.cat/
 
12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 
13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, darreres ballades dels Nanos petits, la Mulassa petita, els Gegants petits, l’Àliga petita i els Gegants petits del Pi de Barcelona.
 
13.00 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, actuació del Circ de les Musaranyes.
 
13.10 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, VIII Ral·li Costa Daurada Legend Reus 2023. Organitza: Escuderia Baix Camp.
 
14.00 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, dinar popular i concert d’El Roseret.
 
De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 
17.00 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, homenatge a Gabriel Alomar, amb Elisabeth Ripoll, Xavier Domènech i Xavier Graset.
 
18.00 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, homenatge a Xavier Amorós, a càrrec de l’alumnat dels instituts de Reus, Salva Soler i Fetitxe 13.
 
18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Festival Simfònic a càrrec de Blaus de Mar. Organitza: Festival Simfònic.
 
18.00 h, al TEATRE FORTUNY, 27è Festival de Dansa, El fil vermell. Organitza: Escola de Dansa Núria Díez.
 
18.30 h, des de la CASA RULL i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.
 
17.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, arribada del VIII Ral·li Costa Daurada Legend Reus 2023. Organitza: Escuderia Baix Camp.
 
18.30 h, des del PAVELLÓ OLÍMPIC MUNICIPAL, caminada popular a benefici de l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles. Organitza: Regidoria d’Esports, Reus Esport i Lleure, amb el suport de Tretzespots. Inscripcions gratuïtes a www.reusesport.cat.
 
19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla, metall i percussió.
 
19.30 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, actuació de La Gata Borda.
 
20.30 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, actuació de Meritxell Gené i Aina Torres.
 
20.30 h, des del CAMPANARET, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.
 
21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.
 
21.15 h, al LOCAL DELS XIQUETS DE REUS, assaig especial de castells.
 
21.30 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, sopar popular.
 
22.00 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, actuació de Magí Garcia, Modgi.
 
22.30 h, al PASSEIG DE SUNYER, Fira Epíleg, actuació dels punxadiscos Mandrília Selectors.
 

 
DIUMENGE 11
LA PROFESSÓ DE CORPUS

 
Durant el matí, PELS CARRERS per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.
 
10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’AJUNTAMENT, per recórrer els carrers de la ciutat.
De 10.30 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 
De 10.45 a 13.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet. Col·laboració d’1,50 €. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.
 
11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, visita «Observem, escoltem i toquem en família» per descobrir, a través d’un educador, qui era l’arquitecte Gaudí a través dels personatges lligats a la seva vida i taller per crear una petita obra d’inspiració gaudiniana. Taller per a públic familiar. Edat recomanada: de 4 a 12 anys, amb l’acompanyament d’una persona adulta. Durada: 90 min. Activitat amb adquisició prèvia d’entrades a: https://ticket.reusturisme.cat/.
 
12.00 h, a l’ESTACIÓ ENOLÒGICA, visita i maridatge. Una visita per conèixer la història de l’Estació Enològica, descobrir el seu valor arquitectònic com a edifici modernista i saber per quin motiu Reus és la capital del vermut. Activitat maridada amb productes del territori vinculats a la ciutat: vi de DO de proximitat, avellana DO Reus, oli DOP Siurana i vermut de Reus, que es podran degustar durant la visita. Activitat de pagament amb adquisició prèvia d’entrades a https://ticket.reusturisme.cat/
 
12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.
 
De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 
18.00 h, al TEATRE DE L’ORFEÓ REUSENC, representació de Bogeria a la perruqueria, a càrrec del grup de teatre de l’Avern. Organitza: Orfeó Reusenc.
 
18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa. A la mateixa hora, a l'ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC, celebració de la missa i trobada amb els infants que han celebrat la primera comunió. Posteriorment s’afegiran a la professó.
 
18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
 
19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General. Precediran la professó els nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga. Encapçalaran el seguici religiós la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancarà la professó la Banda Simfònica de Reus. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas de la Santíssim.
 
Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrers de Sant Pere Apòstol, de l’Hospital  i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
 
20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.