Calafell comença a posar plaques fotovoltaiques en diferents equipaments

Les primeres s'han instal·lat al sostre del pavelló Joan Ortoll

Les plaques al pavelló Joan Ortoll de Calafell.
Les plaques al pavelló Joan Ortoll de Calafell. | Ajuntament de Calafell
Redacció
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:58h
L'Ajuntament de Calafell ja ha instal·lat plaques fotovoltaiques al sostre del pavelló Joan Ortoll, que els pròxims dies començaran a generar energia. És la primera d'un seguit d'actuacions amb les quals el consistori vol dotar de plaques solars diferents equipaments municipals. 

L'electricitat que produeixin aquestes plaques no serà aprofitada només per aquest equipament, sinó que pot arribar a altres punts a un radi de 500 metres de distància. Això vol dir que també se'n podran beneficiar el camp de futbol, la comissaria de la policia local o la Masia del Vilarenc.

De la mateixa manera, el consistori preveu instal·lar plaques solars a les cobertes del Mercat Vell i de l'escola El Castell, però també en diferents punts del nucli de Segur. Segons un estudi que han encarregat, la superfície utilitzable pot generar una energia de fins a cent quilovats de potència. 

Calafell vol apostar per les energies renovables per motius de sostenibilitat, però també amb l'objectiu de reduir el cost del consum elèctric.