El programa d'actes de Sant Joan 2023 a Tarragona

La capital tarragonina presenta una programació farcida d'actes per celebrar la tradicional festa de Sant Joan

El foc i la festa tornarà a omplir carrers i places de Tarragona per Sant Joan.
El foc i la festa tornarà a omplir carrers i places de Tarragona per Sant Joan. | Quimeras
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:26h

Tarragona comptarà aquest Sant Joan amb un programa farcit d'actes per celebrar la festa que dona inici a l'estiu. Els carrers de la capital tarragonina s'omplirà de música, celebració i foc per gaudir de la festa de Sant Joan. En aquest sentit, l'Ajuntament ha presentat la programació, que arrencarà amb el 16 de juny a la Capsa de Música i que s'allargarà fins al diumenge 25 de juny.

Entre els actes destacats, sopars populars, actuacions castelleres, concerts, sardanes, cercaviles, rebuda de la Flama del Canigó, fogueres i una gran revetlla. Consulta tota la programació a continuació.


DIVENDRES 16 DE JUNY

20 h, Capsa de Música / Antiga Tabacalera, avinguda Vidal i Barraquer. Capsa i músic club: 'Déjà vu' Crosby, Stills, Nash & Young (1970). Activitat de col·loqui i escolta relacionada amb el tribut del Dia de la Música. Gratuït amb inscripció prèvia a entrades@capsademusica.com i consumició mínima obligatòria.
 

DISSABTE 17 DE JUNY. La Desvetlla dels Ninots de les Foguerades de Sant Joan

10 h, Parc Saavedra. Fira Aproxima't. Torna en la seva tercera edició la fira que fomenta els productes artesans locals i de proximitat d'alimentació, beguda i cosmètica natural del Camp de Tarragona i ho fa en un nou escenari, el Parc Saavedra. Hi haurà diverses activitats durant el dia al voltant del consum responsable: xerrades, taula rodona, tallers, música d'ambient , degustació de productes, la Mostra de cervesa artesana i la gran Encroquetada Popular.

19 h, Capsa de Música / Antiga Tabacalera, avinguda Vidal i Barraquer. Concert commemoratiu pel Dia Internacional de la Música: concert de tribut als singer/songwriters dels 60/70. La Capsa de Música s'omplirà de cançons de Bob Dylan, Neil Young, Carole King, Joni Mitchell o Paul Simon, entre d'altres, a càrrec de noms de l'aMt com The Eightballs, Maurici Gene Band, Sonia Linares o Adrià Salvador. Accés lliure, amb aforament limitat.

22.30 h, plaça del Fòrum fins als jardins de la Casa de la Festa. La Desvetlla dels Ninots de les Fogueres, acompanyem-los a ritme de la Xaranga Pujats de To! En arribar al passeig de les Palmeres seguit la DJ Madame Popy amenitzarà el final de festa on podreu fer el tast de la primera mamadeta de la temporada. Hi haurà servei de barra. Itinerari: Recorregut plaça del Fòrum, c. Merceria, c. Major, c. de la Nau, c. Pilats, pl. del Rei, pg. de Sant Antoni i pg. de les Palmeres.

24 h, aproximadament, Passeig de les Palmeres. Tastet popular de la primera mamadeta de la temporada i tot seguit la DJ Madame Popy ens amenitzarà la festa. Consumició amb el tiquet que es repartirà durant el recorregut als majors d'edat. És imprescindible portar el got multiús.
 

DIUMENGE 18 DE JUNY

19 h, Rambla Nova 33. Ballada de Sardanes amb la Cobla Cossetània per commemorar el dia Universal de la Sardana i les festes de Sant Joan.

20 h, Av. Sant Salvador 114, Sant Salvador. Cercavila de foc infantil de Sant Joan. Un any més la pirotècnia dels més petits s'escampa cap a un punt diferent de la ciutat. Aquesta vegada les carretilles esclaten al barri de Sant Salvador. Hi participaran el Ball de Diables Infantil, el Drac Petit, el Bou Petit, el Griu Petit i la Víbria Petita. Al final del recorregut a la pl. de la Parròquia, encesa conjunta dels grups de foc per finalitzar la Cercavila de Foc.
 

DIMARTS 20 de JUNY

20 h, Pl. Carles Llorach, Tarracolúdica de Sant Joan - La nit més curta. Per tal de celebrar la festivitat de Sant Joan hem preparat una partida de rol amb el joc Ablaneda, concretament l'aventura La nit més curta, de 2 a 6 jugadors amb sistema D6. Places limitades. Inscripcions: clubdiogenestarragona@gmail.com.
 

DIMECRES 21 DE JUNY

17 h, Parc de la Ciutat, àrea Parcquinta. Solstici Tecletes. Dia de la Música. En aquest espai hi podreu trobar l'Escenari obert on podrem gaudir de les joves promeses musicals que es formen a les escoles de música de la nostra ciutat. Gaudireu amb els més petits de la clausura de l'Espai familiar i l'Espai nadó, que Tecletes organitza conjuntament amb l'Institut Municipal d'Educació, amb tallers, jocs i la proposta Sonàrium de Pajarojocs.
L'espai comptarà amb food trucks, wine truck i barra Tecletes! I punxadiscos per amenitzar la vetllada.
 

DIJOUS 22 DE JUNY

10:30 h, Parc de la Ciutat,àrea Parcquinta. Solstici Tecletes. Clausura de l'Espai nadó amb una mostra de la Ludoteca musical de l'Escola Municipal de Música, impartida per Alba Cots.

