Literatura, música i tallers a la programació d'estiu de les biblioteques de Reus

Diferents cicles d'activitats ofereixen propostes per als mesos de juliol i agost

La programació d'estiu de les Biblioteques s'ha presentat aquest divendres
La programació d'estiu de les Biblioteques s'ha presentat aquest divendres | Ajuntament de Reus
09 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:31h
L'Any Amorós protagonitza part de la programació d'estiu de les Biblioteques Municipals de Reus. L'objectiu general, segons s'ha presentat aquest divendres, és "fer de la lectura i de l'ús de les biblioteques una activitat lúdica també en temps de vacances". Una novetat del programa d'enguany és una ruta musical a càrrec de Fito Luri.

S'organitza en el marc del cicle Passos de Literatura i recorrerà els principals escenaris de la vida de Xavier Amorós a la ciutat. S'ha previst per als dies 20 i 27 de juliol i per al 3 i el 10 d'agost. Tot i ser una activitat gratuïta, cal inscriure's al web municipal.
 

Literatura i música a la programació d'estiu

Una altra pota de la programació és el cicle Biblioteques amb DO, amb la col·laboració de la DO Catalunya, cada dilluns de juliol. El dia 3 hi haurà Xavier Amorós: poesies amb Denominació d'Origen, amb Glòria Coll i el violinista Apel·les Carod. El dia 10, Vinèfils: el vi a la gran pantalla, a càrrec de Mireia Iniesta.

El dia 17, Les minyones del Rector de Vallfogona, un "concert teatralitzat amb cançons i conflictes no resolts". Serà un espectacle amb música, poesia i bon humor amb Pili Cugat a la veu, Carlos Luprian a la guitarra i Pilar Ferrando.

El 24 de juliol arribarà Les Bertranettes, un espectacle literari musical sobre Aurora Bertrana produït per Tramoia. Caternia tancarà el cicle el 31 de juliol a càrrec de la companyia La Dona calba.

Una altra part de la programació s'aplega sota el títol de Biblioteques Chillout, que estrena la direcció artística de David Fernández. Tindrà lloc els dilluns d'agost a les set de la tarda a la Biblioteca Xavier Amorós. El dia 7 hi haurà Moira, el dia 21 Lito Wakame i el 28 d'agost, Canelita en rama.
 

Dos mesos de contacontes a diferents espais de la ciutat

Pel que fa als Contes a la fresca, s'organitzen al llarg del juliol i l'agost, sempre a les sis de la tarda. Començaran el 5 de juliol amb un contacontes de Roser Bonet als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós. El dia 12, al mateix espai, Sara Tomos hi portarà La Cotorra, del projecte Qui ets? Dades que parlen de tu.

El dia 19, encara als jardins de la biblioteca, la mateixa Sara Tomos, dins del mateix projecte, presentarà El tigre bondadós. El 26 de juliol es canviarà d'escenari cap a la plaça de Maria Àngels Ollé, al passeig de la Boca de la Mina. Hi haurà Contes inclusius a les places organitzat per la Lliga d'afectats reumatològics i discapacitats.

El dia 2 d'agost es tornarà als jardins de la Biblioteca Central amb contes a càrrec d'Agustí Farré, la mateixa proposta que hi haurà per al 9 d'agost. De cara al dia 16, als mateixos jardins serà Maria Bravo qui s'encarregui dels contes. La mateixa que ho farà el 23 d'agost a la plaça de Maria Àngles Ollé. El cicle es tancarà el 30 d'agost amb contes a càrrec del personal de la Sala infantil als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

En paral·lel, el Centre de Lectura també organitza un cicle de contes d'estiu anomenat Exploradors entre llibres. S'ha programat per als dies 6, 13, 20 i 27 —previsiblement de juliol— a dos quarts de dotze del matí i a dos quarts de sis de la tarda a les seves instal·lacions.
 

Tallers d'escriptura i altres gèneres completen la programació

El darrer cicle de la programació és Lletraferits, que inclou diferents tallers durant el mes de juliol. Per començar, un d'escriptura creativa del 10 al 14, cada matí, de deu del matí a una del migdia a la Biblioteca Xavier Amorós. El segon és el taller Experimenta amb el collage, del 17 al 21 de juliol, de deu del matí a vuit del vespre a la Biblioteca Pere Anguera.

S'ha previst un taller de manga del dia 24 al dia 28, de deu del matí a una del migdia a la Biblioteca Xavier Amorós. Finalment, la Biblioteca Pere Anguera acollirà Confiseries et jouets; obrador andròmines de paper també del 24 al 28 de sis a vuit de la tarda. La programació d'estiu la tanquen activitats puntuals fora dels cicles, com el Joc de Lectura d'Estiu, centrat enguany en Xavier Amorós, programat de juny a setembre.

L'11 de juliol es farà el Club de Lectura del llibre El sorteig, de Pilar de los Hielos a les set de la tarda a la Biblioteca Xavier Amorós. El 13 de juliol al mateix lloc, però a les deu del matí, hi haurà una sessió d'Alta Veu Grans Lectors amb Fem memòria amb El Camí dels Morts de Xavier Amorós, pensada per a la gent gran com a públic objectiu.

Pel que fa a la Biblioteca Pere Anguera, acollirà tres grups d'activitats més durant l'estiu. Els dilluns de juliol i agost a les sis de la tarda, ABCdeJocs, i els dijous de juliol a la mateixa hora, Llegim Videojocs!! a càrrec de Santi Jiménez. Finalment, els dijous d'agost a les sis de la tarda, Enrola't a càrrec de l'Associació de Jocs & Rol.