Actuacions destacades: Forès, epicentre cultural de Catalunya durant el cap de setmana

El municipi de la Conca de Barberà celebrarà, el dissabte dia 3 de juny, la 13a edició del Forès Poesia i Música

Imatge d'una edició anterior del certamen
Imatge d'una edició anterior del certamen | Cedida
01 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:37h
El dissabte 3 de juny torna el Forès Poesia i Música, el certamen que combina aquestes dues arts al mirador de la Conca. Organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Forès i l’Associació Escarritx Literari, enguany arriba a la 13a edició portant els versos i les notes a diversos espais del municipi amb lectures, presentacions i concerts gratuïts.

Els actes s’iniciaran al matí, a la plaça del Mirador, amb la benvinguda i presentació del festival seguida de l’homenatge al Rector de Vallfogona en l’any que es commemoren els 400 anys de la seva mort. Entremig, al mateix espai del Mirador, tindrà lloc la presentació del poemari La casa de les absències de la poetessa Helena Martínez-Ferreruela, guanyador del III premi Pont Vell de Poesia de Montblanc. Després serà el torn del grup musical Afers Domèstics que presentaran el seu segon treball titulat De poemes i planes.
 
A la tarda, l’activitat es traslladarà a la carpa instal·lada a la nova zona esportiva on tindrà lloc el dinar popular i, seguidament, l’inici de la part més musical de la diada. Manu Guix, serà l’encarregat d’obrir la segona part del festival. Tot seguit, el barceloní Èric Vinaixa presentarà un dels seus darrers treballs. El plat fort de la secció musical arribarà al vespre amb el concert de Roba Estesa.
 

Forès, epicentre cultural

Des de la seva creació l’any, 2009, el festival Forès Poesia i Música ha demostrat la seva aposta consolidada vers la cultura en l’entorn rural i en el calendari festiu de la Conca de Barberà, aconseguint destacar un dels municipis més inspiradors del territori, triat pel poeta Joan Margarit per instal·lar una de les seves residències.

Durant les seves 13 edicions i pels diversos espais del festival han passat noms destacats de la literatura i la poesia catalana com el mateix Joan Margarit, Enric Cassasses, Olga Xirinacs o Dolors Miquel, entre altres. Mentre que en l’apartat de música, Roger Mas, Blaumut, Maria del Mar Bonet o Pau Riba han estat alguns dels artistes que han posat banda sonora als paisatges de Forès, el mirador de la Conca.