17 h, Parc de la Ciutat, àrea Parcquinta, Solstici Tecletes. Fi de curs de traca!. Finalment, xalarem com mai amb les titelles d'Eudald Ferré (18h), el concertàs de Marcel i Júlia (20h) i els plats d'Alexandre Bonanit PD (22h).
L'espai comptarà amb food trucks, wine truck i barra Tecletes! I punxadiscos per amenitzar la vetllada.
 

DIVENDRES 23 DE JUNY. LA NIT DE SANT JOAN

De matinada, la Colla Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona i el Ball d'en Serrallonga es traslladen des del barri del Serrallo al cim del Canigó per recollir la Flama i fer el viatge de tornada per tal que a la tarda Tarragona la pugui tenir candent per encendre les fogueres de la ciutat.

17 h, pl. del Ball de Diables. Tradicional repartiment de coca i moscatell a la plaça més diabòlica de la ciutat.

18 h, des del cim del Canigó. Arribada de la flama del Canigó a Tarragona, la flama que hores més tard encendrà la foguera de Sant Joan. Recorregut: Pont Francolí, pel carrer Ramón i Cajal, Pere Martell i arribada al Serrallo.

18.30 h, Serrallo. Rebuda del Foc, Proclama, Encesa, Foguera i Crema del Ninot. El foc i la pirotècnia ja fa seva presència a la ciutat a càrrec dels Diables Voramar del Serrallo, Víbria de Tarragona i la Vibrieta. A l'acte, enguany es convidaran entitats de la resta de municipis de la província per tal que recullin el testimoni de la flama i fer-la encara més extensiva arreu del país.

19 h, Casal Popular Sageta de Foc, carrer de Sant Domènec, 18. Viu la Revetlla de Sant Joan amb la Sageta de Foc. Un any més, el Sant Joan més popular! Començarem amb la música de Dj Xapa Brilli- brilli i, tot seguit, sopar. Com sempre, servirem plats de temporada per donar el tret de sortida a l'estiu. Inscripcions: activitats@sagetadefoc.cat

19 h, carrer Governador González (porta lateral del Mercat Central). Sopar a la fresca de l'AV Tarragona Centre. Porta la teva carmanyola i compartirem taules, converses, coca de Sant Joan, moscatell i tot l'esperit de la nit més curta i màgica de l'any; la nit del foc, de la revetlla, de l'arribada de la Flama del Canigó, dels veïns, veïnes i amics fent germanor.

21 h, Itinerant des del Serrallo. Trasllat de la Flama del Canigó des del barri del Serrallo a la plaça de la Mitja Lluna, on començarà la cercavila de foc de Sant Joan. El trasllat serà a càrrec de la comitiva encapçalada per la flama del Canigó formada pels membres del Ball d'en Serrallonga, la Víbria i els Diables de Voramar.

22.30 h, des de la plaça de la Mitja Lluna. Cercavila de foc. El Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la colla de Diables Voramar, acompanyats pels convidats, el Ball de Diables dels Monjos seran els encarregats de donar la benvinguda a l'estiu tot encenent la pirotècnia a maces, ceptrots i bèsties.

23.30 h, plaça Corsini, grans enceses de lluïment, lectura del manifest dels ninots de les foguerades a càrrec del Ball d'en Serrallonga i encesa de la foguera. L'encesa de la foguera es farà per part de tots els grups de foc amb la Flama del Canigó, que han apropat a la ciutat la Colla de diables de Voramar del Serrallo, Víbria de Tarragona i Ball d'en Serrallonga. En finalitzar l'encesa, començaran les primeres notes musicals de la Revetlla.

24 h, Plaça Corsini. La Revetlla de Sant Joan amb els grups de versions Mano's Rock i la Tribut FM. Dos grups de versions que ens portaran una selecció de la música més actual barrejada amb els grans clàssics de les revetlles més mogudes. Ballem plegats al voltant de la foguera per gaudir dels primers compassos festius de l'estiu.
 

DISSABTE 24 DE JUNY. DIADA DE SANT JOAN

18.30 h, Rambla Nova davant del Teatre Metropol. Classe i exhibició de ball country i line dance. Vine a ballar i gaudir fins esgotar-te!

19.30 h, plaça de la Font. Castells amb Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers Sant Pere i Sant Pau. Amb el sistema de rondes a la tarragonina, cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada constarà de tres rondes.

20 h, Rambla Nova, davant del monument a la Sardana. Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla Reus Jove. Durant el concert, es ballarà la sardana 'Coti x Coti'.

22 h, Baixada de la Peixateria i Cos del Bou. Benvingut Estiu Jove '23. Sopar Popular i Festa de Sant Joan. Per segon any consecutiu, vine a donar la benvinguda a l'estiu amb un sopar a la fresca amb la Colla Jove i els veïns del Cós del Bou. Porta la teva carmanyola i reserva cadira a associacio@jovedetarragona.cat. Després del sopar, aproximadament a les 24 h, inici del concert amb el grup de versions Tarraco Surfers.

23 h, Pl.del Rei. Festa de Sant Joan Matalassera. En acabar la diada castellera de Sant Joan, els Xiquets celebraran la festa de Sant Joan amb el grup de versions Tarraco Surfers i música amb Vergüenza Ajena Trio, els Pd Petardeig i el Dj Garrabé!
 

DIUMENGE 25 DE JUNY

12.30 h, Moll de Costa 1, Local Xiquets del Serrallo. Vermut Summer Music amb DJ Abadia i DJ Ralita per celebrar l'inici de l'estiu.

12.30 h, pl. Corsini. El primer concert vermut d'estiu amb la Big Band BUMT. Un repàs pels clàssics del jazz dixieland, bandes sonores i algun pasdoble que es faran gaudir a la plaça Corsini.