Comença la construcció de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona

Estarà ubicada al Moll de Balears i serà operada per Global Ports Holding

Imatge virtual de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona.
Imatge virtual de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona. | Cedida
12 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:02h
Aquest dilluns ha començat la construcció de la nova terminal de creuers de Tarragona, segons ha anunciat l'operador Global Ports Hòlding en un comunicat. Aquest nou equipament tindrà una superfície construïda de 2.200 m² i suposarà una inversió de 5,5 milions d'euros.

La nova terminal s'ubicarà al Moll de Balears, una infraestructura en què el Port de Tarragona va invertir 30 MEUR. Les obres que han començat aquest dilluns estaran enllestides en menys d'un any, ja que està previst que la nova terminal comenci a operar el maig de 2024.
 

Construcció modular i a distància

La construcció de l'edifici de la terminal de creuers utilitzarà un enfocament modular industrialitzat off-site. Per tant, la major part del treball no es durà a terme en el lloc de l'obra, sinó en una indústria on l'edifici es fabricarà gairebé íntegrament de manera modular.

Posteriorment, aquests mòduls seran transportats al Moll de Balears, on seran assemblats i acabats in situ. La terminal ha estat dissenyada amb un enfocament en la funcionalitat, l'ecoeficiència i la comoditat dels passatgers.

En aquest sentit, el seu disseny avantguardista i ergonòmic garanteix una experiència única, oferint serveis i comoditats d'alta qualitat per a satisfer les necessitats dels passatgers més exigents.
 

Aposta per la sostenibilitat

La terminal de creuers de Tarragona destaca pel seu compromís amb la sostenibilitat i l'ecoeficiència. En la seva construcció s'han integrat tecnologies i pràctiques respectuoses amb el medi ambient, des de l'ús d'energies renovables fins a la gestió eficient dels recursos naturals.

Això reduirà significativament el seu impacte ambiental i contribuirà al desenvolupament d'un turisme més responsable. Així mateix, la seguretat i l'accessibilitat han estat pilars fonamentals en el disseny de la terminal.

S'han implementat mesures de seguretat avançades i s'han creat espais accessibles per a garantir que tots els passatgers, incloses les persones amb mobilitat reduïda, puguin gaudir d'una experiència còmoda i segura.

A més, la terminal de creuers de Tarragona ha estat dissenyada per a adaptar-se a les necessitats futures de la indústria de creuers, aportant flexibilitat i capacitat d'expansió segons la demanda del mercat.