La Festa de la Mar portarà al Baix Penedès centenars d'embarcacions històriques

El front marítim de Calafell i els ports de Segur i Coma-ruga seran els espais clau de la celebració

La Festa de la Mar 2023 té Calafell com a principal seu.
La Festa de la Mar 2023 té Calafell com a principal seu. | Cedida
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:38h
La sisena Festa de la Mar de Catalunya aplegarà al litoral de Calafell i el Vendrell centenars d'embarcacions històriques i tradicionals entre els dies 8 i 11 de juny. Aquest és un esdeveniment que impulsa anualment la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF), amb l'objectiu de difondre el patrimoni i les tradicions marineres de la Mediterrània.

A partir d'aquest dijous i fins al diumenge 11, es faran nombroses activitats per a tots els públics, com ara exposicions temporals, una fira gastronòmica, un festival musical o diferents activitats per a infants. Hi haurà tres espais clau on es desenvoluparà aquest programa, que són el front marítim de Calafell, el port de Segur i el port de Coma-ruga.

La trobada més important d'embarcacions clàssiques

Si un aspecte pot cridar l'atenció de la Festa de la Mar 2023 és que durant els quatre dies es podrà veure la trobada més important que s'ha fet mai a Catalunya d'embarcacions històriques. Són naus que vindran d'altres ports de la península, les Illes Balears, el sud de França o les illes de Sardenya, Còrsega i Malta. 

La festa d'inauguració es farà el divendres 9 de juny a les 21.30 hores al port de Segur, i al llarg de tot el cap de setmana les activitats se succeiran en els diferents espais. El programa, que es pot consultar en aquest enllaç, inclou el bateig de la barca Francisca. A Calafell, la festa es fa coincidir amb la Fira del Mar i l'Arrossejat Popular, que es farà el diumenge a la zona de la Confraria. 

A la zona del port de Coma-ruga s'han preparat diferents activitats durant el cap de setmana, com ara una exhibició de barques de vela llatina, viatges en embarcacions, un mercat de productes marins, o actuacions musicals.

L'organització de la Festa de la Mar va a càrrec de l'Ajuntament de Calafell, amb el suport de l'Associació Patí Català de Calafell, la FCCPMF i la Comunalitat de Calafell, amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona.