El programa d'actes de Corpus 2023 a Tarragona

La capital tarragonina celebra la festivitat amb diverses activitats aquest diumenge

Imatge de l'Ou com balla al Claustre de la Catedral de Tarragona.
Imatge de l'Ou com balla al Claustre de la Catedral de Tarragona. | Arxiu Nació Digital
06 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:50h
Tarragona celebrarà aquest diumenge la festivitat del Corpus, amb diversos actes que s'inclouen en el programa festiu de Sant Joan. Els tarragonins i tarragonines podran gaudir a la Part Alta de l'Ou com balla, l'Ofici de Corpus, la Professó i una ballada d'elements festius a la plaça de la Font.
 

DIUMENGE 11 DE JUNY

L'Ou com balla

La font del Claustre de la Catedral serà l'escenari de l'Ou com balla, que es podrà veure en horari de matí (9 a 14 hores) i de tarda (15 a 21 hores). L'accés es farà pel carrer del Claustre.
 

Ofici de Corpus

A les 17.30 hores, la Catedral de Tarragona acollirà l'Ofici de Corpus.
 

Professó de Corpus

Després de l'Ofici, a les 18 hores, els elements del Seguici de Corpus —el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, Gegants Moros i Gegants Vells o del Cós del Bou— arribaran al Pla de la Seu, procedents de la plaça de la Font, i tothom els podrà veure fins a l’inici de la Professó de Corpus.

A les 18.30 hores, arrencarà la Professó de Corpus, en què els elements aniran acompanyats musicalment dels grallers l’Esperidió, Tocaferro i Sonagralla. L'itinerari s'iniciarà al Pla de la Seu, seguint pel carrer de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i Pla de la Seu.
 

Ballada d'elements festius

En acabar el recorregut de la Professó de Corpus, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Gegantons Negritos, Gegants Moros i Gegants Vells davant del Palau Municipal.